Γράφει οΒησσάρης Σάκκος

 

Ίδρυσαν σύλλογο οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές. Στην ίδρυση συλλόγου προχώρησαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Αθλητικής Ένωσης Πρέβεζας. Η Αθλητική Ένωση Πρέβεζας αποτελεί το ιστορικότερο εν ενεργεία ποδοσφαιρικό σωματείο της Πρέβεζας που ιδρύθηκε το 1947. Το σημαντικότερο κομμάτι της ιστορίας της αποτελούν οι ποδοσφαιριστές της οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια τίμησαν την ομάδα αγωνιζόμενοι οι περισσότεροι αφιλοκερδώς, για την αγωνιστική της επιτυχία σε όλες της κατηγορίας του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου μέχρι και το επίπεδο της Δ’ Εθνικής. Αποφασίσαμε λοιπόν για την σύσφιξη των σχέσεων των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών αλλά και την ενίσχυση των σκοπών και των δραστηριοτήτων της σημερινής ομάδας της Α.Ε. Πρέβεζας, την ίδρυση του Συλλόγου Παλαιμάχων.

Εκτός των άλλων δραστηριοτήτων, στόχος του συλλόγου είναι η σε τακτικά χρονικά διαστήματα αγωνιστική παρουσία, διοργανώνοντας αγώνες ποδοσφαίρου με άλλους συλλόγους παλαιμάχων ποδοσφαιριστών. Έτσι αποφασίστηκε η διεξαγωγή φιλικού αγώνα με την ομάδα Παλαιμάχων Δήμου Σουλίου, την Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 και ώρα 17:00, στο Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας «Αθανασία Τσουμελέκα».

 

● Συμμετοχή δρομέων του Συλλόγου Δρομέων Πρέβεζας σε διοργανώσεις ανά την Ελλάδα Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Δρομέων Πρέβεζας:

«Ο Σύλλογος Δρομέων Πρέβεζας θα ήθελε να συγχαρεί τους αθλητές και τις αθλήτριές του που συμμετείχαν σε σειρά αγώνων από την αρχή του έτους. Ο πρώτος αγώνας για φέτος ήταν ο 19Ος Μπιζάνιος Δρόμος, στις 14 Φεβρουαρίου στα Ιωάννινα, όπου ο σύλλογος συμμετείχε με περίπου 30 αθλητές και αθλήτριες.

Ο επόμενος αγώνας ήταν ο 9ος Ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης», στις 28 Φεβρουαρίου στο Αγρίνιο, όπου ο Γιάννης Μάρκος και ο Σπύρος Περδικάρης διακρίθηκαν καταλαμβάνοντας την 2η και 3η θέση αντίστοιχα της γενικής κατάταξης στον παράλληλο αγώνα των 10 χιλιομέτρων.

Στη συνέχεια, στις 20 Μαρτίου, περισσότεροι από 10 αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου πήραν μέρος στον 9ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο «Καλαμπάκα- Τρίκαλα» και στον παράλληλο αγώνα των 6 χλμ που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα στα Τρίκαλα.

Μια βδομάδα αργότερα, στις 27 Μαρτίου, ο σύλλογος συμμετείχε με περισσότερους από 20 αθλητές και αθλήτριες στον 2ο Ημιμαραθώνιο Άρτας και στους παράλληλους αγώνες των 5 χιλιομέτρων τρέξιμο, 5 χιλιομέτρων περπάτημα και στον παιδικό αγώνα 1000 μέτρων. Στον 2ο Ημιμαραθώνιο Άρτας διακρίθηκε η αθλήτρια του συλλόγου μας Μαρία Χρήστου, η οποία κατέλαβε την τρίτη θέση στην ηλικιακή της κατηγορία στις γυναίκες. Επίσης, την ίδια ημέρα ο σύλλογος είχε συμμετοχή και στο RUN GREECE στη Λάρισα.

Τέλος, 4 αθλητές του Συλλόγου πήραν μέρος στον 11ο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», στις 3 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη. Στον εν λόγω αγώνα διακρίθηκε ο αθλητής του συλλόγου Γιάννης Πέππας με χρόνο 2:54:35 καταλαμβάνοντας την 1η θέση στην ηλικιακή του κατηγορία και την 16 θέση στη γενική κατάταξη, σε σύνολο 1442 αθλητών που τερμάτισαν.

Ο Σύλλογος Δρομέων Πρέβεζας έχει προγραμματίσει να λάβει μέρος και σε επόμενους αγώνες. Για να συμμετέχει κάποιος σε έναν αγώνα δεν είναι απαραίτητο να είναι δρομέας μεγάλων αποστάσεων καθώς οι περισσότερες διοργανώσεις περιλαμβάνουν παράλληλους αγώνες 5 χιλιομέτρων. Όποιος ή όποια θέλει να λάβει μέρος σε κάποιον από τους επόμενους αγώνες μαζί με τον Σύλλογο Δρομέων Πρέβεζας και να δοκιμάσει τη χαρά της συμμετοχής σε έναν αγώνα δρόμου μπορεί να επικοινωνήσει με τον σύλλογο στο sdprevezas@yahoo.gr. Η εγγραφή στον Σύλλογο Δρομέων Πρέβεζας δεν έχει κανένα οικονομικό κόστος.

Το ΔΣ του Συλλόγου Δρομέων Πρέβεζας».

 

Ποινές της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας. Με επτά αγωνιστικές και χρηματικό πρόστιμο 70 ευρώ τιμωρήθηκε ο Adon Goga του Απόλλωνα Πάργας από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας για την αποβολή του στον αγώνα με τον Πανλευκάδιο.

