Με τυμπανοκρουσίες ανακοινώνεται η τοποθέτηση ενός απινιδωτή σε κάποιο σημείο σε μία από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου, γεγονός που διατυμπανίζεται τόσο από την περιφέρεια Ηπείρου, όσο και από τις κατά τόπους περιφερειακές ενότητες. Παράλληλα γίνεται και έμμεση διαφήμιση της εταιρείας που δώρισε τον απινιδωτή. Θέσεις οι οποίες επιλέγονται για την τοποθέτηση αυτών των μηχανημάτων είναι οι λεγόμενοι πολυσύχναστοι χώροι, όπως είναι τα δημαρχεία, οι πλατείες, οι δρόμοι, οι εκκλησίες.

Το γεγονός όμως ότι δεν υπάρχουν χειριστές των απινιδωτών καθιστά το εγχείρημα προβληματικό και δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι μιλούν για «φάμπρικα» που στήθηκε, αφού πετιούνται χιλιάδες ευρώ, χωρίς παράλληλα να υπάρχουν εξειδικευμένοι χειριστές των μηχανημάτων. Και μη πείτε ότι μερικοί έχουν εξειδικευθεί στο χειρισμό των απινιδωτών, γιατί μπορεί έτσι να έχει γίνει, αλλά όταν ένα συμπατριώτης βρεθεί στην ανάγκη χρησιμοποίησης του μηχανήματος γιατί εκείνη τα στιγμή έπαθε το έμφραγμα, θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ο χειριστής του μηχανήματος, ο οποίος δεν υποχρεούται (και σωστά) να είναι συνεχώς παρόν στο σημείο που έχει τοποθετηθεί ο απινιδωτής (στο εξωτερικό υπάρχουν απινιδωτές σε πολυσύχναστα σημεία -αεροδρόμια παραδείγματος χάριν- αλλά εκεί βρίσκεται σε μόνιμη βάση και κάποιος ο οποίος γνωρίζει τον χειρισμό του μηχανήματος).

Και όταν κάποιοι μιλούν για «φάμπρικα» δεν εννοούν αναγκαστικά ότι υπάρχει κάτι ύποπτο πίσω από την τοποθέτησή τους, αλλά υποστηρίζουν ότι από τη στιγμή που έχει αποφασιστεί να τοποθετηθούν απινιδωτές σε πολλά σημεία στις περιφέρειες της Ηπείρου, γιατί δεν γίνεται ένας διαγωνισμός και τα μηχανήματα αυτά να τα τοποθετήσει η εταιρία η οποία θα δώσει την καλύτερη προσφορά. Γιατί λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν πόσα χρήματα στοιχίζει ένα τέτοιο μηχάνημα και ακόμα ποιο λίγοι είναι εκείνοι που ξέρουν για την επιλογή μιάς συγκεκριμένης εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι εμπνευστής της τοποθέτησης των απινιδωτών είναι ο Στέφανος Φούσας πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, ο οποίος σύμφωνα με μη διαψευσθείσες πληροφορίες, θέλει να πολιτευτεί με το κόμμα της Νέα Δημοκρατίας αντικαθιστώντας τον αδελφό του τέως βουλευτή του ίδιου κόμματος Αντώνη Φούσα. Ο Στέφανος Φούσας έχει πραγματοποιήσει σεμινάρια για τη χρησιμοποίηση των απινιδωτών και της τεχνητής αναπνοής.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)