Μπράβο στην Εθελοντική Ομάδα Νέας Σαμψούντας για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει. Ανάμεσα σ’ αυτές είναι και η ανάδειξη της περιοχής «βρυσούλα» του χωριού, που όπως λέει και το δελτίο τύπου, είναι ένα δενδροφυτεμένο κομμάτι του χωριού, στο οποίο βρίσκεται και η πρώτη βρύση που δημιουργήθηκε όταν πρωτοήρθαν και εγκαταστάθηκαν στο χωριό οι πρώτοι πρόσφυγες το 1922 και από την οποία «υδρεύονταν» όλο το χωριό.

Οι πρωτοβουλίες της Εθελοντική Ομάδας της Νέας Σαμψούντας είναι συγκινητικές, αλλά άκρως εποικοδομητικές για την καθημερινότητα των κατοίκων του προσφυγικού αυτού χωριού, αφού δεν σταματάνε στην αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης, όπως είναι η ανάδειξη της «βρύσης», αλλά επεκτείνονται και σε άλλες δραστηριότητες, παρά τις οικονομικέ δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Η διαμόρφωση του ευρύτερου χώρου σε ένα όμορφο οικολογικό πάρκο με πολύ πράσινο, ικανού να προσελκύσει τους κατοίκους τους χωριού, αλλά και όσους επισκέπτες θα ήθελαν να γνωρίσουν την ηρεμία και τη φυσικότητα του πανέμορφου στην τελική του μορφή τόπου.

Και όλες αυτές οι δραστηριότητες της Εθελοντικής Ομάδας της Νέα Σαμψούντας γίνονται γιατί οι νέοι –κυρίως- του χωριού, αγαπάνε τον τόπο τους. Και φυσικά απευθύνουν ευχαριστίες προς τον δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη και τον αντιδήμαρχος Ζαλόγγου Χρήστο Ματέρη για την πολύτιμη βοήθειά τους για την επιτυχία των στόχων που έχει θέσει η Εθελοντική Ομάδα.

Από τη στήλη πολλές ευχές για την ευόδωση των στόχων της και την ενδυνάμωση των μελών της με θέληση και αποφασιστικότητα.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)