Ανησυχητική είναι η αύξηση των κρουσμάτων χρηστών ναρκωτικών ουσιών τόσο στην περιοχή της Φιλιππιάδας, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας και η «εξάπλωσή» τους στην περιοχή της Πρέβεζας, έχει θορυβήσει τους πολίτες, αφού σε καθημερινή βάση γίνονται συλλήψεις χρηστών, οι οποίοι μπορεί να παραπέμπονται στη δικαιοσύνη, πλην όμως η αθώωσή τους είναι δεδομένη καθ’ ότι πρόκειται για χρήστες και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποδειχθεί εμπόριο ναρκωτικών.

Τα παραπάνω τα γράφουμε γιατί ως χώρος από όπου προμηθεύονται ναρκωτικές ουσίες οι χρήστες είναι η Άρτα και μερικά συγκεκριμένα χωριά της περιοχής της, όπου γίνεται από εμπόρους η διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών. Οι οποίοι φυσικά προμηθεύουν τον θάνατο σε νέους ανθρώπους. Τα περιστατικά είναι τόσα όσα θα πρέπει να βάλουν σε ανησυχία εκτός από την τοπική κοινωνία, και τις αρχές, οι οποίες θα πρέπει να ενεργήσουν ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Δεν ξέρουμε αν και σε ποιους είναι γνωστά τα πρόσωπα που προμηθεύουν τον θάνατο σε νέους ανθρώπους. Ξέρουμε όμως σίγουρα ότι η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών έχει γίνει «καθεστώς» στην περιοχή και τείνει να πάρει διαστάσεις και σε άλλες περιοχές, τις οποίες οι έμποροι του θανάτου έχουν στοχοποιήσει. Η σύλληψη των εμπόρων του θανάτου θα πρέπει να είναι το υπ’ αριθμόν ένα καθήκον των διωκτικών αρχών, όπως και υπ’ αριθμόν ένα καθήκον της κοινωνίας θα πρέπει να είναι η προστασία της νεολαίας από τον κίνδυνο τα χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

 

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)