Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στο 2ο περιφερειακό καρδιολογικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα στις 22 και 23 Απριλίου, απέδειξε ότι οι τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα της περιφέρειας ευαισθητοποιούνται και δραστηριοποιούνται στα θέματα πρόληψης της υγείας. Το συνέδριο που ήταν υπό την αιγίδα του δήμου Πρέβεζας εκπλήρωσε σε μεγάλο βαθμό τους βασικούς στόχους της Ελληνικής καρδιολογικής εταιρείας, που είναι η ενημέρωση των πολιτών για τους κινδύνους των καρδιαγγειακών νόσων και την επιμόρφωση των καρδιολόγων γιατρών από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων. Ιδιαίτερη στιγμή του συνεδρίου ήταν η βράβευση του καρδιολόγου Γιάννη Νόβα για την πολύχρονη προσφορά του στην καρδιολογία. Την πλακέτα στον βραβευθέντα παρέδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής καρδιολογικής Εταιρείας Στέφανος Φούσας, του οποίου η καταγωγή είναι από την Ήπειρο και συγκεκριμένα από τη Ρεπετίστα Πωγωνίου.

Σημαντική ήταν η συνεργασία της καρδιολογικής εταιρείας με τον ιατρικό σύλλογο Πρέβεζας, ο οποίος προσέφερε σημαντική βοήθεια στην επιτυχία της συγκεκριμένης επιστημονικής συνάντησης.

Πάνω από 600 πολίτες παρακολούθησαν τόσο το Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης όσο και τις ενημερωτικές ομιλίες της ΕΚΕ και δόθηκε η δυνατότητα να αναδειχτεί η επιστημονική γνώση, ενώ νε τα ενδιαφέροντα κλινικά περιστατικά από τα νοσοκομεία της Πρέβεζας, των Ιωαννίνων και άλλων πόλεων, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και δόθηκε η δυνατότητα στους Ιατρούς της Περιφέρειας να αποκομίσουν χρήσιμη γνώση για την άσκηση του ιατρικού τους επαγγέλματος.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)