Δεν προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι ζευγάρι Ρομά που φέρεται ότι ζει στην Καρδίτσα, έπαιρνε «μαϊμού» επιδόματα πολυτεκνίας και αναπηρίας με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το δημόσιο πάνω από 400.000 ευρώενόσω διαρκούσε το πάρτι των μαϊμού επιδομάτων. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ζευγάρι Ρομά είχε επιδείξει χαρτιά ότι είχε τρία παιδιά τα οποία φυσικά ήταν στη φαντασία τους και στη συνέχεια απέκτησαν και άλλα δύο, με αποτέλεσμα να εισπράττουν επιδόματα πολυτεκνίας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, το ζευγάρι, με κάποιον τρόπο απέσπασε ιατρικές βεβαιώσεις ότι τα τρία παιδιά «φαντάσματα» ήταν διανοητικώς καθυστερημένα, με αποτέλεσμα να εισπράττουν και επιδόματα αναπηρίας.

Φυσικά θα γράψουμε για μια ακόμη φορά ότι οι Ρομά δεν ενήργησαν μόνοι τους. Και αν για το εν λόγω ζευγάρι ήταν στις προθέσεις του η κομπίνα κατά του δημοσίου, δεν θα πρέπει να ισχύσει το ίδιο και για τους άλλους –τους γιατρούς, τους υπεύθυνους να ελέγξουν την πραγματική εικόνα- οι οποίοι θα πρέπει να δώσουν λόγο οι πρώτοι για τις βεβαιώσεις που χορήγησαν ότι τα παιδιά «φαντάσματα» ήταν διανοητικώς καθυστερημένα, και οι δεύτεροι για το γεγονός ότι δεν ήλεγξαν την πραγματική οικογενειακή κατάσταση του ζευγαριού και δέχτηκαν χωρίς καν να εξετάσουν την διαβεβαίωσή τους ότι είχαν πέντε παιδιά.

Δεν θα πάψουμε να γράφουμε, όταν εμφανίζονται τέτοια περιστατικά απάτης –και είναι πολλά- ότι υπεύθυνοι δεν είναι μόνο εκείνοι που κάνουν την απάτη, αλλά και εκείνοι οι οποίοι συνηγορούν στην εκτέλεσή της. Οι υπάλληλοι σε κάθε περίπτωση έχουν υποχρέωση να ελέγχουν την αλήθεια όσων ισχυρίζονται κάτι. Και φυσικά θα πρέπει να ελεγχθεί η οικονομική κατάσταση των γιατρών που χορήγησαν αυτές βεβαιώσεις.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)