● Δεν είχαν και δεν έχουν άδικο αυτοί που μιλάνε για έμμονες ιδέες της κυβέρνησης και ότι θα μας κάνει σοβιετία, για να μη πούμε και ..Καμπότζη.

- Πήραν δάνεια περί το ένα εκατομμύριο το ΠαΣοΚ και η Νέα Δημοκρατία. Και τι έγινε δηλαδή. Σάμπως τα πήρα από την τσέπη σου;

- Μετά από 200 χρόνια σκοπεύουν να τα ξεπληρώσουν οι άνθρωποι. Τι κάνετε έτσι. Σκέφτηκαν ποτέ να τα φάνε;

- Τώρα αν τα δάνεια τα πήραν βάζοντας υποθήκη τα ποσοστά των εκλογών που υπολόγιζαν ότι θα ήταν μεγάλα, μη βιάζεστε.

- Εκεί κατά το 2050, στις εκλογές του έτους αυτού, τα ποσοστά τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και του ΠαΣοΚ, θα εγγίζουν τα όρια της υποθήκης των δανείων τους.

- Τι νομίζετε, ότι δεν ξέρουν οι τωρινοί ηγέτες των δύο κομμάτων ότι τα ποσοστά τους θα αυξηθούν;

● Ρε σεις, τι έγιναν οι 100 πετυχημένοι Έλληνες που διαβάζαμε στα laif stail περιοδικά; Είναι όλων τα ονόματα στις λίστες και οι επιχειρήσεις τους υπάγονται στο άρθρο 99 περί πτώχευσης;

- Κουνάνε ακόμα το δάχτυλο σε αυτούς που …δεν πληρώνουν τους φόρους τους στο κράτος ενώ οι ίδιοι έχουν πληρώσει στις οφ σορ εταιρείες τους;

- Λένε ακόμα ότι φταίει η κυβέρνηση που έκλεισε η «Ηλεκτρονική»; Λένε ακόμα ότι οι ιδιοκτήτες της (ή ο ιδιοκτήτης της δεν ξέρω) έχει βρει απάγκιο σε κάποιο παγκάκι των εξαθλιωμένων Ελλήνων;

- Φαντάζομαι ότι είναι πολλοί που πιστεύουν ότι την «Ηλεκτρονική» την έκλεισε η κυβέρνηση. Ακόμα και ο φίλος μου ο Γιώργος το πιστεύει ακράδαντα.

- Όπως πιστεύει ότι όπου να ‘ναι θα πέσει η κυβέρνηση και θα αναλάβει να σώσει τη χώρα ο Μητσοτάκης.

- Δεν μπορεί να παραμείνει στο τιμόνι της χώρας μια κυβέρνηση που δίνει εντολή να κλείσει η «Ηλεκτρονική» και να πάνε στην ανεργία 450 άτομα.

- Τώρα αυτά που λένε ότι η «Ηλεκτρονική» πτώχευσε, όχι όμως και τα αφεντικά της, είναι μπούρδες και κουβέντες του καφενείου.

- Όπως επίσης κουβέντες του καφενείου είναι και το ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης εμφανίζεται να συμμετέχει σε οφ σορ εταιρείες. Αν είναι δυνατόν…

● Τουλάχιστον 18 παραιτήσεις υπουργών έχει ζητήσει σύσσωμη η αντιπολίτευση, με τη Νέα Δημοκρατία να ζητάει εκλογές – οι οποίες έγιναν πριν από 7 μήνες- και την άλλη αντιπολίτευση να ζητάει κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή.

- Και φυσικά όλοι αυτοί έχουν ζητήσει να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός, ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλα τα κακά της χώρας.

- Το μόνο που δεν μας λένε είναι ποιοί θα αντικαταστήσουν τους υπουργούς και ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός –αν και οι περισσότεροι το αντιλαμβάνονται.

- Μεταξύ των υπουργών φυσικά που θα κληθούν να σώσουν τη χώρα, θα συγκαταλέγεται ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης και πρωθυπουργός θα γίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

- Έτσι για να δει και η χώρα μας άσπρη μέρα, χωρίς να τη σκιάζουν μίζες και διαπλοκή. Μάλλον κάτι θα ξέρουν οι της αντιπολίτευσης.

- Γι’ αυτό και ο ΔΟΛ δεν έπαψε ούτε στιγμή να γράφει πόσο καταστροφική είναι αυτή η κυβέρνηση.