Επίσης με μια αγωνιστική τιμωρήθηκε ο αρχηγός του Τηλυκράτη Λευκάδας Ανδρέας Κτενάς που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στον αγώνα με τον Πανλευκάδιο.

 

Στις 4 Σεπτεμβρίου το 2ο Άκτια Τρίαθλο στην Πρέβεζα!-Στις 3 Σεπτεμβρίου ο 4ος Εν Νικοπόλει Άκτια Δρόμος Στη διοργάνωση του 2ου «Άκτια Τριάθλου» στις 4 Σεπτεμβρίου θα προχωρήσει ο δήμος Πρέβεζας, στα πλαίσια των εορτασμών της ναυμαχίας του Ακτίου. Το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας ενέκρινε τη διαδικασία διοργάνωσης των αγώνων και όπως επισημάνθηκε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην παραλιακή ζώνη της Πρέβεζας με κολύμβηση (750 μέτρα), ποδηλασία (20 χιλιόμετρα) και δρομικό κομμάτι (5 χιλιόμετρα).

Τεχνική υποστήριξη στο εγχείρημα θα παρέχει στο δήμο και φέτος ο παγκόσμιος πρωταθλητής τριάθλου και προοπονητής της εθνικής ομάδας τριάθλου Ελλάδας και Κύπρου κ. Βασίλης Κρομμύδας, ενώ στην οργάνωση και προώθηση του αγώνα θα συμμετέχει επίσης η χρυσή Ολυμπιονίκης Αθανασία Τσουμελέκα.

Για την κάλυψη των εξόδων του αγώνα θα υπάρχει αντίτιμο συμμετοχής για το τρίαθλο ατομικό 25 ευρώ ανά συμμετοχή και για την κατηγορία του ομαδικού 45 ευρώ ανά ομάδα τριών ατόμων.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως στο 1ο Άκτια Τρίαθλο συμμετείχαν περίπου 100 αθλητές και το σίγουρο είναι πως πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός που αν διοργανωθεί σωστά και στηριχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για αθλητές από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

 

Στις 3 Σεπτεμβρίου ο 4ος Εν Νικοπόλει Άκτια Δρόμος

Μία μέρα νωρίτερα, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Δρομέων Πρέβεζας θα διοργανωθεί ο 4ος Εν Νικοπόλει Άκτια Δρόμος (10 χιλιόμετρα), ενώ την ίδια ημέρα το πρωί ο δήμος Πρέβεζας σε συνεργασία με τους κολυμβητικούς συλλόγους της πόλης διοργανώνει αγώνα κολύμβησης απόστασης 1000 μέτρων.

 

Έχασαν τα κορίτσια του ΑΓΟ Φιλιππιάδας από την Φιλαθλητικό Πρέβεζας. Διεξήχθη την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016 και ώρα 18:00 στο ΔΑΚ Πρέβεζας ο αγώνας ανάμεσα στον Φιλαθλητικό Πρέβεζας και στο Α.Γ.Ο. Φιλιππιάδας για την 1η αγωνιστική του Β Γύρου το πρωταθλήματος Παγκορασίδων 2015-2016. Οι παίχτριες του Ρούσσουέκαναν τα 5 στα 5 αλλά και ένα καλό ποδαρικό στον Β΄ γύρο του πρωταθλήματος με μια ακόμη νίκη αυτή τη φορά επί του Α.Γ.Ο. Φιλιππιάδας σε έναν αγώνα που φάνηκε από την αρχή ότι ήταν υπέρ του Φιλαθλητικού και συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ: ΠΙΕΤΑ, ΤΖΟΚΑ, ΣΑΚΚΑ, ΤΟΛΙΟΥ, ΑΡΜΠΕΡΟΥ, ΚΑΤΣΑΝΑΚΗ, ΤΣΑΛΑ, ΝΤΟΥΣΚΟΥ, ΣΑΚΚΑ, ΓΕΡΟΝΤΑ, ΚΟΤΣΑΜΟΥΡΑΤΟΓΛΟΥ, ΣΟΦΙΑΝΟΥ, ΚΟΥΜΑΣΗ, ΡΟΥΣΣΟΥ.

ΑΓΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ: ΕΞΑΡΧΟΥ Θ., ΕΞΑΡΧΟΥ Π., ΚΑΤΣΟΥΛΑΡΗ, ΠΑΠΑΠΑΝΟΥ, ΧΗΡΑ, ΖΗΣΗ, ΑΝΔΡΕΑΝΙΔΗ.

 

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη σε τρεις ΠΑΕ για ύποπτους προς χειραγώγηση αγώνες.

Η μία από τις ΠΑΕ είναι ο Πανθρακικός και αφορά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Κομοτηνή για την 24η αγωνιστική που έληξε με 2-4.
Οι άλλες δύο ομάδες είναι ο Πανελευσινιακός και Παναχαϊκή.

Αναλυτικά οι διώξεις του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα:

- Της ΠΑΕ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 1931, νομίμως εκπροσωπουμένης για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας (αγώνας Πρωταθλήματος Football League Αναγέννηση Καρδίτσας-Πανελευσινιακός της 6/3/2016).

- Της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ Γ.Ε. 2005, νομίμως εκπροσωπουμένης για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας (αγώνας Πρωταθλήματος Football League Παναχαϊκή-Πανελευσινιακός της 2/3/2016).

- Της ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ Α.Π.Σ., νομίμως εκπροσωπουμένης για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας (αγώνας Πρωταθλήματος Super League Πανθρακικός-ΠΑΣ Γιάννινα της 28/2/2016).

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)