● Με 4 προφυλακίσεις και 8 αποφυλακίσεις με αυστηρούς όρους κλείνει το ναρκο-σήριαλ της Άρτας Είναι πλέον γνωστή η υπόθεση της αποκάλυψης από την αστυνομία της Άρτας του κυκλώματος της διακίνησης ναρκωτικών στην Άρτα με πλοκάμια σε άλλες περιοχές της χώρας (Πρέβεζα, Γιάννενα, Λευκάδα και αλλού), στο οποίο εμπλέκονται γνωστά ονόματα της πόλης, άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας. Πληροφορίες λένε ότι  ένας κρατούμενος που ήδη βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού για υπόθεση ναρκωτικών, προκειμένου να ελαφρύνει τη θέση του καθώς ο νόμος προβλέπει ευνοϊκότερη μεταχείριση γι΄αυτό το λόγο, έδωσε τις αρχικές πληροφορίες για την δράση του κυκλώματος που με κέντρο την Άρτα διακινούσε ναρκωτικά στη δυτική Ελλάδα.
Αυτό που γνώριζαν όλοι, ότι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών σε συγκεκριμένα στέκια, ήρθε να επιβεβαιωθεί με την πετυχημένη επιχείρηση της Αστυνομίας που με επιμονή και υπομονή έδωσε ένα χτύπημα στο συγκεκριμένο κύκλωμα.
Η καταγραφή των συνομιλιών από τους αδιάφθορους της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας ήταν το όπλο που έδωσε τη δυνατότητα στην Αστυνομία να δέσει εν μέρει την εγκληματική οργάνωση, η οποία όμως έπαιρνε τα μέτρα της ακόμη και για το ενδεχόμενο τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Οι επικοινωνίες γίνονταν με τηλέφωνα που ανήκαν σε άτομα-φαντάσματα, ενώ ενίοτε τα ναρκωτικά δεν παραδίδονταν χέρι με χέρι αλλά αφήνονταν σε ρολόγια πολυκατοικιών.

 

Είναι επιτυχία της Αστυνομίας που κατάφερε να μην διαρρεύσει η επί τρίμηνο παρακολούθηση των συνομιλιών που γίνονταν, μέσω του κοριού της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.
Τελικά άρχισαν οι συλλήψεις, η αναστάτωση, ο πανικός για τις φημολογούμενες προσαγωγές και η ιστορία κατέληξε με την απόφαση της δικαιοσύνης να προφυλακιστούν 4 (δύο Αλβανοί, ένας πρώην Αστυνομικός και ένας πρώην ιδιοκτήτης καφετέριας) που θεωρήθηκαν οι εγκέφαλοι του κυκλώματος και να αποφυλακιστούν με χρηματική εγγύηση και σκληρούς όρους 8 ακόμη.
Οι παραπάνω παραπέμπονται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών, ενώ δεκάδες ακόμη θα παραπεμφθούν σε βαθμό πλημμελήματος ως χρήστες ναρκωτικών ουσιών.
Τελικά το ναρκο-σήριαλ που αναστάτωσε τη δυτική Ελλάδα φαίνεται να φτάνει στο τέλος του, ενώ το οριστικό τέλος θα γραφεί στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου Πρέβεζας όπου θα παραπεμφθούν οι κατηγορούμενοι. Πάντως για λίγες μέρες όσες διήρκησε η προανάκριση των κατηγορουμένων, αρκετοί από τους διακινητές και χρήστες στην Άρτα, την Πρέβεζα, τη Λευκάδα, την Καρδίτσα και τα Γιάννενα «λούφαξαν» ενώ η κοινή γνώμη, κυρίως αυτή της Άρτας, λέει ότι είναι προσωρινή η σιγή της, αφού άλλη ομάδα θα πάρει τη θέση της και θα διακινεί ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή, και σε πολλά ακόμη μέρη της Ελλάδας. Η προσπάθεια πάντως της αστυνομίας για πάταξη της διακίνησης ναρκωτικών θα συνεχιστεί. Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στους Αστυνομικούς που κατάφεραν να δέσουν μια τόσο πολυάνθρωπη υπόθεση.

 

(Σημ. Λέγεται ότι ένας από αυτούς που κρίθηκαν αποφυλακισθέντες με όρους, μετά την αποφυλάκισή του διοργάνωσε πάρτι στο σπίτι του, στο οποίο παραβρέθηκαν δεκάδες άτομα).

