Από τον Βασίλη Μπόκια η εφημερίδα μας έλαβε απάντηση στα ερωτήματα που έθεσε ο Βασίλη Δαρδαμάνης και αφορούν έργα στο χωριό Παπαδάτες, από όπου κατάγονται οι δύο επιστολογράφοι. Να σημειωθεί ότι Βασίλης Μπόκιας διατέλεσε γραμματέας της κοινότητας Παπαδατών, αλλά και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στον τέως δήμο Θεσπρωτικού. Η απάντηση του Βασίλη Μπόκια στα όσα ο Βασίλης Δαρδαμάνης του καταμαρτυρεί, είναι η ακόλουθη:

Παπαδάτες 10-5-2016

Προς Την εφημερίδα Φωνή του Αγρότη

Αρχ. Σπυρίδωνος 2 – 48200 Φιλιππιάδα

 

Κύριε Διευθυντά

Καταρχήν να ευχηθώ σε εσάς στους συνεργάτες σας και αναγνώστες σας Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά.

Στο αριθμ.2531/22 Απριλίου 2016 φύλλο της έγκριτης εφημερίδας σας δημοσιεύτηκε στη σελίδα 5 άρθρο με τίτλο «η κόντρα συνεχίζεται»

Συγκεκριμένα αναφέρεται σε ερωτήματα που θέτει ο κ. Βασίλειος Δαρδαμάνης, πρώην πρόεδρος της κοινότητας Παπαδατών που πρέπει να απαντήσω.

●  Για τον δρόμο Παπαδάτες Άσσος που δεν έγινε και χάθηκαν 800.000 ευρώ. Ας απευθυνθεί στον εαυτό διότι τότε αυτός ήταν Πρόεδρος και αν είχε γίνει το έργο θα ισχυριζόταν ότι αυτός το έκανε και γι’ αυτό αυτός όφειλε να αναζητήσει τα αίτια που δεν έγινε…

●  Το ίδιο ισχύει και στο δεύτερο ερώτημα για τον δρόμο από την Παναγία Ζωοδόχου Πηγής προς τη βρύση Τζίμα, αυτός ήταν Πρόεδρος, ποιός τον εμπόδισε να το κάνει:

●  Για τα χρήματα που έλαβε ο εργολάβος για την τοποθέτηση 25 κολώνες ρεύματος από την πλατεία του Χωριού και πάνω μπορώ και εγώ να απαντήσω διότι οι κολώνες μπήκαν και βρίσκονται στις θέσεις τους, αλλά θα προτιμούσα να απαντήσει ο τότε Πρόεδρος της Κοινότητας. Εγώ δεν διεκδικώ την πατρότητα κανενός έργου.

●  Για το μπάζωμα και τη σωλήνωση του ρέματος και ποιός είναι σήμερα ο κάτοχος του χώρου υπενθυμίζω ότι αν δεν θυμάται ή έχασε την αναφορά του και την απάντηση του Δασαρχείου, μπορώ να του δώσω αντίγραφα όμως δεν τον ικανοποιεί η απάντηση ας ακολουθήσει τον πολύ γνωστό του δρόμο δηλαδή του να μου υποβάλλει μήνυση για κατάληψη Δημόσιας, Δημοτικής, Κοινοτικής ή όπως θέλει να την χαρακτηρίσει.

●  Για τους κατοίκους του χωριού και τον αγώνα που έγινε να γεμίσει ένα λεωφορείο να ανέβουν στο Σταυράκι Ιωαννίνων για να πεισθούν οι κάτοικοι να πουληθεί το βουνό για νταμάρι, απορώ γιατί απευθύνεται σε έμενα, εγώ καλά καλά δε γνωρίζω που βρίσκεται το Σταυράκι, ούτε το έχω επισκεφθεί ποτέ αλλά πέραν αυτού  εγώ με ποια αρμοδιότητα θα μπορούσα να πουλήσω το βουνό, ιδιοκτησία μου ήταν;

●  Για την απώλεια των στοιχείων της θεμελίωσης της Εκκλησίας Φανερωμένης κλπ του κάνω γνωστό ότι, όπως  γράφει η πλάκα στην είσοδο της Εκκλησίας η θεμελίωση έγινε στις 24 Αυγούστου 1979 και εγώ διορίστηκα {διότι περί διορισμού πρόκειται στις Εκκλησιαστικές Επιτροπές} μετά από είκοσι χρόνια. Γιατί απευθύνεται σε μένα; Εγώ πρόεδρος διετέλεσα υπηρεσιακός κατά την μεταπολίτευση μέχρι που ανατέθηκαν στους δασκάλους από 20-09-1974 μέχρι 28-09-1974

Υπηρέτησα το Χωριό ως Γραμματέας της Κοινότητας πάνω από τρεις δεκαετίες και για τις υπηρεσίες μου που πρόσφερα στους χωριανούς μου με τίμησαν , με επαίνεσαν και με βράβευσαν. Αν αυτόν τον βασανίζει το σύνδρομο του Θεμιστοκλή το {ουκ εά με καθεύδειν το του Μιλτιάδου τρόπαιον} ας φροντίσει να το θεραπεύσει μόνος του.

Ο κύριος Δαρδαμάνης αντί να απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσα και να κάνει προτάσεις καλύτερες από τις δικές μου οπότε κι εγώ θα τις χειροκροτήσω, προτιμάει ανταρτοπόλεμο. Αυτό χρειάζεται ανωτερότητα σοβαρότητα και Υπευθυνότητα

Κύριε Διευθυντά

Μπορεί να σας κούρασα αλλά δεν τα οδηγώ εγώ εκεί τα πράγματα και για να αποδειχτεί αυτό θεωρώ σκόπιμο φυσικά αν και σεις το θεωρείτε να δημοσιεύσετε τις προτάσεις μου στην εφημερίδα σας για να ενημερωθούν και οι αναγνώστες σας.

Έτσι δίνουμε τέλος και δεν θα χρειαστεί να απασχολήσω τις στήλες της εφημερίδα σας

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Γ ΜΠΟΚΙΑΣ

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)