Με το νέο νόμο αποκαθίσταται μια άνευ προηγουμένου παρατυπία (για να μη πούμε παρανομία) η οποία ταλαιπωρούσε επί χρόνια τον τόπο. Ήταν ο διαχωρισμός του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, από εκείνους οι οποίοι δήλωναν «αγρότες». Και αποκαθίσταται η ευνομία γιατί στο εξής θα δικαιούνται έκπτωση φόρου, θα δικαιούνται δηλαδή αφορολόγητο για όσα εισοδήματα δηλωθούν το 2016 μόνο όσοι έχουν συνολικό εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα το 50% του εισοδήματος που δηλώνουν.

Θα πάψουν στο εξής οι γιατροί, οι δικηγόροι και οι κάθε είδους εισοδηματίες να δηλώσουν αγρότες και να απαλλάσσονται από τη φορολογία για όλα τα οικονομικά τους κεκτημένα παλιότερα, ενώ με το νόμο που ίσχυε θεωρούνταν αγρότης όποιος είχε συνολικό εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα το 35% του εισοδήματός του.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι και ο νέος νόμος δεν είναι επαρκής για την πάταξη της παρατυπίας, γιατί δεν προβλέπει τι γίνεται με τους συνταξιούχους και μη κάθε ΔΕΚΟ και πολλών υπηρεσιών του δημοσίου, οι οποίοι μεταβιβάζουν τα κτήματά τους στη γυναίκα τους και οι ίδιοι ασχολούνται με την καλλιέργειά της.

Πάντως ο νέος νόμος λύνει κατά κάποιο τρόπο χρονίζοντα προβλήματα, αφού είναι γνωστό ότι παλιότερα, κάτοικοι των Βορείων προαστίων της Αθήνας, δήλωναν αγρότες γιατί είχαν νοικιασμένο ένα κτήμα σε χωριό το οποίο μπορεί να ήταν και παραθαλάσσιο και δεν πλήρωναν φόρο για τα 4Χ4 με τα οποία κυκλοφορούσαν.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)