 

 

Η όλη υπόθεση της εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης παρουσιάστηκε από τα μέσα ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας σύμφωνα πάντα με τα όσα ελέχθησαν από την αστυνομία, περίπου ως εξής:

 

Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών

 

Εξαρθρώθηκε πολυμελές και οργανωμένο κύκλωμα που σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, διακινούσε συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης, σε περιοχές της ‘Αρτας, την Αθήνας, της Λευκάδας και της Καρδίτσας.

 

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση 21 ατόμων ως μελών της οργάνωσης, δύο εκ των οποίων είναι Αλβανοί , ηλικίας 38 και 43 ετών , οι οποίοι φέρεται να είχαν αρχηγικό ρόλο.

 

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες στην ‘Αρτα και στην Καρδίτσα, από το Τμήμα Ασφάλειας ‘Αρτας σε συνεργασία και με άλλες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας ‘Αρτας και με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, εντοπίστηκε και συνελήφθη 38χρονος Αλβανός, ως «εγκέφαλος» της σπείρας καθώς και 11 ακόμη Αρτινοί, ηλικίας από 24 έως 42 ετών, ως μέλη της οργάνωσης. Παράλληλα αναζητούνται για να συλληφθούν τα υπόλοιπα 9 μέλη του κυκλώματος.

 

Σε βάρος όλων των μελών της οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών, αγορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί βεγγαλικών και περί όπλων.

 

Η αποδόμηση του κεντρικού ιστού του κυκλώματος, η σύλληψη των μελών του καθώς και ο εντοπισμός των ποσοτήτων ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, είναι αποτέλεσμα έρευνας, που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας ‘Αρτας, σε συνδυασμό με κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση ευρημάτων, προανακριτικών στοιχείων και ερευνητικών δεδομένων, η οποία κλιμακώθηκε την τελευταία εβδομάδα.

 

Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική ομάδα ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και έχοντας διακριτούς ρόλους και επιμέρους λειτουργικές διασυνδέσεις δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον κατά το τελευταίο τρίμηνο στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ειδών στην περιοχή της ‘Αρτας, της Αθήνας, της Καρδίτσας και της Λευκάδας, αποκομίζοντας μεγάλο χρηματικό όφελος.

 

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξακριβώσουν και να προσδιορίσουν τη μεθοδολογία δράσης της σπείρας, τις διόδους διοχέτευσης των ναρκωτικών ουσιών στην τοπική αγορά καθώς και τους χώρους αποθήκευσής τους. Όπως διαπιστώθηκε, ο 38χρονος Αλβανός που συνελήφθη μαζί με τον 43χρονο καταζητούμενο ομοεθνή του, είχαν τον πλήρη έλεγχο και τη διαχείριση της παράνομης δραστηριότητας και προμήθειας των ναρκωτικών ενώ τα υπόλοιπα μέλη αναλάμβαναν την πώληση των ναρκωτικών ή ήταν επιφορτισμένα με διάφορους άλλους περιφερειακούς ρόλους.

 

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, ακολουθήθηκε η τακτική των παράλληλων αιφνιδιαστικών ερευνών, σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους, που είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να κατασχεθούν: 32 γραμμάρια κοκαΐνης, σε υγρή και στερεή μορφή, 700 περίπου γραμμάρια χασίς,79,06 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας MDMA, το χρηματικό ποσό των 2.458 ευρώ , 206 κροτίδες,176 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,4 ζυγαριές ακριβείας, 2 επιβατικά αυτοκίνητα και 2 μοτοσικλέτες, καθώς και 18 κινητά τηλέφωνα .

