Σημαντικό άλμα στη συνολική πρόοδο έκανε το τελευταίο δίμηνο η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας οδού. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές η πρόοδος έφτασε στο 77,4% δημιουργώντας κλίμα αισιοδοξίας στο έργο και το Υπουργείο Υποδομών.

Στο πεδίο των απαλλοτριώσεων τα μέτωπα κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο και η ωρίμανση του έργου είναι ορατή σε πολλά τμήματα καθώς είναι ορατή η ασφαλτόστρωσή τους. Τα έργα αυτή την εποχή προχωρούν αρκετά καλά και ήδη αρχίσουν να καταστρώνονται σχέδια στο Υπουργείο σχετικά με την παράδοση τμημάτων.

Από πλευράς ωριμότητας είναι πολύ πιθανό να τεθούν στην κυκλοφορία λίγο μετά το καλοκαίρι το τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία που θα λειτουργήσει ως φυσική συνέχεια της παράκαμψης Αγρινίου ενώ πολύ πιθανό είναι να δοθεί μέσα στο έτος και το τμήμα μετά το Μεσολόγγι αλλά και το τμήμα βόρεια της παράκαμψης Φιλιππιάδας.

Όλα αυτά θα καθοριστούν από την πορεία των έργων το επόμενο διάστημα, την ροή της χρηματοδότησης και την ελπίδα ότι μέχρι τον Δεκέμβριο η πρόοδος του έργου θα έχει ανέβει μέχρι το 90%. Να θυμίσουμε πως τον ερχόμενο Μάρτιο θα πρέπει να τεθεί στην κυκλοφορία η «λειτουργική Ιόνια», δηλαδή όλος ο αυτοκινητόδρομος αλλά με ελλείψεις και μέχρι τον Αύγουστο του 2017 όλος ο άξονας.

 

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)