Καταστρέφεται η παραγωγή ντομάτας από την Tuta absoluta στην Πρέβεζα. Εικόνες πλήρους καταστροφής από την «επέλαση» της Tuta absoluta (Τούτα) εμφανίζουν και φέτος πολλές καλλιέργειες τομάτας θερμοκηπίου στην περιοχή της Πρέβεζας, όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας, υπογραμμίζοντας πως όλα δείχνουν ότι και η φετινή χρονιά θα είναι μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για την καλλιέργεια της τομάτας στην Πρέβεζα.

Το πρόβλημα ήταν έντονο από το περασμένο Καλοκαίρι, ωστόσο όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Γεωπόνων ενώ πέρυσι η μεγάλη έξαρση παρουσιάστηκε Ιούλιο-Αύγουστο, φέτος έχει ήδη έχει παρουσιαστεί από τον Μάιο. Εκτός αυτού ο σύλλογος Γεωπόνων της Πρέβεζας, διατυπώνει τη γνώμη του για τις αιτίες που προκαλούν την «επέλαση» του εντόμου, καθώς επίσης και τη μερική θεραπεία της ασθένειας.

● Ημερίδα για τα «κόκκινα» δάνεια από το επιμελητήριο Πρέβεζας. Μία άκρως ενδιαφέρουσα όσο και επίκαιρη ημερίδα, που απευθύνεται σε επιχειρηματίες και όχι μόνο, διοργανώνει το Επιμελητήριο Πρέβεζας.

Η ημερίδα έχει θέμα « Δάνεια – Τράπεζες – Κόκκινα Δάνεια: τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις» και θα πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα, τηνΤετάρτη 01 Ιουνίου 2016 και ώρα 18:00 στο Ξενοδοχείο MargaronaRoyal.

Τα θέματα για τα οποία θα γίνει ενημέρωση είναι:
1.Ρυθμίσεις Τραπεζικών Δανείων και Οφειλών
2. Αναδιάρθρωση και ρύθμιση δανείων με σκοπό τη μείωση του τραπεζικού κόστους δανεισμού.
3. «Κόκκινα» Δάνεια
4. Προστασία επιχειρήσεων από τις Τράπεζες
5. Απεγκλωβισμός από τις Τράπεζες με βιώσιμες λύσεις και επιτόκια
6. Νόμος Κατσέλη – Νόμος Δένδια

7. Κώδικας Δεοντολογίας Τράπεζας της Ελλάδος

8. Χρηματοδότηση & αυτοχρηματοδότηση επιχειρήσεων.
Η ενημέρωση βασίζεται και περιλαμβάνει και όλα τα νέα μέτρα του νέου νομοσχεδίου που ψηφίστηκε για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρηματίες μπορούν να αναδιαρθρώνουν τα τραπεζικά τους δάνεια και να μειώνουν το συνολικό κόστος τραπεζικού δανεισμού, επιτυγχάνοντας αφενός χρόνους προστασίας — προσαρμογής στο τραπεζικό σύστημα και αφετέρου βιώσιμες λύσεις.

Μετά το πέρας της ημερίδας θα ακολουθήσουν ερωτήσεις.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)