● Ούτε που ξέρω πού θα καταλήξει αυτή η συμφωνία με τους δανειστές και το ΔουΝουΤου, ξέρω όμως πολύ καλά ότι το εσωτερικό μέτωπο είναι …αρραγές, όσον αφορά βεβαίως τις σχέσεις της αντιπολίτευσης με το ΔΝΤ και την στήριξη της κυβέρνησης.

- Χτες με την λήξη της απεργίας των δημοσιογράφων, φάνηκε καθαρά ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση είναι υπέρ των εθνικών συμφερόντων του ΔΝΤ και εναντίον των φαντασιώσεων της κυβέρνησης, η οποία οδηγεί τη χώρα στα βράχια.

-Όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στις ομιλίες τους τάχθηκαν στο πλευρό της κυβέρνησης, αλλά τα πρωτεία κατέχει ο Λοβέρδος, ο οποίος είπε ότι «Ο καραγκιόζης ο Βαρουφάκης κατέστρεψε τη χώρα… και ξανακάνουν τα ίδια». «Ποιος μπορεί να μην φοβάται ατύχημα;» «Έχουμε το χειρότερο πρωθυπουργό που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί».

-Μπροστά του ωχριούν ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μάκης Βορίδης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Σίμος Κεδίκογλου, που ζήτησαν να φύγει αυτή η κυβέρνηση, ενώ ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου (ΠαΣοΚ) και ο Σπύρος Δανέλλης (Ποτάμι), ζήτησαν κυβέρνηση εθνικής ενότητας από αυτή τα βουλή.

● Η ρήση του Αδώνιδος Γεωργιάδη «οι απαιτήσεις του ΔΝΤ δεν σχετίζονται με την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά με την πολιτική επιλογή του ελληνικού λαού στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις», ωχριά μπροστά στα όσα είπε για την κυβέρνηση ο Λοβέρδος.

- Κάτι θα ξέρουν. Αλλά, όπως και να το κάνουμε τον Ανδρέα Λοβέρδο δεν τον φτάνουν. «Η χώρα έχει ανθρώπους που την κυβερνούν με την επιλογή του ελληνικού λαού ανίκανοι αδέξιοι και ψεύτες», είπε ο μέγας ρήτωρ, κατηγορώντας και των Ελληνικό λαό που εξέλεξε αυτήν την κυβέρνηση.

-Ο μόνος που θα μπορούσε να δώσει λύση στα προβλήματα του τόπου, λέμε εμείς, είναι ο Αντώνης Σαμαράς, που με τόσο ζήλο υπηρέτησε ο Λοβέρδος. Μπράβο του.

● Σιγά μη δεν μίλαγε ο Αντώνης Σαμαράς στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Και μίλησε και ζήτησε με τη σειρά του να απομακρυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το γρηγορότερο από την εξουσία και διαβεβαίωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ηγηθεί της μεταρρυθμιστικής πορείας της χώρας.

- Γιατί κατά τον Αντώνη Σαμαρά, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα ατύχημα το οποίο δεν έπρεπε να συμβεί στον τόπο, ενώ υπερασπιζόμενος τη δική του θητεία, είπε πως ήταν πολλά τα οφέλη που είχε πετύχει η κυβέρνησή του (δεν ξέρω αν ανάμεσα στα οφέλη ήταν το διώξιμο των υπαλλήλων).

- Και για τον εαυτό του είπε πως βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά γιατί είχε στη σκέψη και στην καρδιά του τους νέους που θέλουν να προκόψουν.

● Καλά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν υπήρχε αμφιβολία ότι θα μίλαγε στο συνέδριο και ότι θα έδινε οξυγόνο στην Ελλάδα. Και αυτό θα το πετύχει φυσικά με «κοινή συστράτευση, να διώξουμε την επικίνδυνη κυβέρνηση».

- Μαζί με τη Νέα Δημοκρατία που άλλαξε, ο Κυριάκος υποσχέθηκε ότι θα κάνει την Ελλάδα περήφανη καιν κάλεσε όλους του συνέδρους να πάνε μαζί «μέχρι την τελική νίκη».

- Τώρα αν στο όλοι μαζί εννοούσε και τον Σαμαρά και τον Παπασταύρου, δεν το ξέρω. Εκείνο που ξέρω είναι ότι ο Μητσοτάκης θα δώσει στην Ελλάδα οξυγόνο και όχι διοξείδιο του άνθρακα.

