● Πραγματικά δεν το περίμενα να φύγει η Νέα Δημοκρατία από τη συζήτηση για τις ofsore εταιρείες στη Βουλή. Και δεν το περίμενα γιατί ήξερα ότι αυτή για δυό-τρεις μέρες είχε κάνει παντιέρα της τη μεθόδευση της κάκιστης κυβέρνησης, η οποία με την πρώτη της τροποποίηση ήθελε να καλύψει δικούς της ανθρώπους.

- Έλα όμως που ο αρχηγός της, ο Κυριάκος δηλαδή, είχε δουλειές εκείνη την  ώρα και ο Δένδιας πήρε τους βουλευτές της ΝουΔου και το ‘σκασαν από τη Βουλή, χωρίς να δώσουν τη μάχη που θα ΄πρεπε.

- Δεν πα να ήταν η πιο αποφασιστική μάχη που θα έπρεπε να δώσει ο αρχηγός, αυτός προτίμησε να είναι κοντά στο λαό, να είναι δηλαδή στο Ελληνικό, εκεί που δοκιμάζεται η αντοχή του Ελληνικού κράτους και έχουν συσσωρευθεί μερικές χιλιάδες πρόσφυγες.

- Ο άνθρωπος γεννήθηκε να είναι κοντά στο λαό και το αποδεικνύει με κάθε τρόπο. Και το απέδειξε για μια ακόμη φορά.

- Τώρα αν μερικοί βουλευτές είπαν ότι αυτό που έγινε ήταν λάθος, μάλλον θα είναι τίποτε κρυφοκαρμανλικοί ή τίποτε κριφομεϊμαράκηδες. Δεν εξηγείται διαφορετικά.

- Το γεγονός ότι συντάσσεται μ’ αυτούς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μάλλον για να περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα το κάνει.

● Τον αειθαλή Κώστα Σημίτη καλούν στελέχη του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση της κεντροαριστεράς, όπως γράφει σε πρωτοσέλιδο άρθρο του «το Βήμα».

- Αν δεν είναι επιθυμία του επικεφαλής του συγκροτήματος, είναι μια καλή πρόταση, η ανάληψη πρωτοβουλιών από τον Σημίτη.

- Και γιατί είναι πρωθυπουργός της νομισματικής ένωσης, μας έβαλε δηλαδή στο ευρώ και γατί είναι ορεξάτος και γιατί οι ιδέες του είναι φρέσκες.

- Το λέω ειλικρινά, πως ο πρώην πρωθυπουργός θα μπορούσε να ενώσει την παράταξη, την κεντροαριστερά δηλαδή, αρκεί να έχει δίπλα του τον Τσουκάτο, τον Άκη και τα άλλα καλά παιδιά της χρυσής εποχής του.

- Και ας είναι και 80 χρονών. Η ηλικία άλλωστε στην πολιτική και στον έρωτα, χρόνια δεν κοιτά –που λέει και το τραγούδι.

● Τι ήταν να τα πει αυτά ο Απόστολος Τζιτζικώστας (ο συνδιεκδικητής της αρχηγίας της Νέας Δημοκρατίας ντε,), για την ιδεολογική πορεία της παράταξης, αλλά και για ζητήματα στρατηγικής του αρχηγού.

- Δεν είναι μόνο αυτό, αλλά κατηγόρησε και τον Άδωνι, αυτό το τέρας μορφώσεως, ότι έχει τεράστιες διαφορές μαζί του με τον τρόπο που εκφράζεται.

- Για να μη μένει σε κανέναν η υποψία περί μυστικής αποδοχής της τακτικής του Αδώνιδος, ο Τζιτζικώστας είπε πως αν ήταν αυτός αρχηγός της Ν.Δ. «δεν θα ήταν ο κ. Γεωργιάδης αντιπρόεδρος. Για μένα ένα στέλεχος σε μια δημόσια εμφάνισή του έχει υποχρέωση να κερδίζει για την παράταξή του κι όχι για τον ίδιο».

- Είχε όμως να πει καλά λόγια και για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τον Κυριάκο. Και είπε και ελάλησε ότι: «Αισθάνομαι ότι έχουμε μπει σε μια στείρα αντιπολιτευτική ρητορική».

- Και ακόμα ότι «Όταν (η Ν.Δ.) δεν έχει εμφανίσει ακόμα στον κόσμο ένα συγκεκριμένο και συγκροτημένο πλαίσιο προτάσεων, ένα ξερό “φύγετε” είναι κατά την άποψή μου λάθος τακτική, ….Νομίζω ότι βιαστήκαμε να ζητήσουμε εκλογές», πρόσθεσε.

