Από τη διεύθυνση κτηνιατρικής Πρέβεζας εκδόθηκε ανακοίνωση σχετικά με τα αρνιά που βρέθηκαν στα σφαγεά της Ηπείρου και ενώ προέρχονταν από το εξωτερικό είχαν επρόκειτο να πουληθούν σαν ελληνικά.. Αναφέρει η ανακοίνωση: «Ενόψει των εορτών του Πάσχα και σε συνέχεια πολιτικής απόφασης σε επίπεδο γενικών γραμματέων, κλιμάκιο του ΣΥΚΑΠ, της οικονομικής αστυνομίας και της υπηρεσίας μας πραγματοποίησε ελέγχους σε σφαγεία του νομού μας 23-4-16.

Για υπηρεσιακούς λόγους έως τελικής διερεύνησης σε δελτίο τύπου του ΥΠΑΑΤ αναφέρεται: Από έλεγχο στα σφαγεία Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, ανευρέθησαν 2100 αρνιά χωρίς να είναι γνωστή η προέλευση και ο προορισμός τους και η υπόθεση διερευνάται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Από επικοινωνία με το ΥΠΑΑΤ η ανεύρεση αυτών των αρνιών, δεν έχει καμία σχέση με τα σφαγεία Φιλιππιάδας. Από την Υπηρεσία μας βεβαιώνεται ότι κανένα εύρημα δεν διαπιστώθηκε κατά τους συνεχείς ελέγχους που διενεργούνται στα σφαγεία του Νομού μας και κατά συνέπεια δεν συντρέχει καμία ανησυχία για το καταναλωτικό κοινό περί ελληνοποιήσεων. Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αυγέρης Ιωάννης»

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)