● Παρουσίαση του βιβλίου «Αμνημόνευτοι ήρωες». Με γεμάτη την αίθουσα όπου συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ζηρού, πραγματοποιήθηκε το περασμένη Σάββατο το βράδυ, εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Νίκου Πάνου που φέρει τον τίτλο «Λησμονημένοι ήρωες» Για το βιβλίο μίλησε ο καθηγητής φιλόλογος Δημήτρης Ράπτης (γνωστός και στην περιοχή μας από την πολυετή παραμονή του στη Φιλιππιάδα, ως καθηγητής του Λυκείου), ενώ χαιρετισμό απηύθυναν  ο αντιδήμαρχος Χρήστος Γκάρτζιος, ο πρόεδρος του συλλόγου «Περί βιβλίου» Χρήστος Αναγνώστου, η πρόεδρος του συλλόγου Ανωγειατών Ελένη Μάρη, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αμμοτόπου Γρηγόρης Βλάρας και ο Κώστα Γκέτσης, εκδότης της εφημερίδας «Η Γνώμη» της Άρτας. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η εκπαιδευτικός Μαρία Παπαδοπούλου. Τον συντονισμό είχε ο Χάρης Παπακώστας, ο οποίος στον πρόλογό του, τόνισε τη σημασία του έργου, το οποίο αν μη τι άλλο, δείχνει το δρόμο να θυμόμαστε τους «λησμονημένους ήρωες». Ο Νίκος Πάνος υπέγραψε τα βιβλία του που αγοράστηκαν. Παρέστησαν δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

 

Το βιβλίο του συντ. δασκάλου Θύμιου Ρέντζιου θα παρουσιαστεί την Κυριακή 24 Απριλίου. Η αδελφότητα Ανωγειατών «Ο Παπαγιώτης» πρωτοστατεί στην παρουσίαση του βιβλίου του συντ. δασκάλου Θύμιου Ρέντζιου που θα γίνει τη Κυριακή 24 Απριλίου στις 8.30 το βράδυ, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ζηρού στη Φιλιππιάδα. Εκτός από τον συγγραφέα, θα μιλήσουν για το βιβλίο ο δάσκαλος Λάμπρος Γούμενος και η δημοτική σύμβουλος Δώρα Ιατρού-Παπαϊωάννου, ενώ την παρουσίαση θα συντονίσει ο καθηγητής Νίκος Καρατζένης. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Αναστασία Γκαρτζώνη φοιτήτρια δημοσιογραφίας.

 

● «Της Μοίρας τα μελλούμενα» από τη θεατρική ομάδα της Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής. Παρουσία δεκάδων Ηπειρωτών οι οποίοι είχαν κατακλύσει την αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Παλιού Φαλήρου, από τη  θεατρική μάδα της Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής, δόθηκε το Σάββατο 7 Απριλίου 2016 η πρεμιέρα του θεατρικού έργου «της μοίρας τα μελλούμενα». Παρόντες από πλευράς επισήμων ο δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσιος Χατζηδάκης συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ηπείρου Γιώργο Δόσης, πρόεδροι πολλών Ηπειρωτικών συλλόγων και ομοσπονδιών, ενώ το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Φιλιππιαδιωτών παρακολούθησε την παράσταση σύσσωμο. Το θεατρικό έργο «Της μοίρας τα μελλούμενα» είναι ένα ηθογράφημα στο οποίο περιγράφονται ήθη, έθιμα, χαρακτήρες προσώπων και απεικονίζονται σκηνές της καθημερινής ζωής κυρίως των Ηπειρωτών κατά τις δεκαετίες 1950-1960. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους επιστημονικούς-καλλιτεχνικούς συνεργάτες συμπεριλαμβάνεται και η Τζένη Κωστούση Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Οργανωτική Γραμματέας της ΟΙΕΛΕ που είναι και πρόεδρος του συλλόγου Φιλιππιαδιωτών Αθήνας.

 

● Την παγκόσμια ημέρα χορού γιορτάζει ο Μορφωτικός Σύλλογος Θεσπρωτικού. Το Σάββατο 23 Απριλίου στις 8 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Θεσπρωτικού γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα χορού και θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς και χορογραφίες ρυθμικής-μοντέρνου χορού από τα παιδικά-εφηβικά τμήματα του συλλόγου και με το τμήμα ενηλίκων παραδοσιακούς χορούς σε ρόλους έκπληξη!

 

 

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)