- Στις αιτιάσεις Τζιτζικώστα, δεν δόθηκε επίσημη απάντηση από τον αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Ούτε από τον λαλίστατο Άδωνι –απ’ ότι είμαστε σε θέση να ξέρουμε.

● Πως και δεν το πήραν χαμπάρι μερικοί ότι ο νόμος εξέτασης των κατεχόντων παράνομα πτυχία και διορίστηκαν μ’ αυτά στο δημόσιο, είχε ψηφιστεί επί υπουργίας (Υπουργός παιδείας) Μαριέττας Γιαννάκου;

- Όχι για τίποτε άλλο δηλαδή, αλλά με τον τρόπο αυτό κάνουν …αντιπολίτευση στην τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

- Και καλά, αυτοί θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση και δεν βρίσκουν άλλον τρόπο να κάνουν. Εκείνοι όμως που δηλώνουν σοβαροί, πώς και πέφτουν στο λάκκο;

- Γιατί το ερώτημα είναι πως και επί 10 και πλέον χρόνια, οι κυβερνήσεις δεν υλοποιούσαν το νόμο Γαννάκου, που έλεγε για εξετάσεις των διορισμένων στο δημόσιο (και όχι μόνο) με τα παράνομα πτυχία.

- Και διαμαρτύρονται τώρα που πάει να υλοποιηθεί. Προσδίδοντας μάλιστα και σκοπιμότητες, τις οποίες είχαν εκείνοι που δεν υλοποιούσαν το νόμο και όχι οι σημερινοί κυβερνώντες.

- Οι οποίοι τον καιρό εκείνο, πριν από 10 χρόνια δηλαδή, συμμετείχαν στην κυβέρνηση με το εκπληκτικό ποσοστό του 4% περίπου.

● Για τις 14 του μηνός έχει οριστεί το συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα, στο Σύνταγμα και θα είναι υπερκομματικό, χωρίς δηλαδή τα κόμματα να έχουν τον πρώτο λόγο.

- Το συλλαλητήριο το κάνουν οι «μένουμε Ευρώπη», οι οποίοι δεν έχουν καμιά σχέση με τα κόμματα και καταδικάζουν τον κομματισμό απ’ όπου κι αν προέρχεται, εκτός αν προέρχεται από τη δεξιά.

- Δεν ξέρω αλλά αυτή η απόφαση των «μένουμε Ευρώπη» για …ακομμάτιστο συλλαλητήριο, μου θυμίζει τα συλλαλητήρια της Βενεζουέλας κατά του Μαδούρο και κατά πολύ μου θυμίζουν τις πορείες της κατσαρόλας που προηγήθηκε της ανατροπής του Αλιέντε και της εγκαθίδρυσης δικτατορίας στη Χιλή.

- Στο μεταξύ η κυβέρνηση πασχίζει με όλες της τις δυνάμεις, να πείσει την κοινή γνώμη για το ποιοι θα τους αντικαταστήσουν, αν φύγει.

- Και της υποδείχνει ότι πρόκειται να αντικατασταθεί από τον Μητσοτάκη και τους συν αυτώ. Και έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι δάκτυλος της κυβέρνησης η οργάνωση του συλλαλητηρίου που θα γίνει τον μήνα που περνάμε.

- Και μη ξεχάσω να σας πω ότι ο Άδωνις και το κόμμα του δεν υποκινούν αυτή τη μάζωξη, αλλά απλά συμμετέχουν σε κάθε είδους τέτοιες εκδηλώσεις.

● Εντάξει, μπορεί ο περίγυρος να αδιαφορεί, μπορεί ο καθένας να νομίζει ότι το πρόβλημα δεν τον αφορά, αλλά αφορά τον γείτονα, παραγνωρίζοντας ότι πιθανόν σε λίγον καιρό να αφορά και τον ίδιον.

- Για τους συλληφθέντες στην Άρτα για ναρκωτικά ανθρώπους υπεράνω πάσης υποψίας ο λόγος, από τους οποίους οι μισοί κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οι άλλοι μισοί αφέθηκαν ελεύθεροι με αυστηρού όρους.

- Και αναρωτιέμαι τα ρόλο παίζουν οι δάσκαλοι, η οικογένεια, ο περίγυρος των ανθρώπων αυτών.

- Γιατί είναι άδικο κάθε φορά που συλλαμβάνονται πολίτες με τέτοιου είδους παραπτώματα, να τα «βάζουμε» με αυτούς που θα έπρεπε να αναδείξουν το θέμα.