● Και επειδή είμαστε στον Κυριάκο, να γράψω και τούτο. Ότι είπε πως όταν (και αν) γίνει πρωθυπουργός, θα δώσει ακόμα τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

- Και πραγματικά δεν κατάλαβα γιατί θα δώσει μόνο επί πλέον τέσσερις άδεις και όχι δεκατέσσερις ή εκατόν τέσσερις, αφού είναι θιασώτης της ελεύθερης αγοράς, (η οποία για να κινηθεί χρειάζεται χίλιες τέσσερις άδειες).

- Οι έχοντες γνώση του θέματος, λένε ότι ο Κυριάκος κούνησε το μαντήλι στους μεγαλοκαναλάρχες, οι οποίοι έχουν από καιρό σπεύσει να τον υποστηρίξουν (οξυγόνο στη χώρα μας θα δώσει μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έγραψε –περίπου- έντυπο που στηρίζει ανοιχτά τον Κυριάκο και αντιπολιτεύεται αισχρά την κυβέρνηση).

● Ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του είπε πως το πρόβλημα της χώρας είναι υπαρξιακό και άρα βαθειά πολιτικό.

- Σωστά. Μόνο που δεν μας είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών με ποιές πολιτικές  δυνάμεις η χώρα μας θα βγει από το οικονομικό τέλμα.

- Να θέλει να μας πει ο Αλέκος Παπαδόπουλος ότι το κόμμα του (του οποίου την ίδρυση ανέστειλε) είναι η δύναμη εκείνη η οποία θα προκαλέσει (στο λαό) εμπιστοσύνη για μιά πραγματική διέξοδο από την κρίση;

● Μύδρους εξαπέλυσε ο μέγιστος του σοσιαλισμού, ο Θόδωρος Πάγκαλος, κατά της κυβέρνησης με αφορμή την απεργία των δημοσιογράφων.

- Υπονομεύονται, είπε, τύπος και δικαιοσύνη από την αναρχοφασιστική κυβέρνηση , αφού δεν ξέρει κανείς ότι έγινε το ιστορικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

- Και ο παμμέγιστος αυτός υπηρέτης του σοσιαλισμού απεφάνθη ότι η απεργία της ΕΣΗΕΑ φίμωσε τους αντιπάλους της κυβέρνησης.

- Τέτοια πράγματα όπως τα περιγράφει ο μέγας σοσιαλιστής Πάγκαλος, -ήταν και υπουργός ή κάνω λάθος;- δεν συμβαίνουν σε καμία χώρα του κόσμου.

● Θα θυμάστε φυσικά τη Σοφία Βούλτεψη που είχε προβλέψει ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ η χώρα θα αντιμετώπιζε πρόβλημα χαρτιού υγείας.

- Ε λοιπόν, ήρθε η ώρα να επαληθευθεί η πρόβλεψή της. Η πρώην βουλευτής του «Ποταμιού» του κόμματος δηλαδή του Σταύρου Θεοδωράκη Χριστίνα Ταχιάου, επιβεβαίωσε την πρόβλεψη της Σοφίας Βούλτεψη.

- Έγραψε ότι στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» υπάρχει έλλειψη χαρτιού υγείας και προχώρησε ένα ακόμη βήμα εκφράζοντας την ανησυχία της για τα μηχανήματα που βγάζουν αέρα για το στέγνωμα των χεριών.

- Μετά από τις διαπιστώσεις της Χριστίνας, σήμανε συναγερμό στο ΔουΝ ουΤου, το οποίο ζήτησε επιπρόσθετα μέτρα 7 δισεκατομμυρίων ευρώ για την έγκριση της δόσης.

● Λοιπόν τι να σας πω. Έχω πεισθεί ότι η απεργία των δημοσιογράφων έγινε γιατί ήταν προς το συμφέρον της κυβέρνησης. Αυτή κέρδισε από τη  απεργία.

- Και έχω πεισθεί γι’ αυτό επειδή όλα τα μέσα ενημέρωσης στα οποία δουλεύουν δημοσιογράφοι που απείργησαν, υπέρ της κυβέρνησης λένε και γράφουν.

- Για να διαπιστώσετε και σεις ότι οι δημοσιογράφοι παρακινήθηκαν από τον Τσίπρα για να απεργήσουν, αρκεί να δείτε τι λένε και πόσες καλές κουβέντες λένε για τον πρωθυπουργό.

- Άσε που ο πρωθυπουργός τους είπε να διακόψουν την απεργία προκειμένου να δείξουν το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

● Ευτυχώς που πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ (της οργάνωσης νέων της Νέας Δημοκρατίας) ανεδείχθη χωρίς αντίπαλο ο Λευτέρης Αυγενάκης.