● Στην επόμενη εκπομπή του Πρετεντέρη «Ανατροπή» θα μιλήσουν οι εκπρόσωποι της Eldorado Gold και της Μοnsanto για το πώς θα σώσουμε τον πλανήτη με κεντρικό τίτλο της εκπομπής «οικολογία και περιβάλλον».

- Το γράφω αυτό γιατί παρά την εισαγωγή του Πρετεντέρη που είπε ότι ήθελε να ακούσει διαφορετικές απόψεις, οι δημοσιογράφοι που μίλησαν είπαν ότι η δημοσιογραφία φιμώνεται επειδή τιμωρήθηκαν από το συνδικαλιστικό τους όργανο κάποιοι δημοσιογράφοι.

- Δεν καταλαβαίνω για ποιόν λόγο η κυβέρνηση θέλει η κλείσει τα κανάλια της διαπλοκής.

- Δεν καταλαβαίνει ότι ο κόσμος που βλέπει τις ειδήσεις τους, δεν έχει άλλη εναλλακτική παρά να ψηφίσει και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ όταν γίνουν εκλογές;

- Δηλαδή ο κόσμος έχει καταλάβει ότι ο δημοσιογράφος δεν φιμώνεται όταν πέφτει «μαύρο» στην ΕΡΤ, ενώ φιμώνεται όταν επιβάλλει ποινές το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων.

● Άφωνοι μείναμε μέχρι να μάθουμε την αλήθεια. Και είπαμε ότι έχουν δίκιο εκείνοι που γράφουν ότι η κυβέρνηση σκέπτεται να τα κάνει όλα κεραμιδαριό.

- Με πρώτο του υπουργείο Παιδείας που αυξάνει τον αριθμό των παιδιών που θα εγγραφούν στα νηπιαγωγεία και επομένως μειώνει τον αριθμό των νηπιαγωγείων.

- Και μείναμε οι δύστυχοι άφωνοι, μέχρι να μάθουμε ότι το εν λόγω υπουργείο, όχι μόνο δεν αυξάνει τον αριθμό των παιδιών, αλλά τον μειώνει κιόλας (από 7 σε 5) στα νηπιαγωγεία των δυσπρόσιτων περιοχών.

- Άσε που μερικοί κατάλαβαν ότι στο νομό μας πρόκειται να κλείσουν καμιά δεκαπενταριά νηπιαγωγεία και το έγραψαν κιόλας μερικές εφημερίδες.

- Και περίμεναν με αγωνία οι δάσκαλοι των νηπιαγωγείων να δουν σε ποιο σχολείο θα πάνε να υπηρετήσουν.

- Μέχρι που έμαθαν ότι δεν πρόκειται να κλείσει κανένα νηπιαγωγείο στο νομό μας και τους ήρθε η ψυχή τους στη θέση της.

● Καλά τώρα, από εθνικοφροσύνη σκίζει ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Κάρμαντζης και γι’ αυτό είπε ότι «καλός τούρκος είναι ο νεκρός τούρκος».

- Βέβαια μετά από λίγο και όταν είδε ότι τα χειροκροτήματα που απέσπασε ήταν μόνο από κάτι ακροδεξιά στοιχεία, το άλλαξε.

- Είπε ότι εννοούσε το «βαθύ κράτος» της Τουρκίας και όχι τον τούρκικο λαό, με τον οποίον είμαστε φίλοι….

- Καλά, δεν σας λέω τίποτα. Ο άνθρωπος έγραψε. Η εθνικοφροσύνη του έσταξε από τα παντζάκια του. Και για να μη ξεχάσουμε, ο άνθρωπος αυτός υπήρξε πατέρας του Έθνους με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ίδιου κόμματος.

- Στοιχεία αντάξια της ρήσης του ότι ο καλός τούρκος είναι ο νεκρός τούρκος. Και δεν ήμουν εκεί να δω αν όταν έλεγε όλα αυτά τα τρομερά πράγματα, φορούσε τη φουστανέλα του Έλληνα τσολιά.

- (Φανταστείτε τι θα γίνονταν, αν τα ίδια πράγματα έλεγε τούρκος αξιωματούχος από την απέναντι πλευρά της Χίου. Σύσσωμη η αντιπολίτευση θα κατάγγελνε την κυβέρνηση ότι είναι ανίκανη να προστατέψει τα Ελληνικά συμφέροντα).

● Αυτό δεν ξανακούστηκε. Το ΔουΝουΤου παραδέχεται ότι έκανε λάθη στην εφαρμογή του προγράμματος για την Ελλάδα.

- Καλά, το παραδέχεται το ΔΝΤ. Ρώτησε όμως και μερικούς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης;  Οι οποίοι δεν παραδέχονται ότι το ΔΝΤ έκανε λάθη.