- Εντάξει καθήκον τους είναι η ανάδειξη του θέματος, δεν είναι καθήκον τους όμως η πρόληψή του. Γι’ αυτό καθήκον έχουν άλλοι.

● Δεν το πιστεύω. Ο Γιάννης Πρετεντέρης, αυτός ο μύθος της Ελληνικής δημοσιογραφίας (λέγεται ότι) θα είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

- Δεν ξέρω πότε θα γίνουν οι εκλογές και αν θα γίνουν, αφού ετούτη η κυβέρνηση μεθοδεύει τον τρόπο να μη γίνουν ποτέ, αλλά ξέρω ότι ο Γιάννης Πρετεντέρης θα θριαμβεύσει.

- Θα αποσπάσει τόσους πολλούς ψήφους, που θα τρίβουν τα μάτια τους οι συνυποψήφιοί του.

- Λέγεται ότι η υποψηφιότητα του κυρ-Γιάννη, «κλείδωσε» στο γεύμα που παρεκάθησαν στα βόρεια προάστια της Αθήνας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο κυρ-Γιάννης μετά των συζύγων τους.

● Ρε τον πάτερ. Εκεί που λειτουργούσε γυάλιζε το μάτι του για μερικά ιερά κειμήλια που υπήρχαν τους ιερούς ναούς και γι’ αυτό μετά τη Θεία λειτουργία τα «σούφρωνε» και τα αποθήκευε μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος να τα αγοράσει.

- Και με τον τρόπο αυτόν κατάκλεψε τις εκκλησίες –μέχρι και την Ήπειρο έφτασε η χάρη του, αφού είχε «σουφρώσει» Ιερά κειμήλια από Ιερούς Ναούς των Ιωαννίνων.

- Σου λέει ο πάτερ, αφού έτσι κι αλλιώς στους Αλβανούς θα τα ρίξουν, γιατί να μη επωφεληθώ και ‘γω από αυτό το φαγοπότι;

- Τώρα εσείς θα περιμένετε ότι ο παπάς θα τιμωρηθεί και ότι θα του αφαιρεθούν τα ράσα. Είστε γελασμένοι. Γιατί εκτός από το σοκάρισμα των πιστών της ενορίας του παπά, μάλλον θα ισχυριστεί ότι το Ευαγγέλιο που «σούφρωσε» το ήθελε για να το διαβάζει νύχτα-μέρα λόγω της μεγάλης του πίστης.

- Όσο για τα άλλα Ιερά κειμήλια που βρέθηκαν στο σπίτι και στις αποθήκες του, μάλλον θα πει ότι τα περιμάζεψε για να μη τα κλέψουν οι Αλβανοί.

- Έτσι ο παπάς θα αθωωθεί και πιθανότατα να μετατεθεί σε άλλη ενορία, όπου θα συνεχίσει το Θεόπνευστο έργο του.

● Είπε και ελάλησε ο παμμέγιστος Ευάγγελος Βενιζέλος. Είπε ότι «είναι ψευτοταξική ανάλυση το ΄΄εκφράζω τους μη προνομιούχους΄΄ και όπως τόνισε «η εξαφάνιση μεσαίων στρωμάτων συνιστά πρόβλημα για τη δημοκρατία, καθώς χάνεται η σπονδυλική στήλη της κοινωνίας».

- Προφανώς εννοεί ότι ο ίδιος και οι όμοιοί του, αποτελούν τη σπονδυλική στήλη της κοινωνίας και άρα της δημοκρατίας. Καλό αυτό.

● Πολλά γράφονται για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο πρώην στρατόπεδο Πετροπουλάκης στη Φιλιππιάδα, τα περισσότερα για να στηλιτεύσουν την ύπαρξη των προσφύγων στην περιοχή –λες και οι άνθρωποι ήθελαν να γίνουν πρόσφυγες.

- Δεν είδα όμως να γράφεται κάτι για τον γάμο που έγινε στο στρατόπεδο φιλοξενίας των προσφύγων, που ήταν από πιο ευχάριστα γεγονότα της ζωής των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων.

- Πάντως για να ξέρετε, με τον δικό τους τρόπο και τη δική τους κουλτούρα, γλέντησαν οι πρόσφυγες το ευχάριστο γεγονός.

● Προς Θεού, δεν θα πω ούτε καν θα ισχυριστώ ότι τα πάντα στα νοσοκομεία της χώρας κυλούν ομαλά και σίγουρα αυτό δεν θα το πω για το νοσοκομείο της Πρέβεζας.

