Πιστοποίηση Ελληνικής γλώσσας. Η Διεύθυνση Διά Βίου Μάθησης της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, πρόκειται να διοργανώσει το Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016 τις εξετάσεις του πρώτου εξαμήνου του 2016 για την πιστοποίηση της Ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της Ελληνικής ιστορίας και του Ελληνικού πολιτισμού για πολίτες τρίτων χωρών και αιτούντες ασύλου, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο «καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος».

Δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης έχουν όσοι είναι πολίτες τρίτων χωρών ή αιτούντες ασύλου (όχι πολίτες Ευρωπαϊκής Ένωσης) και πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

-είναι ηλικίας 16 ετών και άνω,

-μένουν νόμιμα στην Ελλάδα ή ζητούν άσυλο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής από την Παρασκευή, 20/05/2015 έως και την Παρασκευή, 10/06/2016, στα Κέντρα Υποβολής Αιτήσεων της περιοχής τους.

 

Λήγει η προθεσμία για όσους υπέστησαν ζημιές από τις κατολισθήσεις Στις 15-06-2016 λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για πρώτη αυτοψία σε κτίσματα που έχουν πληγεί εξαιτίας των κατολισθήσεων σε περιοχές των Π.Ε.ΑΡΤΑΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ & ΠΡΕΒΕΖΑΣ. Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες που έχουν πληγεί θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έως τις 15-06-2016 καταληκτική ημερομηνία. Οι αιτήσεις πρέπει να αποσταλούν στον Τ.Α.Σ. Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ στη διεύθυνση Ζ.Ε.Π. Κοζάνης Τ.Κ.501.00 λόγω αρμοδιότητάς του, αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς ή στους κατά τόπους Δήμους με την υποχρέωση της διαβίβασης των αιτήσεων από τους Δήμους στον Τ.Α.Σ.Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ.

 

● Την περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε η Τατιάνα Καλογιάννη. H αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων & αναπτυξιακού προγραμματισμού, περιβάλλοντος & υποδομών περιφέρειας Ηπείρου Τατιάνα Καλογιάννη, εκπροσώπησε την περιφέρεια Ηπείρου στο 1ο Forum για την Ευρωπαϊκή Στρατηγική της μακρο-περιφέρειας Αδριατικής – Ιονίου που πραγματοποιήθηκε στις 12 & 13 Μαΐου 2016 στο Dubrovnik Κροατίας.

H εκδήλωση οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Κροατική προεδρία, ενώ την έναρξη των εργασιών της διήμερης εκδήλωσης κήρυξε η επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική, Κα Corina Cretu.

● Με επιτυχία έγινε η εκδήλωση των τελειόφοιτων μαθητών της ΕΠΑ.Σ. Ιωαννίνων. Η Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας Ιωαννίνων πραγματοποίησε με επιτυχία την εκδήλωση των τελειοφοίτων μαθητών, το απόγευμα της Τετάρτης 18 Μαΐου, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής», του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

Οι μαθητές μας πίστεψαν στις δυνατότητες τους και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών της σχολής παρουσίασαν έργα και δημιουργίες της ειδικότητας τους κερδίζοντας, κατά γενική ομολογία, τις εντυπώσεις των παρευρισκομένων συμμαθητών τους, καθηγητών, γονέων και των προσκεκλημένων φορέων και επιχειρήσεων, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Οι εντυπώσεις υπήρξαν άριστες και περίσσεψαν οι ευχές, για επαγγελματική σταδιοδρομία των νέων μετά την αποφοίτηση τους.

Η σχολή θα καθιερώσει ανάλογες εκδηλώσεις, στο τέλος κάθε σχολικής περιόδου, προετοιμάζοντας τους σπουδαστές μας να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των επιλογών τους.

Ευχαριστούμε τους φορείς και επιχειρήσεις που υποστήριξαν την εκδήλωση, καθώς και τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα για την κάλυψη.

Από το Γραφείο Διασύνδεσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Της ΕΠΑ.Σ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ»

 

Οι εκλογές στο ΤΕΙ Πρέβεζας. Αύξηση της δύναμής της σημείωσε η σπουδαστική παράταξη της ΔΑΠ στις εκλογές που διεξήχθησαν στο ΤΕΙ Πρέβεζας, ενώ η ΠΑΣΠ παραμένει πρώτη δύναμη με μείωση όμως της δύναμής της. Συγκεκριμένα στις εκλογές της Τετάρτης 18 Μαΐου, οι σπουδαστές του ΤΕΙ Πρέβεζας ψήφισαν ως εξής: ΠΑΣΠ 267 ψήφους και 4 έδρες, ενώ στις περσινές εκλογές είχε 288 ψήφους και 5 έδρες. ΔΑΠ 138 ψήφους και 2 έδρες, ενώ το 2015 είχε 127 ψήφους. Η ΠΣΚ έλαβε 27 ψήφους και 1 έδρα ενώ στις εκλογές του 2015 είχε 28 ψήφους χωρίς όμως να κερδίσει έδρα.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)