Σημαντική είδηση αποτελεί για τους ανέργους της περιοχής μας η πληροφορία ότι και οι Δήμοι Πρέβεζας, Ζηρού και Πάργας εντάσσονται, αμέσως μετά την πιλοτική εφαρμογή, στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου, έκανε λόγο για αλλαγές που θα γίνουν στο εν λόγω πρόγραμμα, ενώ αναφερόμενη στις επιλέξιμες δράσεις καθόρισε αυτές μεταξύ των άλλων και τη συντήρηση-επισκευή δημοτικών υποδομών, τα έργα περιβάλλοντος και την ενίσχυση κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων, ενώ απέκλεισε τον τομέα καθαριότητας για τον οποίον είπε ότι δεν είναι πλέον επιλέξιμος για τα νέα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας.

Όσον αφορά την αρχική επιλογή των 17 πιλοτικών δήμων και των 34 που θα ακολουθήσουν τόνισε πως υπήρχαν τρία ενιαία κριτήρια επιλογής για όλους τους δήμους, από τα οποία προέκυψε η επιλογή των συγκεκριμένων δήμων. Να σημειωθεί ότι στους 34 δήμους υπάγεται και ο δήμος της Πρέβεζας, ενώ ο δήμος Άρτας υπάγεται στους 17 πιλοτικούς δήμους.

Όσον αφορά το ίδιο το πρόγραμμα, σ΄ αυτό θα ενταχθούν όλοι οι δήμοι –κατά πάσα πιθανότητα εντός του Σεπτεμβρίου- οπότε θα ενταχθούν στο πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και οι δήμοι Ζηρού και Πάργας.

Θετικά βεβαίως τα βήματα που ακολουθούνται στο εν λόγω πρόγραμμα, ωστόσο είναι προφανές ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει και γι’ αυτό χρειάζεται και μερική αναμόρφωσή του. Για παράδειγμα ο δήμος Ζηρού λόγω του προσφυγικού ζητήματος, θα έπρεπε να ενταχθεί στο πρόγραμμα μεταξύ των πρώτων δήμων, αφού στα όριά του και συγκεκριμένα στο πρώην στρατόπεδο «Πετροπουλάκη» φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες, και άρα είναι περισσότερο αυξημένες οι υποχρεώσεις του.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)