- Αλλά δεν μπορώ να μην υπομνήσω αυτά που είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πουλάκης για την προμήθεια των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

- Είπε ότι «Δεν τα βρίσκανε στην μίζα, γι’ αυτό καθυστερούσε επί τόσα χρόνια ο διαγωνισμός που ξεκίνησε το 2007 για τη προμήθεια των ασθενοφόρων».

- Και το γράφω αυτό γιατί δεν είδα καμία ανακοίνωση των εργαζομένων στα νοσοκομεία, ούτε των συνδικαλιστικών τους οργάνων.

- Και φυσικά δεν είδα να δημοσιεύεται κάπου η είδηση –και αν δημοσιεύτηκε πολλοί λίγοι την πήραν χαμπάρι.

- Ενώ το ότι ο Πουλάκης κάπνισε την ημέρα που απαγορευόταν το κάπνισμα ή ότι ο Πουλάκης δεν συμπεριφέρθηκε κόσμια σε δημοσιογράφο, γράφτηκε από όλες τις εθνικής εμβέλειας εφημερίδας και μεταδόθηκα από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια.

● Καλεσμένος συλλόγων που ασχολούνται με την άρση βαρών ήταν ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας για να διδάξει το άθλημα που κατέχει.

- Αλλά ο Πύρρος, που ήταν και βουλευτής του ΠαΣοΚ, βρήκε την ευκαιρία, εκτός από το Ολυμπιακό άθλημα, να διδάξει και πολιτική.

- Και φυσικά εξαπέλυσε κατηγορώ εναντίον της κυβέρνησης. Και, όπως μου είπαν, μερικοί μετάνιωσαν που είχαν τη φαεινή ιδέα να καλέσουν τον Ολυμπιονίκη να τους κάνει μαθήματα.

- Γιατί, σου λέει, εκείνο που δεν ξέρουμε εμείς είναι η άρση βαρών και όχι αν ήταν καλό το ΠαΣοΚ και κακή η σημερινή κυβέρνηση.

● Ατρόμητος φαίνεται ότι είναι ο Βουλευτής της δημοκρατικής συμπαράταξης Β. Κεγκέρογλου και ως ατρόμητος που είναι, είπε στον βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα τον δείρει.

- Και εξ αυτού του λόγου, επειδή φοβήθηκε μη φάει κανένα μπερντάκι ο Κώστας Μπάρκας αποχώρησε από το πάνελ των συνομιλητών.

- Εκτός του ότι ο Β. Κεγκέρογλου είναι ένας ατρόμητος άνδρας, είχε και τη στήριξη της άλλης βουλευτίνας Σ. Βούλτεψη, η οποία είπε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λένε ψέματα και γι’ αυτό εκρήγνυνται οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

- Καλά να πάθει ο Κώστας Μπάρκας, που μου ήθελε να πει τη γνώμη του μπροστά στο μεγάλο πυροβολικό της ΔηΣυ. Και λίγα του είπε ο Β. Κεγκέρογλου.

- Άσε που έπρεπε να τον δείρει κιόλας, όπως τον απείλησε, γιατί μέσα στα νεύρα σου όλα μπορείς να τα κάνεις. Και ο Βασιλάκης εκείνη την ώρα είχε τα νεύρα του.

● Λέγεται ότι οι αλλαγές των αντιδημάρχων στον δήμο Ζηρού ήταν να γίνουν και δεν έγιναν γιατί υπήρξαν κάποιες δυσκολίες.

- Δεν ξέρω αν δυσκολίες λέμε τώρα τις εσωτερικές αντιδράσεις, αλλά πάντως μάθαμε ότι υπήρξαν δυσκολίες.

- Σύντομα πάντως αναμένεται να γίνει αντικατάσταση των αντιδημάρχων και επανακαθορισμός των αρμοδιοτήτων τους.

- Τώρα αν θα αντικατασταθούν όλοι ή μερικοί εξ αυτών, δεν ξέρουμε. Το σίγουρο είναι ότι θα γίνει επανακαθορισμός αρμοδιοτήτων.

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ: Κυρίους Διαμαντίδη και Σπανούλη, μπασκετμπολίστες στον ΠΑΟ και τον Ολυμπιακό αντίστοιχα. Η κοινή γνώμη σας ευχαριστεί γιατί κάνατε ότι μπορούσατε να αγαπήσει αυτό το άθλημα. Ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι, δικαιώσατε κάθε προσδοκία της.

Φρίη

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)