● Διεπράχθη κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Θύμιου Ρέντζιου. Ενώ η παρουσία όλων των επισήμων –και μη- ανακοινώθηκε τουλάχιστον από τον συγγραφές του βιβλίου –αν θυμάμαι καλά- και σωστά ανακοινώθηκαν τα ονόματα, δεν ανακοινώθηκε η παρουσία του μόνου περιφερειακού συμβούλου που παρίστατο στην εκδήλωση. Και αυτή είναι του Γιώργου Ζάψα, ο οποίος δεν σκέφθηκε κόπο και χρόνο να έρθει από τα Γιάννενα για να παραστεί στην παρουσίαση του βιβλίου, όπως έχει κάνει και σε άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου, καθ’ ότι και υποψήφιος δήμαρχος παλιότερα. Ήταν μια παράλειψη την οποία χρεώνεται ο συγγραφέας Θύμιος Ρέντιζος χωρίς να ευθύνεται γι’ αυτήν. Πιθανόν να θεώρησε πολύ-πολύ φίλο τον Γιώργο Ζάψα και σκέφτηκε ότι είναι περιττό να κάνει αναφορά ονόματος και στους φίλους. Πάντως ήταν παράλειψη.

 

● Ρωτήσαμε να μάθουμε γιατί τις μουντές ή και βροχερές μέρες της άνοιξης και του καλοκαιριού, τα φώτα στις δημόσιες κολώνες της ΔΕΗ παραμένουν ανοιχτά, παρ’ όλω που θα έπρεπε να είναι κλειστά λόγω της ώρας –πολλές φορές μέχρι και το μεσημέρι τα φώτα είναι ανοιχτά. Και όχι μόνο των δήμων, αλλά και στους δρόμους των οποίων την  ευθύνη έχουν οι νομαρχίες. Και μας απάντησαν ότι τα φώτα κλείνουν με αισθητήρες. Δηλαδή, τα φώτα κλείνουν όταν οι μέρες δεν είναι μουντές και ο ουρανός είναι καθαρός. Και αναρωτηθήκαμε αν θα μπορούσαν οι δήμοι και οι περιφερειακές ενότητες αντί για αισθητήρες να βάλουν χρονοδιακόπτες έτσι ώστε τα φώτα να σβήνουν τις κατάλληλες ώρες και όχι να μένουν ανοιχτά επειδή οι αισθητήρες λειτουργούν μόνο όταν είναι καθαρός ο ουρανός. Λεπτομέρειες θα μου πείτε. Όμως από κάτι τέτοιες λεπτομέρειες, πολλοί δήμοι είναι χρεωμένοι στη ΔΕΗ με ποσά τα οποία δεν μπορούν να ξεπληρώσουν και προβαίνουν τακτικά σε ρυθμίσεις. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Και θα πρέπει και οι δήμοι και οι περιφερειακές ενότητες να περικόψουν όποια έξοδα μπορούν. Αλλιώς θα τα φορτώνουν στους πολίτες.

 

● Καλή η προσπάθεια που κατεβλήθη από όλους προκειμένου να είναι καθαροί οι χώροι τόσο στα δημοτικά διαμερίσματα όσο και στις έδρες των δήμων. Η συνεισφορά των φορέων και των σχολικών μονάδων ήταν μεγάλη, εξ ού και τα συγχαρητήρια του δέχτηκαν όλοι από τους ιθύνοντες. Θα πρέπει όμως όλοι να αντιληφθούμε ότι η καθαριότητα ενός χώρου, δεν είναι εορταστική εκδήλωση της μιάς μέρας, αλλά συνεχής προσπάθεια. Θα πρέπει δηλαδή να καταλάβουμε όλοι ότι ο χώρος του κάθε δημοτικού ή κοινοτικού διαμερίσματος θα πρέπει να είναι καθαρός όλο το χρόνο όλες τις μέρες. Αν δεν γίνει αυτό συνήθεια, θα έχουμε μια μέρα το χρόνο που θα τιμάται η καθαριότητα, όπως τιμούνται τόσες και τόσες επέτειοι. Αυτό θέλουμε;

● Τρεις συμπολίτες από το νομό Πρέβεζας εκλέχτηκαν στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Πρόκειται για τον Γιώργο Κατσαούνο, στενό συνεργάτη του Δημήτρη Αβραμόπουλου που εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης και τους Σπύρο Κυριάκη που έλαβε 219 ψήφους και τον Μενέλαο Σπυράκο που έλαβε 153 ψήφους. Και από τη στήλη θερμά συγχαρητήρια στους εκλεγέντες.

 

 

 

«F»

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)