Οι εξελίξεις στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας δεν προοιωνίζονται κάτι θετικό για την μεγαλύτερη οργάνωση της Ηπειρωτικής αποδημίας. Οι παραιτήσει δύο μελών, η ανεξαρτητοποίηση άλλων δύο (και ακόμα δεν γνωρίζουμε τη βάθος θα έχουν οι εξελίξεις), σημαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά στην Πανηπειρωτική. Αν είναι μόνο αυτό που είχε γράψει η «Φωνή», ότι δηλαδή οι εκλογές που έγιναν δεν θα έπρεπε να γίνουν με παραταξιακά ψηφοδέλτια, αλλά με ενιαίο ψηφοδέλτιο από το οποίο θα εκλέγονταν οι πλέον ικανοί ανεξαρτήτων σε ποια παράταξη ή πολιτικό κόμμα ανήκουν, πάει καλά.

Πιστεύουμε όμως, όπως και ο κάθε Ηπειρώτης της αποδημίας, ότι η κρίση στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία έχει βάθος και σχετίζεται καθαρά με το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην Ηπειρώτικη αποδημία της Αθήνας, που έχει στόχο την προσωπική του προβολή και όχι τα συμφέροντα των απόδημων Ηπειρωτών και της Ηπείρου.

Δεν είναι τα πρόσωπα που παραιτήθηκαν τα οποία έτσι κι αλλιώς επιβεβαιώνουν τα παραπάνω, είναι οι λόγοι που παραιτήθηκαν και έχουν να κάνουν με την παραταξιακή αντίληψη που εδώ και μερικά, πολλά θα λέγαμε, χρόνια επικρατεί στην Συνομοσπονδία. Γιατί και η αντικατάστασή τους με άλλα πρόσωπα, δεν αμβλύνει τις κακές εντυπώσεις που έχει αφήσει η παραταξιακή εκλογή των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής αν θέλει να συνδέσει το όνομά του με καινοτομία, αλλά και με την αγάπη του για την Πανηπειρωτική αποδημία, θα πρέπει (αν προβλέπεται από το καταστατικό) να κηρύξει τη νέα διοίκηση ως προσωρινή και να προκηρύξει εκλογές, οι οποίες όμως να γίνουν με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Σε διαφορετική περίπτωση η πορεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος θα είναι προδιαγεγραμμένη. Θα εκδίδει κανένα ψήφισμα για θέματα που απασχολούν την Ήπειρο ή την Ηπειρωτική αποδημία της Αθήνας, χωρίς ταυτόχρονα να παλεύει για την επίλυσή του και φυσικά κάθε χρόνο θα διοργανώνει το χορό του Ηπειρώτη ή όπως αλλιώς θα ονομάσει την ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιεί.

Και στην οποία θα παρίστανται μόνο όσοι έχουν ανάγκη την προσωπική τους προβολή που θα την αποκτούν μέσω των τσάμικων ή των συρτών που θα χορεύουν με θεατές μόνο εκπροσώπους των διοικητικών συμβουλίων της Ηπειρώτικης αποδημίας. Γιατί η πλειονότητα των Ηπειρωτών θα έχουν γυρίσει την πλάτη στην Ηπειρώτικη Συνομοσπονδία Ελλάδος.

 

 

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)