Σε άριστο κλίμα και με διάθεση εποικοδομητικής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εκπορσώπων του δήμου Ζηρού με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Χρήστο Γκάρτζιο και εκπροσώπων συλλόγων της δημοτικής ενότητας Φιλιππιάδας.
Η συνάντηση, την οποία συγκάλεσε ο δήμος Ζηρού, έγινε την Τετάρτη 11 Μαΐου στην αίθουσα
συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Φιλιππιάδας
όπου η συζητήθηκε η διοργάνωση εκδηλώσεων στο πλαίσιο του “2ου Πολιτιστικού καλοκαιριού Δήμου Ζηρού”.

Έχοντας ως κοινό τόπο την πεποίθηση ότι η διοργάνωση ποιοτικών εκδηλώσεων θα συμβάλει στην πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής αλλά και στην οικονομική τόνωση των ίδιων των συλλόγων, οι εκπρόσωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ανέφεραν τα σχέδια και τις προθέσεις τους για την οργάνωση των φετινών εκδηλώσεων, ενώ κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις για την πολιτιστική ανάπτυξη του δήμου, εκφράζοντας παράλληλα την προσδοκία για ένα πλούσιο, πολιτιστικά, καλοκαίρι σε κάθε δημοτική και τοπική Κοινότητα.

Στην ομιλία του ο αντιδήμαρχος του δήμου Χρήστος Γκάρτζιος, αφού ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για την παρουσία τους, τόνισε την απόφαση του δήμου να στηρίξει τις εκδηλώσεις με παροχή τεχνικής βοήθειας (ήχου, διάθεση καρεκλών, παταριού κλπ όπου υπάρχει η δυνατότητα), αλλά και με οικονομική ενίσχυση στους συλλόγους που πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις. Ζήτησε από τους εκπροσώπους των συλλόγων να αναπτύξουν σχέσεις συνεργασίας μεταξύ τους, να αλληλοϋποστηρίζονται, να συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις και να αποφεύγουν, στο μέτρο του εφικτού, τη διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων, τις ίδιες ημέρες ώστε να μην υπάρχει διάσπαση του κόσμου, κάτι που μπορεί να περιορίσει τις δυνατότητες επιτυχίας της κάθε εκδήλωσης ξεχωριστά.

Εκτός από τον Χρήστο Γκάρτζιο, αντιδήμαρχο αρμόδιο για θέματα πολιτισμού, στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αναστασία Καραπάνου, Γεωργία Ξώνα, Ελένη Γεωργάνου και Μαρία Γάλλιου, ενώ παρούσα ήταν και η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Φιλιππιάδας Ευαγγελία Χουλιάρα. Πολλοί πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων έδωσαν το παρόν και βέβαια πρόεδροι και εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, οι οποίοι εμπλούτισαν τη συζήτηση με την κατάθεση προτάσεων για την καλύτερη επιτυχία του πολιτιστικού καλοκαιριού.

Ανάλογη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Θεσπρωτικό την Δευτέρα 16 Μαΐου στις 8.30 μ.μ., στο δημοτικό κατάστημα, με προσκεκλημένους τους εκπροσώπους των συλλόγων της δημοτικής ενότητας Θεσπρωτικού. 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)