Αδικήσαμε τον Μορφωτικό Σύλλογο Παπδατών και την πρόεδρό του Φωτεινή Αυγέρη στο προηγούμενο φύλλο, όταν σε σχόλιό μας γράφαμε για το Καγκελάρι των Παπαδατών χωρίς να αναφέρουμε ότι «ψυχή» της εκδήλωσης είναι ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού που φέρει το όνομα «Άγιος Κοσμάς». Και πράγματι ο εν λόγω σύλλογος είναι εκείνος που διοργανώνει την όλη εκδήλωση, η οποία γίνεται την Παρασκευή μετά το Πάσχα (της Ζωοδόχου Πηγής) και στην οποία παίρνουν μέρος όλοι οι κάτοικοι του χωριού, νέοι και ηλικιωμένοι, οι οποίοι χορεύουν τα παραδοσιακά λαμπριάτικα τραγούδια.

Για την όλη εκδήλωση φέτος εργάστηκε πολύ η πρόεδρος του Συλλόγου Φωτεινή Αυγέρη, η οποία δήλωσε πολύ ευχαριστημένη για την επιτυχία της εκδήλωσης. Δεν χρειάζεται να γράψουμε ότι η Φωτεινή Αυγέρη δεν έγινε τυχαία πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου. Οι συγχωριανοί της την τίμησαν και τα μέλη του συλλόγου την ψήφισαν για τη θέση αυτή, γατί στο πρόσωπό της αναγνωρίζουν την απαράμιλλη εργατικότητά της και την συνεχή προσπάθειά της για εκδηλώσεις που θα ικανοποιούν και τη νεολαία του χωριού και της περιοχής, αλλά και εκδηλώσεις που θα αναβιώνουν τα ήθη και έθιμα των Παπαδατών, που δεν είναι και λίγα.

Για την συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων συγχωριανών της στο Καγκελάρι, η Φωτεινή Αυγέρη κινήθηκε επί πολλές μέρες προς κάθε κατεύθυνση και με τη σκέψη ότι η αναβίωση παλιών εθίμων, πέτυχε ώστε και το φετινό Καγκελάρι να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.

Στις προσπάθειες που καταβάλλει η πρόεδρος του συλλόγου για την επιτυχία των εκδηλώσεων, αφήνει κατά μέρος τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθένα και πορεύεται με γνώμονα το συμφέρον του συλλόγου και των υποστηρικτών του, αφού σε κάθε εκδήλωση καλεί να συμμετάσχουν άνθρωποι κάθε πολιτικής και κομματικής επιλογής, με τους οποίους διατηρεί άριστες σχέσεις (να σημειωθεί ότι η Φωτεινή Αυγέρη είναι υπεύθυνη γυναικών στο δήμο Ζηρού από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, θέση την οποία κατέχει από την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης).

Το φετινό Καγκελάρι εκτός των άλλων τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, ο οποίος και πήρε μέρος στο χορό

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)