Από τον Δεκέμβριου του 2015 και συγκεκριμένα στις 21-12-2015 ο Βασίλης Μπόκιας είχε καταθέσει προτάσεις για τη διαμόρφωση του ιστορικού κέντρου και της γύρω απ’ αυτόν περιοχής της κοινότητας Παπαδατών. Με υπόμνημά του που απευθύνει στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Παπαδατών, τον μορφωτικό Σύλλογο, τον πρόεδρο της εκκλησιαστικής επιτροπής και την αδελφότητα των Παπαδιωτών της Αθήνας, συγκεκριμενοποιεί και κάνει γραπτές τις προτάσεις του για τη διαμόρφωση του ιστορικού κέντρου της κοινότητας, ενώ για τη συνεδρίαση του κοινοτικού συμβουλίου που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2014, είπε ότι για το εν λόγω θέμα, της διαμόρφωσης δηλαδή του ιστορικού κέντρου, δεν θα πρέπει να αποφασίσουν μόνο οι παρευρισκόμενοι, αλλά θα πρέπει να γίνει σύσκεψη όλων των φορέων του χωριού.

Οι επί μέρους προτάσεις του Βασίλη Μπόκια συνοψίζονται ως εξής:

-Να δημιουργηθεί αρκετός χώρος για στάθμευση πολλών αυτοκινήτων και να δοθεί διέξοδος εκτός της πλατείας, με περιορισμό της παιδικής χαράς στα όρια που βρίσκονται τα παιδικά όργανα και παράλληλα να μεταφερθούν οι τοίχοι αντιστήριξης, έτσι ώστε να διαπλατυνθούν οι δρόμοι. Παράλληλα μπορεί να γίνει διαπλάτυνση του δρόμου προς την πλευρά της εκκλησίας και να περιφραχθεί ο χώρος του προαυλίου της παλιάς εκκλησίας, ο οποίος με τον τρόπο αυτόν θα πάψει να είναι χώρος στάθμευσης οχημάτων. Με τον τρόπο αυτό ο δρόμος εισόδου θα έχει αρκετό πλάτος, ούτως ώστε να μπορούν να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα και στις δυό πλευρές του δρόμου και να μένει χώρος για διπλή κυκλοφορία των οχημάτων.

-Να μεταφερθεί ο τοίχος στον χώρο που έχει μεγάλο πλάτος προς το οικόπεδο του παιδικού σταθμού έτσι ώστε και ο δρόμος αυτός να γίνει διπλής κυκλοφορίας.

-Να γίνει δεύτερος τοίχος αντιστήριξης στον τοίχο της πλατείας που βρίσκεται το ηρώο και κινδυνεύει να καταρρεύσει. Ο δεύτερος τοίχος αντιστήριξης θα πρέπει να γίνει με τη μεταφορά του ενάμιση μέτρο προς την πλατεία και με βαθειά θεμέλια.

Μπορούν να γίνουν και άλλες παρεμβάσεις, οι οποίες θα έχουν ως γνώμονα την εκμετάλλευση κάθε σπιθαμής του χώρου, όπως για παράδειγμα έξω από την είσοδο του κοιτ\νοτικού ιατρείου, αλλά και στον δρόμο προς τον Άγιο Κοσμά, με την παραχώρηση από τους εκεί ιδιοκτήτες λίγων πόντων έκτασης, μετά από παράκληση του συμβουλίου.

Και καταλήγει ο κ. Μπόκιας πως αν υπάρχει γεωργικός πιστωτικός συνεταιρισμός Παπαδατών, θα πρέπει το διοικητικό συμβούλιο να συγκαλέσει γενική συνέλευση με αίτημα να παραχωρηθεί η αποθήκη του στην κοινότητα.

Για τις προτάσεις που κατέθεσε ο κ. Μπόκιας επισημαίνει ότι το έκανε για να ερεθίσει «το ενδιαφέρον όσο το δυνατόν περισσοτέρων για να προβούν σε παρόμοιες ενέργειες».

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)