Ανεπανόρθωτη βλάβη στο κλάδο της αγελαδοτροφίας θα επιφέρουν οι προβλέψεις του νέου κώδικα τροφίμων και ποτών που αναφέρουν περίπου ότι μπορεί  καθένας να προωθεί στην αγορά γιαούρτι που δεν περιέχει νωπό γάλα, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για φθηνές εισαγωγές αμφιβόλου ποιότητας γάλακτος.

Αυτό λένε οι αγελαδοτρόφοι οι οποίοι εκτός από το μεγάλο κόστος παραγωγής, φαίνεται ότι χάνουν οριστικά το πλεονέκτημα που διαθέτουν ακόμα και τώρα, να χρησιμοποιείται αποκλειστικά το γάλα τους για την Παρασκευή Ελληνικού γιαουρτιού.

Οι αγελαδοτρόφοι ισχυρίζονται ότι αυτό θα είναι και το τελειωτικό χτύπημα στην αγελαδοτροφία, αφού οι εταιρείες, θα μπορούν να εισάγουν γάλα και να κατασκευάζουν γιαούρτι, ακόμα και από γάλα σκόνη, αφού δεν θα γίνεται έλεγχος. Ισχυρίζονται επίσης ότι η δραματική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του αγελαδινού γάλακτος, εγκυμονεί κινδύνους για την κατάρρευση της αγοράς στο Ελληνικό φρέσκο γάλα.

Για το θέμα αυτό ανακοίνωση εξέδωσε ο Αγελαδοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας Πρέβεζας, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Αγελαδοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας – Πρέβεζας Ταξιάρχης Μπρούβας.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)