Η Καμπή είναι γνωστό ότι διαθέτει σύγχρονο κτίριο νηπιαγωγείου (η κατασκευή του δεν χρονολογείται πάνω από μια δεκαπενταετία) και μάλιστα καλοσυντηρημένο, προφανώς από την καλή διάθεση των εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν και υπηρετούν σ’ αυτό.

Αυτό λοιπόν το καλοσυντηρημένο νηπιαγωγείο κινδυνεύει να κλείσει από έλλειψη παιδιών, απειλή την οποία αντιμετωπίζουν όλα τα χωριά μιας και οι νέοι είναι έχουν φύγει απ’ αυτά.

Για το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο από ανθρώπους που ασχολούνται με τα κοινά, εκφράστηκε μία άποψη την οποία και η στήλη υιοθετεί. Να συμπληρωθεί ο αριθμός των παιδιών από μικρά παιδιά της Φιλιππιάδας, τα οποία για διάφορους λόγους δεν μπορούν να είναι τρόφιμοι στα νηπιαγωγεία της πόλης, τα οποία πάντως είναι πλήρη. Η απόσταση που θα πρέπει να διανύσουν οι γονείς με τα μικρά παιδιά τους είναι πολύ μικρή, αφού είναι επίσης γνωστό ότι η απόσταση που χωρίζει την καμπή από τη Φιλιππιάδα, είναι πολύ μικρή και για τις μεγάλες πόλεις θεωρείται μηδαμινή. Εκτός αυτού, υπάρχει και η δυνατότητα να μεταφέρονται τα μικρά παιδιά με κρατικό αυτοκίνητο.

Μια συνεννόηση του δήμου Ζηρού με τον δήμο της Άρτας δεν θα ήταν άσχημη, καθ’ ότι και το νηπιαγωγείο δεν θα κλείσει και τα παιδιά της Φιλιππιάδας θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν στέγη και θαλπωρή όσο διάστημα οι γονείς τους εργάζονται. Θέληση χρειάζεται. Η δυνατότητα πιστεύουμε ότι υπάρχει.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)