Η συμπλήρωση 97 ετών από τη Γενοκτονία των Ποντίων καθιστά επιτακτική την ανάγκη να καθορίσουμε τη στάση μας, όχι μόνον έναντι του γεγονότος αυτού καθ’ εαυτού, αλλά και έναντι των όποιων διφορούμενων προσεγγίσεων.

Η θανάτωση από τους Νεότουρκους 353.000 Ελλήνων Ποντίων και η εκδίωξη χιλιάδων άλλων από τις πατρογονικές τους εστίες συνιστά σαφώς Γενοκτονία και έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας. Η αναγνώριση της Γενοκτονίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο,  συμβάλλοντας στη διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης , δεσμεύει όλους μας και οφείλουμε να την προτάσσουμε έναντι αντίθετων «επιστημονικών» προσεγγίσεων.

 

Είναι χρέος μας να διεκδικήσουμε την παγκόσμια αναγνώριση του φρικτού εγκλήματος που υπέστη ο Ποντιακός Ελληνισμός, όχι στο όνομα της εκδίκησης, αλλά στο όνομα της αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας.

Παράλληλα, είναι υποχρέωση του πολιτικού και πνευματικού κόσμου της Τουρκίας να αναγνωρίσει το έγκλημα ενάντια στον Ποντιακό Ελληνισμό, γιατί η ιστορική ειλικρίνεια αποτελεί τη βάση για ένα μέλλον φιλίας, συνεργασίας και ειρήνης.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)