ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ

Άμεση δραστηριοποίηση της πολιτείας προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας ζήτησε η επιμελητηριακή κοινότητα στην εαρινή Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας που φιλοξενήθηκε στην Πρέβεζα το διήμερο 13 και 14 Μαΐου με διοργανωτή το Επιμελητήριο Πρέβεζας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών βρέθηκαν στο επίκεντρο τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο και την Ελληνική οικονομία. Στην έναρξη της Γενικής Συνέλευσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Γιαμάς, καλωσόρισε όλους τους συνέδρους, ενώ κατά τη διάρκεια των εργασιών έγινε η έγκριση των πεπραγμένων της διοίκησης της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. Στις εργασίες, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κώστας Μίχαλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις υστερήσεις που παρατηρούνται στην Ελληνική οικονομία και στον τρόπο που αυτή μπορεί να ανακάμψει υπό τις τρεις προϋποθέσεις τις οποίες ανέφερε: α) διασφάλιση της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας, β) αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής με μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης του παραγωγικού ιδιωτικού τομέα, γ) επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και μέτρα για τη βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος.

Στον χαιρετισμό του ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, αναφέρθηκε στην καθοριστική σημασία των Επιμελητηρίων για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και υπογράμμισε πως η θετική εξέλιξη των διαπραγματεύσεων έχει ως αποτέλεσμα τη διαρκώς αυξανόμενη εμπιστοσύνη διεθνών παραγόντων για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας μας.

Από την πλευρά της η βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ασημακοπούλου, αναφέρθηκε στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τα οποία όπως είναι πιστοποιούν ότι βρισκόμαστε σε ύφεση και κατηγόρησε γι’ αυτό την κυβέρνηση. Χαιρέτησε επίσης ο βουλευτής Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας Στέργιος Γιαννάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Βασιλάκης, ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης και άλλοι.

Να σημειωθεί ότι από το Επιμελητήριο Πρέβεζας είχε καταρτισθεί ειδικό πρόγραμμα με ξεναγήσεις στα αξιοθέατα του νομού στα οποία περιλαμβάνονταν και αξιοθέατα του δήμου Ζηρού, ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δούν τους αρχαιολογικούς χώρους της Νικόπολης και του Νεκρομαντείου. Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι εκτός από τα αξιοθέατα που επισκέφθηκαν στο δήμο Πρέβεζας, επισκέφθηκαν και την πόλη της Φιλιππιάδας, μετά από πρωτοβουλία του Χρήστου Σφρίντζερη ο οποίος είναι μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Πρέβεζας.

 

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)