- Αυτό θα πει καλή εξωτερική πολιτική. Να μη παραδέχεσαι τα λάθη των «πιστωτών» ακόμα και αν οι ίδιοι τα παραδέχονται.

● Εντάξει, μπορεί να θέλουν απολυτήριο τον Ιούνιο οι εκπαιδευόμενοι στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας Άρτας και του τμήματος Φιλιππιάδας, αλλά ας μη παρουσιάζουν και τόσο συγκινητικά την απαίτησή τους.

- Γιατί αυτό το «μας δόθηκε η δυνατότητα να τελειώσουμε το γυμνάσιο και μας δίνεται η ευκαιρία ύστερα από επιτυχή φοίτηση να αποκτήσουμε το απαραίτητο απολυτήριο γυμνασίου»…. «για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που έχουμε στην προσπάθεια αναζήτησης ενός καλύτερου επαγγελματικού και οικονομικού περιβάλλοντος για μας και τις οικογένειές μας» πολύ μελό ακούγεται.

- Γιατί και οι ίδιοι ξέρουν –όπως και ο κάθε πολίτης φυσικά- πως δεν είναι ότι θα αισθανθούν τόσο «περήφανοι για τον αγώνα και τις θυσίες τις δικές μας και των οικογενειών μας», αλλά γιατί δεν θέλουν να επιμηκυνθεί το σχολικό έτος κατά ένα εξάμηνο, όπως έχει αποφασίσει το υπουργείο παιδείας.

- Φυσικά η στήλη συμπαρίσταται στους εκπαιδευόμενους στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας.

● Μαθαίνουμε ότι αρκετοί –πολλοί γα τον αριθμό των θέσεων αυτών που θα εργαστούν στις δομές φιλοξενίας των προσφύγων- ήδη έχουν γίνει στενός κορσές στον δήμαρχο, προκειμένου να εισηγηθεί να προσληφθούν.

- Έμαθα μάλιστα ότι μερικοί δημοτικοί σύμβουλοι υπόσχονται ότι θα μεριμνήσουν για την πρόσληψη.

- Δεν ξέρω αν όλα αυτά αληθεύουν –και πως μπορώ να ξέρω άλλωστε. Ξέρω όμως πολύ καλά ότι η εντοπιότητα θα παίξει ρόλο στις προσλήψεις, όχι όμως και τον καθοριστικό.

- Που θα είναι ο χρόνος ανεργίας που θα αποδεικνύεται από τον ΟΑΕΔ, πόσα άνεργα μέλη έχει η κάθε οικογένεια, η πολυτεκνία και πολλά άλλα.

- Έχω πάντως να ρωτήσω ένα πράγμα. Πώς συμβιβάζεται μερικοί να θέλουν να προσληφθούν στην υπηρεσία του κράτους, όταν είναι υπέρμαχοι της ελεύθερης οικονομίας;

- Ή στην «ελεύθερη οικονομία» πρέπει κανείς να δουλεύει, ενώ όταν προσλαμβάνεται -έστω και με οχτάμηνη διάρκεια- σε κρατική υπηρεσία, κάάάθεται.

● Καλά εκείνοι που εκδίδουν διαζύγια συναινετικά, δεν ρωτάνε να μάθουν για το «χωρισμένο» ζευγάρι τι και πώς;

- Και δεν λέω να ρωτήσουν μακριά, αλλά δεν ρωτάνε του οικείο δήμο που και πώς και γιατί έγινε ο δείνα χωρισμός;

- Όχι τίποτε άλλο, αλλά άρχισαν να ανοίγουν στόματα για κάποιους οι οποίοι χωρίζουν εικονικά προκειμένου να έχουν όλα τα ευεργετήματα των χωρισμένων αντρογύνων.

- Και ανοίγουν στόματα, από αυτούς που δεν …σκέφτηκαν το κόλπο του χωρισμού, και έτσι δεν κατάφεραν να διοριστούν στο δημόσιο, όπως μερικοί που είχαν σκεφτεί αυτό το κόλπο.

- Ή που δεν κατάφεραν να εκπέσουν από το δάνειο που πήραν από την τράπεζα (γιατί είχαν αναλάβει τη συντήρηση των παιδιών) και πληρώνουν τώρα τους παραπανήσιους τόκους.

- Δεν φαντάζομαι να βρει κανένας τον μπελά του; Κανένας υπάλληλος, κανένας προϊστάμενος ή κάτι τέτοιο.

Φρίη

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)