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

● Αλβανοί ήταν οι δράστες του στυγερού εγκλήματος στη Γλυκή Θεσπρωτίας.  Θέμα χρόνου θεωρείται πλέον η εξιχνίαση της φρικτής δολοφονίας του 25χρονου Αλβανού Μπλένταρ Τερτολάρ στην περιοχή της Γλυκής Θεσπρωτίας. Οι αρχικές εκτιμήσεις περί ξεκαθαρίσματος λογαριασμών φαίνεται να επιβεβαιώνονται και οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τα πρόσωπα που εμπλέκονται στη φρικτή δολοφονία, στην οποία φέρεται να συμμετείχαν τέσσερα άτομα, όλα Αλβανικής καταγωγής. Η ασφάλεια Θεσπρωτίας, καθώς έχει πλέον στα χέρια της μια σημαντική κατάθεση-ομολογία ενός νεαρού Αλβανού που συνελήφθη σε χωριό των Ιωαννίνων, ο οποίος βοήθησε την αστυνομία να ξετυλίξει το κουβάρι.
Ο νεαρός αυτός ομολόγησε ότι ήταν μπροστά στο έγκλημα, καθώς 3 άλλοι Αλβανοί συμπατριώτες του τον υποχρέωσαν να τους δείξει τη στάνη στην οποία έμενε το θύμα και η οποία βρίσκονταν σε δύσβατη περιοχή. Περιέγραψε ακριβώς πως τον σκότωσαν και πως του έκοψαν το κεφάλι, καθώς και τους λόγους της δολοφονίας.
Οι 3 Αλβανοί σκότωσαν τον συμπατριώτη τους για λόγους εκδίκησης και παραδειγματικής τιμωρίας, επειδή συμμετείχε σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και είχε παρακρατήσει μέρος του φορτίου χωρίς να δώσει τα χρήματα.
Τα στοιχεία που κατέθεσε ο συλληφθείς (ο οποίος έδωσε στην αστυνομία όλα τα στοιχεία των τριών ατόμων που φέρονται ως φυσικοί αυτουργοί στη δολοφονία), συμπίπτουν με αυτά που είχε βρει η Εγκληματολογική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης και η Ασφάλεια Θεσπρωτίας Zητήθηκε δε η συνδρομή της ΙΝΤΕΡΠΟΛ και της Αλβανικής Αστυνομίας για να συλληφθούν και οι άλλοι δύο που πιθανολογείται ότι επέστρεψαν στη χώρα τους.
Η συλληφθείς Αλβανός κρατείται ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για τη συμμετοχή του, αφού δεν πήγε αυτοβούλως στις Αρχές να καταθέσει τα όσα γνώριζε.

 

● Εξιχνιάσθηκε κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού και χρυσαφικών από σπίτι στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας  Η ανάλυση του τρόπου δράσης, η αξιοποίηση στοιχείων και η ενδελεχής έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, οδήγησαν στην εξιχνίαση κλοπής μεγάλου χρηματικού ποσού και χρυσαφικών, από σπίτι στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας. Για την υπόθεση, συνελήφθη στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, ένας 38χρονος ημεδαπός Ρομά, μετά από σχετικό ένταλμα σύλληψης, που εκδόθηκε σε βάρος του από τον κ. ανακριτή Πρέβεζας, ενώ αναζητείται ο 37χρονος ημεδαπός Ρομά συνεργός του.  Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες το πρωί της 15-02-2015, αφού παραβίασαν με αιχμηρό αντικείμενο παράθυρο μονοκατοικίας στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας, εισήλθαν στο εσωτερικό και αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό και χρυσαφικά.

 

● Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Αναλυτικότερα:

  • Συνελήφθη στους Μελιγγούς Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, μία 49χρονη ημεδαπή, ενώ αναζητείται ο 49χρονος σύζυγός της, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι κρότου και ένα κυνηγετικό όπλο, τα οποία κατείχαν παράνομα.
  • Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι κατείχε και επέδειξε κατά τον αστυνομικό έλεγχο αλβανικό διαβατήριο με πλαστές σφραγίδες εισόδου και εξόδου ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε επιπρόσθετα μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
  • Συνελήφθη στην Αμπελιά Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 34χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να κατέχει παράνομα μία κυνηγετική καραμπίνα.
  • Συνελήφθη στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, μία 70χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, συνολικής ποινής φυλάκισης οκτώ μηνών και χρηματικής ποινής (5.000) ευρώ, για οικοδομικές παραβάσεις και απείθεια.

● 82χρονος συνελήφθη για κατοχή όπλων. Συνελήφθη, την περασμένη Τρίτη αργά το απόγευμα στη Λούτσα Πρέβεζας 82χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία. Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 82χρονο καθώς και σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με δύο γεμιστήρες με δεκατρία φυσίγγια, ένα πιστόλι κρότου με ενσωματωμένη γεμιστήρα, ογδόντα εννέα (89) φυσίγγια και έξι (6) αβολίδωτα φυσίγγια.

 

● Κυκλοφορούσαν με κλεμμένη μοτοσικλέτα. Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε βάρος δύο υπηκόων Αλβανίας, ενός 29χρονου άνδρα και μίας 24χρονης γυναίκας, για κλοπή τροχοφόρου. Οι δύο δράστες κατελήφθησαν να έχουν στην κατοχή τους δίκυκλη μοτοσικλέτα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 16-01-2016 στο Τμήμα Ασφάλειας Αχαρνών Αττικής. Η κλεμμένη μοτοσικλέτα κατασχέθηκε προκειμένου αποδοθεί στον ιδιοκτήτη της.

 

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)