- Γιατί είχαμε όλοι μια μεγάλη ανησυχία, αν θα βγει αυτός ο Χριστιανός πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Ενώ τώρα που βγήκε δεν ανησυχούμε καθόλου. (Και δεν θέλω να μου ξαναπείτε ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι άνθρωπος της Ντόρας. Έτσι;)

● Άλλο και τούτο. Δεν παραιτείται το διοικητικό συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ γιατί, κατά δήλωση του προέδρου του κ. Γιαννόπουλου, η θητεία του είναι τριετής.

- Ακόμα και αν ο γενικός διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει «αμετακλήτως παραπεμφθεί για κακουργηματικού χαρακτήρα αξιόποινες πράξεις της απάτης από κοινού και κατά μόνας, τελεσθείσης κατ’ εξακολούθηση συνολικού οφέλους και αντίστοιχης ζημίας υπερβαίνουσας το ποσόν των 150.000 ευρώ σε βάρος του ΚΕΕΛΠΝΟ και του Ελληνικού Δημοσίου».

- Α, όλα κι όλα. Δεν είναι και τόσο κομψό να παραιτείται κάποιος ο οποίος κατηγορείται για αξιόποινες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, ούτε όταν όλο το διοικητικό συμβούλιο κάποιου οργανισμού αρνείται να υποστεί έλεγχο από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας.

- Ακούς εκεί να θέλει γκοτζάμ υφυπουργός να ζητήσει την παραίτηση ενός διοικτή ιδρύματος, τη στιγμή μάλιστα που ο κύρος διοικητής έχει προσφέρει τόσα πολλά;

● Η χειρονομία του συλλόγου Φιλιππιαδιωτών της Αθήνας να μοιράσει χειροποίητες λαμπάδες στον σύλλογο γονέων με παιδιά με νεοπλαστική ασθένεια, δείχνει αν μη τι άλλο την ευαισθησία του συλλόγου για τα παιδάκια και τους γονείς τους, που ζουν το δικό τους πρόβλημα.

- Δείχνει ακόμα την αλληλεγγύη που θα πρέπει όλοι οι άνθρωποι να δείχνουν για τους συνανθρώπους που έχουν την ανάγκη τους, όλες τις μέρες του χρόνου και όχι μόνο το Πάσχα ή τις μέρες των γιορτών της Χριστιανοσύνης.

- Είμαστε επομένως «υποχρεωμένοι» να χειροκροτήσουμε την ενέργεια της προέδρου του συλλόγου Τζένης Κωστούση και του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, για την ευαισθησία τους αυτή, που συνοδεύτηκε με την εξαιρετικά πετυχημένη χειρονομία τους.

● Η κίνηση στους δρόμους κατά την άφιξη των συμπατριωτών που θέλησαν να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα στα χωριά τους, αλλά και κατά την επιστροφή τους στο κλινόν άστυ, ήταν πολλή μεγάλη.

- Δείγμα της καλής ζωής που διάγουν οι Έλληνες, λένε οι αισιόδοξοι. Δείγμα ότι οι Έλληνες δεν πρόκειται να ξαναέρθουν στα χωριά τους και έρχονται για τελευταία φορά να τα αποχαιρετήσουν, λένε οι απαισιόδοξοι.

- Διαλέγετε και παίρνετε μία από τις απόψεις. Εκείνο που δεν πρόκειται να αλλάξει πάντως είναι ότι οι δρόμοι ήταν γεμάτοι από αυτοκίνητα.

- Ακόμα και οι δρόμοι που οδηγούν στην Ήπειρο, παρ’ ότι θυμίζουν (ακόμα και τώρα) τους δρόμους που είχε φτιάξει ο Καλογεράκης το 1960.

● Ευχαριστώ όλους όσους έστειλαν Πασχαλιάτικες ευχές στην εφημερίδα μας. Πάντως -επαναλαμβάνω ότι- η τεχνολογία δεν θα πρέπει να εξαλείψει τις πατροπαράδοτες συνήθειες μας.

- Οι οποίες ήθελαν η ευχές –Πασχαλιάτικες ή Χριστουγεννιάτικες- να στέλνονται με το ταχυδρομείο. Θυμάμαι πάντως ότι όχι και πολύ μακριά, τα γραφεία ήταν γεμάτα από Πασχαλιάτικες κάρτες.

- Και μη μου πείτε ότι αυτό δεν είναι αποτέλεσμα της τεχνολογίας, να στέλνονται οι ευχές μέσω του διαδικτύου.

Φρίη

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)