Καλή είναι η συνεδρίαση του οργάνου κάθε περιφερειακής ενότητας, όπου συζητούνται τρόποι αντιμετώπισης των πυρκαγιών τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού εκεί προτείνονται λύσεις για κάθε τέτοιο απευκταίο ενδεχόμενο. Θα διαφωνήσουμε όμως με την «ημερήσια διάταξη» της συνάντησης, αφού σ’ αυτήν περιέχονται οι υποχρεώσεις κάθε δήμου για την περίπτωση που εκδηλωθεί μια πυρκαγιά. Στις υποχρεώσεις κάθε δήμου περιλαμβάνεται η ελεύθερη πρόσβαση των αυτοκινήτων της πυροσβεστικής σε ευαίσθητα σημεία, στις υποχρεώσεις των δήμων περιλαμβάνεται ο έλεγχος των κρουνών από τους οποίους τα οχήματα της πυροσβεστικής θα γεμίσουν νερό για την κατάσβεσή της, στις υποχρεώσεις των δήμων περιλαμβάνεται ο καθαρισμός των χώρων από εύφλεκτες ύλες.

Και αφού είναι υποχρεωμένος ο κάθε δήμος να πάρει τα μέτρα εναντίον των πυρκαγιών, δεν υπάρχει λόγος να συνεδριάζει το όργανο και να παρίστανται σ’ αυτό εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το συγκεκριμένο όργανο θα πρέπει να συνεδριάζει για τις περιπτώσεις εκείνες οι οποίες εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του, όπως για παράδειγμα η διάνοιξη των αντιπυρικών δρόμων που αποτελούν πρόβλημα για την κατάσβεση μιάς πυρκαγιάς που θα εκδηλωθεί σε κάποιο δάσος, αφού θα είναι αδύνατο να προσεγγίσουν σ’ αυτό τα πυροσβεστικά οχήματα.

Καλή είναι η συνεδρίαση του οργάνου στις κατά τόπους περιφερειακές ενότητες. Θα πρέπει μόνο οι αποφάσεις που θα παίρνει να αφορούν συνολικότερα τον κάθε νομό. Και φυσικά οι δήμοι θα μπορούν να ενημερώνονται για τις αυτονόητες υποχρεώσεις τους. Οι συνεδριάσεις με παρόντες δημοτικούς συμβούλους κάθε δήμου και δεν έχει να προσφέρει τίποτα και χάσιμο χρόνου είναι. Και για τους δημοτικούς συμβούλους και για το συντονιστικό όργανο.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)