● Επιπλέον 559.000 ευρώ στο νομό Πρέβεζας για τη στήριξη των συμπολιτών μας λόγω της κρίσης. Απόφαση ένταξης Πράξης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2015-2016» για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Σε συνέχεια των δράσεων στήριξης των απόρων συμπολιτών μας λόγω της κρίσης η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας εξασφάλισε επιπλέον οικονομική βοήθεια 559.322,27 ευρώ για προμήθεια τροφίμων και υλική συνδρομή όσων χειμάζονται από την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, η οποία θα διατεθεί μέσα στο 2016.

Η βοήθεια αυτή αφορά τρόφιμα, βρεφικές κρέμες και βρεφικό γάλα, ελαιόλαδο, κρέας (μοσχάρι, χοιρινό και κοτόπουλο), είδη παντοπωλείου (φασόλια, φακές, φέτα, ζάχαρη, μακαρόνια, γάλα εβαπορέ, κ.α.), είδη οπωροπωλείου (φρούτα και λαχανικά), καθώς και είδη βασικής υλικής συνδρομής, όπως βρεφικές πάνες, μωρομάντιλα, σκόνες πλυντηρίου, καθαριστικά είδη, κ.α.

Το 2015 η επισιτιστική βοήθεια έρχονταν απευθείας από το Υπουργείο Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ πλέον τη διαχείριση για την προμήθεια και τη διάθεση της βοήθειας θα την έχει εξ ολοκλήρου η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου ανέφερε σχετικά: «Ήμασταν εξαρχής δίπλα στους χειμαζόμενους συμπολίτες μας κινητοποιώντας δυνάμεις και αντλώντας βοήθεια από όπου ήταν δυνατόν, όπως κάναμε με την Ένωση Εφοπλιστών. Συνεχίζουμε αδιαλείπτως την προσπάθεια στήριξης και πρωτοστατούμε στον τομέα αυτό. Ζητούμενο βέβαια είναι να εκλείψει η ανάγκη στήριξης και να αποκατασταθεί η οικονομία και να μειωθεί η ανεργία ώστε να μην χρειάζονται οι συμπολίτες μας επισιτιστική βοήθεια».

 

Αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας. Αποφάσεις για έργα αποκατάστασης και συντήρησης του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και για παρεμβάσεις σε άλλες δομές  των Περιφερειακών Ενοτήτων έλαβε,  μεταξύ άλλων,  στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Αναλυτικά:

Αναδείχθηκαν ανάδοχοι για τα έργα:

-Διαπλάτυνση και ανακατασκευή γέφυρας Σαΐτας επί του ποταμού Τύρια Π.Ε. Ιωαννίνων,προϋπολογισμού 150.000 ευρώ (Ανάδοχος: Π. Παπαδημητρίου & ΣΙΑ Ο.Ε.)

-Συντήρηση – αποκατάσταση Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σελλάδων Άρτας Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ (Ανάδοχος: Σταύρου Ν. – Γιαννάκος Μ. Ο.Ε.)

-Συντήρηση – αποκατάσταση τμήματος Ε.Ο. Ηγουμενίτσα – Μαυρομάτι, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ (Ανάδοχος: ΟΔΟΚΑΤ ΑΕ)

-Επισκευή και συντήρηση- Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κιρκιζάτων Άρτας, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ (Ανάδοχος: Σωτήριος Σφήκας)

-Αποκατάσταση περιοχής περιβάλλοντος χώρου Ιεράς Μονής Ροβέλιστας Άρτας Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 35.000 ευρώ (Ανάδοχος: Σπυρίδων Ζιώβας ΕΔΕ)

 Δημοπρατούνται τα έργα:

-Συντήρηση-αποκατάσταση επαρχιακής οδού Άνω Ραβένια – Κάτω Ραβένια Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 000 ευρώ

-Βελτίωση βατότητας οδού προς Μανωλιάσα Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 000 ευρώ

-Βελτίωση οδού Κουκλιοί – Κόμβος εθνικής οδού Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 000 ευρώ

-Βελτίωση βατότητας παράλληλου δρόμου στην Εγνατία οδό προς το Μικρό Περιστέρι Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 000 ευρώ.

Η Ο.Ε. αποφάσισε επίσης την επαναδημοπράτηση των έργων «Ασφαλτόστρωση δρόμου στο Δ.Δ. Καναλίου», προϋπολογισμού 35.000 ευρώ και «Ασφαλτόστρωση δημοτικής οδού στο Δ.Δ. Ν. Σαμψούντας», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ της Π.Ε. Πρέβεζας, καθώς οι αρχικοί διαγωνισμοί απέβησαν άγονοι.

 

● Δημιουργία προσβάσεων ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα Η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας ενέκρινε τη διενέργεια διαγωνισμού για την κατασκευή υποδομών για αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 73.800 ευρώ και όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης, οι δύο παραλίες στις οποίες θα γίνει η σχετική εγκατάσταση θα υποδειχθούν από τους ίδιους, τους ανάπηρους.

 

 

● Πρόγραμμα Καταπολέμησης του δάκου της ελιάς Η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας ανέδειξε ανάδοχο έργου ελέγχου των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας στην περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε  18.070,67 ευρώ και ανάδοχος αναδείχτηκε η Μαρία Πατσιούρα.

 

 

Άδειες για οδήγηση οχημάτων με επικίνδυνα εμπορεύματα. Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλεξάνδρου Καχριμάνη οι εξετάσεις για την απόκτηση νέων ειδικών αδειών οδήγησης οχημάτων επικίνδυνων εμπορευμάτων στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 6 Ιουνίου και ώρα 9 μ.μ. Οι εξετάσεις ανανέωσης θα διεξαχθούν την Τρίτη 7 Ιουνίου, επίσης ώρα 9 μ.μ.. Και τις δύο ημέρες, οι εξετάσεις θα γίνουν στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)