Σποραδικά μεν συντονισμένα δε (λέγεται ότι) εμφανίστηκε και στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες, γνωστός μαυραγορίτης από την ευρύτερη περιοχή,
αλλά και μερικοί ακόμα οι οποίοι θεωρούν ότι από τους πρόσφυγες μπορούν να γίνουν …πλούσιοι. Ο εν λόγω «επίσημος» μαυραγορίτης εμφανίστηκε (λένε οι πληροφορίες) με ακριβό αυτοκίνητο και συνοδευόμενος από παρέα (μάλλον θα επρόκειτο για «φουσκωτούς») διαπραγματεύονταν κοσμήματα με πρόσφυγες πολλοί από τους οποίους έχουν ανάγκη από χρήματα και άρα είναι ευάλωτοι στις …παροχές του μαυραγορίτη.

Εκτός από τον έναν προς στιγμή μαυραγορίτη, οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι γύρω από το στρατόπεδο φιλοξενίας των προσφύγων, τις νυχτερινές ώρες εμφανίστηκε πολυτελές αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες και παρέλαβε κάποιους από τους πρόσφυγες, στους οποίους πιθανόν υποσχέθηκε φυγάδευση στο εξωτερικό.

Όλα αυτά προς στιγμήν είναι πληροφορίες μη ελεγχόμενες, πλην όμως θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη φύλαξη του στρατοπέδου από τέτοιες περιπτώσεις. Η άνθιση του μαυραγοριτισμού και των υποσχέσεων φυγάδευσης στο εξωτερικό, βρίσκουν «εύφορο» έδαφος στους πρόσφυγες, αφού στην πρώτη περίπτωση δεν έχουν χρήματα αλλά έχουν μαζί τους όσα χρυσαφικά τους απέμειναν από τον πόλεμο, και στη δεύτερη περίπτωση οι υποσχέσεις για μετάβαση σε Ευρωπαϊκή χώρα βρίσκουν εύκολα στόχο στους κατατρεγμένους πρόσφυγες.

Να σημειώσουμε πάντως ότι πολλοί από τους πρόσφυγες δεν έχουν μαζί τους χρήματα, ενώ έχουν κάρτες ανάληψης χρημάτων από τράπεζες.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)