Δεν πιστεύουμε ότι αληθεύει αυτό που ακούγεται, ότι δηλαδή ο δήμος πρόκειται να απλώσει σκέπαστρο σε ολόκληρη την κεντρική πλατεία, προκειμένου, όπως ακούγεται, να βοηθήσει τα εκεί καταστήματα (καφετέριες είναι στην πλειοψηφία τους) και να τα προστατέψει από τα πουλιά, τα οποία κάθονται στα πλατάνια και …ενοχλούν τους θαμώνες. Η αξία, λέγεται, του έργου, είναι της τάξης των 300.000 ευρώ, χρήματα τα οποία Θεός ξέρει από πού τα έχει εξοικο- νομήσει ο δήμος.

Τα ερωτήματα για την κοινή γνώμη είναι πολλά και ξεκινούν από την προστασία την οποία θέλει να προσφέρει ο δήμος στους καταστηματάρχες της πλατείας. Οι οποίοι στο κάτω-κάτω θα μπορούσαν αν ήθελαν και αν τους το επέτρεπε η τεχνική υπηρεσία του δήμου, να φτιάξουν μόνοι τους το σκέπαστρο, αν βλέπουν ότι τα πουλιά που κάθονται στα πλατάνια είναι τόσο ενοχλητικά.

Το δεύτερο και κύριο ερώτημα για την κοινή γνώμη είναι τα χρήματα που θα διαθέσει ο δήμος για την κατασκευή του, τα οποία θεωρούνται υπερβολικά πολλά μαζί με το ερώτημα από πού προέρχονται τα χρήματα αυτά. Και το τελευταίο ερώτημα για την κοινή γνώμη είναι αν η τεχνική υπηρεσία του δήμου συμφωνεί με τη σκέψη να γίνει το στέγαστρο στην κεντρική πλατεία.

Τέλος πάντων έχει δικαίωμα η κοινή γνώμη να πληροφορηθεί για τις σκέψεις της δημοτικής αρχής επί του συγκεκριμένου θέματος και αν αυτό αληθεύει, ιδιαιτέρως δε τούτον τον καιρό που από τους πολίτες, έχοντες και μη έχοντες, ζητείται να πληρώσουν τα μυλοκέφαλά τους για τις υποχρεώσεις που πραγματικά έχει ο δήμος.

Τέλος πάνων από τη Φιλιππιάδα, δεν έλειπε ένα σκέπαστρο στην κεντρική πλατεία. Άλλα πράγματα της λείπουν.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)