Καταχειροκροτήθηκε η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Η χορωδία Παραδοσιακής μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, συμμετείχε στο ετήσιο χορωδιακό φεστιβάλ που διοργάνωσε ο χορευτικός όμιλος Ελληνικής παράδοσης «Ο Σταυραετός» την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 το βράδυ και ξεσήκωσε τους εκατοντάδες θεατές του Δημοτικού Κινηματογράφου-Θεάτρου “Καλυψώ” (Γρηγορίου Λαμπράκη 9 – παραπλεύρως γηπέδου Καλλιθέας) του Δήμου Καλλιθέας, με το άρτιο της απόδοσής της. Υπό τους ήχους της παραδοσιακής κομπανίας Ηπειρώτη κλαρινίστα Κώστα Παππά, με τον Παύλο Μπατσικούρα στο βιολί, τον Μιχάλη Καραχάλιο στο λαούτο και τον Κώστα Σωτηρόπουλο στο ντέφι, η Παραδοσιακή Χορωδία της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, απέδωσε το Συρρακιώτικο τραγούδι ”Μηλίτσα που ΄σαι στο γκρεμό”, το Σουλιώτικο ”Τρία Μπαϊράκια”, το Ζαγορίσιο ”Καπέσοβο” και το Πωγωνήσιο ”Ξεχωρίσματα”.
Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν ακόμη οι χορωδίες, του πολιτιστικού ομίλου Δάφνης-Υμηττού ”Ελλήνων Ρίζες”, του κέντρου λαϊκού πολιτισμού Ιλίου ”Το πανηγύρι”, του συλλόγου φίλων του γνησίου δημοτικού τραγουδιού, του χορού και της παράδοσης ”Η Ρωμιοσύνη”, του χορευτικού ομίλου Ελληνικής παράδοσης ”Ο Σταυραετός”, και του συνδέσμου φίλων χορού και παράδοσης Τερψιθέας Γλυφάδας. Πολυφωνικά τραγούδια απέδωσε το πολυφωνικό τμήμα του χορευτικού ομίλου Ελληνικής παράδοσης ”Ο Σταυραετός”, ενώ το τμήμα κρουστών του ίδιου ομίλου απέδωσε ηπειρώτικους σκοπούς, συνοδεία της Κομπανίας του Κώστα Παππά, με τον Βαγγέλη Κώτσου στο τραγούδι.
Τη Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκπροσώπησε αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, και άλλα μέλη του διοικητκού συμβουλίου της. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, για το άρτιο της οργάνωσης, στο διοργανωτή του φεστιβάλ, χορευτικό όμιλο Ελληνικής παράδοσης ”Ο Σταυραετός”, σε όλους τους συμμετέχοντες στη διοργάνωση και τη χορωδία παραδοσιακής μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

 

Η 10η επετειακή συνάντηση “Καλοκαίρι & Πολιτισμός” θα πραγματοποιηθεί στα χωριά της Πρέβεζας. Η 10 επετειακή συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων και φίλων της παράδοση και το 10ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών “Καλοκαίρι & Πολιτισμός” θα πραγματοποιηθεί και πάλι φέτος στα χωριά της Πρέβεζας, όπως κάθε χρόνο και αποτελεί την κορυφαία στο είδος της εκδήλωση του καλοκαιριού με εξαιρετικά μαζική συμμετοχή από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με μεγάλη εκπροσώπηση των Ελλήνων ομογενών από την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία και τις χώρες της Ευρώπης.
Η 10η Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 1-2-3 Ιουλίου 2016
Η 10η συνάντηση περιλαμβάνει το φεστιβάλ παραδοσιακού χορού «Καλοκαίρι και Πολιτισμός», μαθήματα παραδοσιακών χορών από διάφορες περιοχές του ελληνισμού από καταξιωμένους δασκάλους, καθώς και 2 υπαίθρια πανηγύρια με τη συμμετοχή μερικών από τους καλύτερους ερμηνευτές και μουσικούς της χώρας μας, προεξάρχοντος του Νίκου Φιλιππίδη και της ορχήστρας του, αλλά και για πρώτη φορά συμμετοχή των ΤΑΚΙΜ.

● «Το μέσα φως» παρουσιάζει η κινηματογραφική λέσχη Πρέβεζας. Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, η κινηματογραφική λέσχη και ο δήμος Πρέβεζας, παρουσιάζουν την ταινία του Σταύρου Ψυλλάκη «Το μέσα φως» τη Δευτέρα 30 Μαΐου στις 9 το βράδυ, στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Πρέβεζας «Όασις». Η ταινία πρόσφατα απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βερολίνου (ARFF), καθώς έχει επίσης διακριθεί και σε εγχώρια Φεστιβάλ.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)