Δεν παρατηρείται μόνο στη Φιλιππιάδα, ή εν πάση περιπτώσει στις μεγάλες πόλεις το φαινόμενο των αδέσποτων σκυλιών. Ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στο Θεσπρωτικό, αφού και εκεί κυκλοφορούν στους δρόμους και αποτελούν κατά κάποιο τρόπο κίνδυνο για τους περαστικούς και ιδίως για τα μικρά παιδία.

Όπως μας λένε αναγνώστες της «Φωνής» στο Θεσπρωτικό τα αδέσποτα σκυλιά έχουν πληθύνει υπερβολικά και αποτελούν εν δυνάμει κίνδυνο τόσο για τη δημόσια ασφάλεια όσο κα για την υγεία των κατοίκων του Θεσπρωτικού και των χωριών της περιοχής. Ειδικά για τα παιδιά των σχολείων, αλλά και για τα μικρότερα παιδιά που παίζουν αμέριμνα στους δρόμους καις τους ελεύθερους χώρους, αποτελούν σοβαρό κίνδυνο.

Παρά τις επανειλημμένες παραστάσεις στους αρμόδιους του δήμου Ζηρού, αλλά και στον τοπικό αντιδήμαρχο, κάτοικοι της γειτονικής κωμόπολης δεν έχουν λάβει σοβαρή απάντηση, αφού όλοι τους στέλνουν από τον «Άννα στον Καϊάφα» και κανείς δεν του λέει με βεβαιότητα τι πρόκειται να γίνει με τα αδέσποτα σκυλιά.

Εδώ θα πρέπει να τονιστεί η φιλική διάθεση που δείχνουν οι κάτοικοι του Θεσπρωτικού προς τα αδέσποτα και επιλέγουν το δρόμο της συνεννόησης με τη δημοτική αρχή για το τι μέλει γενέσθαι. Και φυσικά για το τελευταίο αναμένουν μία απάντηση από τους αρμόδιους του δήμου.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)