Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. τιτιβίζει πανευτυχής διότι, λέει, εκείνοι που θα καταργούσαν τα Μνημόνια φέρνουν τώρα και δεύτερο, εννοώντας προφανώς το λεγόμενο «προληπτικό».

Του Θανάση Καρτερού

Η του ΠΑΣΟΚ Φώφη τρέχει πίσω του και προσδίνει ένα κάπως πιο ευρηματικό περιεχόμενο στην κοινή τους χαρά. Τιτιβίζει με υπογραφή του κόμματός της για Μνημόνιο – κάβα. Και ο Θεοδωράκης -σιγά μην έλειπε το Ποτάμι από το καρουσέλ της χαράς- πανηγυρίζει γιατί διαψεύστηκε ο Τσακαλώτος, που τους έλεγε να μη βιάζονται και να περιμένουν. Μέσα στην τρελή ευτυχία όλοι τους.

Ας αφήσουμε στην μπάντα τι έκαναν κάποιοι από αυτούς για να μη φτάσει η χώρα εδώ που έφτασε. Ή, καλύτερα, τι έκαναν για να φτάσει εδώ που έφτασε. Αλλά πόση εμπάθεια, πόση δουλικότητα, πόση υποκρισία να αντέξεις; Διότι, καλώς, ας πούμε, τα έχουν με την κυβέρνηση. Καλώς, ας πούμε, την κατηγορούν για μύρια όσα. Αλλά πού είναι στα τιτιβίσματα και τα σιχτιρίσματά τους η θηλειά του ΔΝΤ, οι ωμότητες του Σόιμπλε, οι εκβιασμοί των δανειστών; Δεν ξέρουν τίνος ιδέα είναι το προληπτικό Μνημόνιο; Δεν άκουσαν ποιοι, πόσο και πώς πιέζουν για να το επιβάλουν;

Επ’ αυτών τσιμουδιά. Τσι-μου-διά. Και όσο ταξικό, ιδεολογικό, μικροκομματικό, ό,τι άλλο θέλετε κι αν είναι το κίνητρό τους, δεν παύει να είναι η επιτομή της αθλιότητας. Και της φτήνιας. Και της αβάσταχτης ελαφρότητας του δίνε – στους επικυρίαρχους. Χαίρονται, χαζογελάνε, διαγωνίζονται σε εξυπνάδες, λες και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ή η κυβέρνηση, που θα πληρώσουν τα σπασμένα, αν ο μη γένοιτο… Χαίρονται που η Ελλάδα ασφυκτιά στην αγχόνη που οι ίδιοι πέρασαν στον λαιμό της. Χαίρονται στην προοπτική να περάσει ο εκβιασμός του ΔΝΤ σε βάρος της ίδιας τους της χώρας.

Υπερβολές; Όποιος το πιστεύει αυτό να μας δείξει το STOP που είπαν στο ΔΝΤ ο Μητσοτάκης, ο Άδωνις, η Φώφη, ο Σταύρος και τα πολιτικά τους σόγια. Τόση παλικαριά πια με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόση αγριότητα, τόσες καταγγελίες, τόσα νεύρα και ούτε μια φρασούλα -έστω αγγλιστί: please, stop fucking Greece- για κείνους που σκαρφίζονται, πλασάρουν και προσπαθούν να επιβάλουν μέτρα στα μέτρα τους. Τόση αδημονία να περάσει του ΔΝΤ, να ηττηθεί η χώρα, για να παραδώσουν στη χλεύη του ηττημένου την κυβέρνηση; Σα δεν ντρέπονται…

Θανάσης Καρτερός

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)