Γράφει: Ο Κώστας Τραχανάς

Ότι αγάπησε χάθηκε ξαφνικά από τη ζωή της, σαν να είχε μια κατάρα , μια γρουσουζιά πάνω της. Την αδελφή της την σκότωσε ο Φραγκούλης ο ληστής. Ακόμα και ο Αυγουστής εξαφανίστηκε μέσα σε μια νύχτα, σε μια στιγμή για να αφιερωθεί στον Θεό… την ώρα που σχεδίαζε τον γάμο της.Τώρα καθήκον της ήταν να τιμωρήσει τον δολοφόνο της αδελφής της .Ο βιασμός και ο φόνος της αδελφής της έγινε  στις όχθες του ποταμού, στις πλαγιές του Πάρνωνα. Τον ψάχνει τον δολοφόνο αρκετά χρόνια. Μια ζωή τον έψαχνε η Βαγγελιώ Πετράκη.

Ο Φραγκούλης ανέβηκε στο βουνό παιδί, με τους αντάρτες. .Δεν είχε κλείσει ακόμα τα δεκαεπτά. Του άρεσαν τα όπλα. Τα ζήλευε. Ήθελε να νιώθει δυνατός, ήθελε να φτάσει στο Θεό…Μετά τον εμφύλιο σήκωσε δικό του μπαϊράκι και παρέμεινε στις βουνοκορφές και σε κρυφά λημέρια. Έγινε ληστής .Ο Φραγκούλης ο ληστής. Που να πήγαινε; Δεν είχε που να πάει, δεν πίστευε πουθενά, δεν είχε σκοπό, ιδανικά, οικογένεια, δεν αγαπούσε τίποτα ή μάλλον αγαπούσε το άλογό του .Αυτό είχε όλο κι όλο .

Ο Γέροντας Ιωάννης ,στην Πολιτεία του Αγίου Όρους ,κυνήγησε ο ίδιος τον εαυτό του, να μην αφήσει το βάρος σε εκείνη , γιατί έπρεπε να προχωρήσει της ζωή της, να την οδηγήσει στο φως, να μην την αφήσει να βουλιάξει στο βούρκο της εκδίκησης και φυλακίσει την ψυχή της εκεί .Έπρεπε να βγάλει την ψυχή της στο φως.Πόση θλίψη ,που δεν είχε βγει ακόμα στο φως.

Εκείνος βρήκε τον Θεό. Οι αμαρτίες τον κυνήγησαν αλύπητα. Αυτή δεν μπορεί να βρει γαλήνη πουθενά. Θα βρει ανάπαυση και γαλήνη, η κοντά σαράντα χρόνια αδικοσκοτωμένη της αδελφή; Η ζωή της ήταν σκληρή. Πίστευε στη δικαιοσύνη και για αυτό την υπηρετούσε . Θέλει να αποδώσει δικαιοσύνη στη μνήμη της νεκρής αδελφής της.

Καταιγιστικές οι ερωτήσεις μέσα της κι όλες αναπάντητες.Τελικά ποιος θυσιάστηκε για ποιον;Ποιος θύτης και ποιο θύμα;Ποιος πόνεσε περισσότερο από όλους; Που είναι η συγχώρεση ;Ποιο είναι το φως και που το σκοτάδι; Είχε φτάσει επιτέλους στην αλήθεια, ύστερα από τόσα και τόσα. Τώρα έπρεπε να βρει το φως, να ανεβάσει την καρδιά της ψηλά.. Μα πώς ; Γιατί ;Γιατί;

Πάθη , ενοχές, βιασμοί, εγκλήματα, φονικά, σφάλματα , αμέλειες.

Ένα ακόρεστο πάθος, ένας ανεκπλήρωτος έρωτας.

Εδώ είναι αυτό που ψάχνει η Βαγγελιώ τόσα χρόνια. Μπροστά της τον είχε…

Η ΙΣΜΗΝΗ Χ. ΜΠΑΡΑΚΛΗ κατάγεται από το Ναύπλιο. Φοίτησε στο St. GeorgeCommercialCollege και εργάστηκε επί σειρά ετών σε μεγάλη οικονομική εφημερίδα ως υπεύθυνη Εκδηλώσεων και Συνεδρίων.  Γράφει για παιδιά και μεγάλους. ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ είναι το έκτο κατά σειρά βιβλίο της.

 

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)