● Πολιτιστικές εκδηλώσεις από τους Ηπειρώτες του Χαϊδαρίου. Τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις συνδιοργανώνου διοργανώνει ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου και το καφέ «Γραμματόσημο» στις 13, 14 και 15 Ιουνίου στον πεζόδρομο του Δάσους Χαϊδαρίου,
(έμπροσθεν του καφέ «Γραμματόσημμο», επί των οδών Ηρών Πολυτεχνείου & Γ. Παπανδρέου) από τις 7.30 η ώρα το απόγευμα. Ηπειρώτες και άλλοι καλλιτέχνες, θα καλύψουν τη μουσική στο τριήμερο των εκδηλώσεων.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016  Δημήτρης Υφαντής – Θεόδωρος Κοντονίας, Τρίτη 14 Ιουνίου2016 Σοφία Παπάζογλου – Δημήτρης Υφαντής,  Τετάρτη 15 Ιουνίου2016 Κωστας Λεοντίδης – Σοφία Παπάζογλου

Συνοδεύουν οι μουσικοί: Γιώργος Κοτσίνης, Κλαρίνο, Θωμάς Κωνσταντίνου, Ούτι,  Πάνος Δημητρακόπουλος, Κανονάκι, Κώστας Μερεμετάκης, Κρουστά, Μανώλης Κότελος, Βιολί

 

● Ηπειρώτικη βραδιά 2016 διοργάνωσε η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης. Οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου Αργυρούπολης που όπως είναι γνωστό γίνονται στο πέτρινο ανοιχτό θεατράκι, άνοιξαν με την Ηπειρώτικη βραδιά που διοργάνωσε το Σάββατο 28 Μαΐου, η αδελφότης Ηπειρωτών Αργυρούπολης. Ήταν μια εκδήλωση τιμής για τον πολιτισμό και την παράδοση της Ηπείρου, στην οποία παρευρέθησαν όλοι οι επίσημοι του δήμου, με επικεφαλής τον δήμαρχο Ελληνικού-Σργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο και της Ηπειρώτικης αποδημίας (Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας και εκρπόσωποι Ηπειρώτικων Ομοσπονδιών και Συλλόγων), ενώ τα χορευτικά τμήματα που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Χειροκροτήθηκα θερμά. Τη μουσική κάλυψη είχε η κομπανία του κλαρινίστα Θοδωρή Γεωργόπουλου. Του παριστάμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος της αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης Γιώργος Κωτσαντής, ενώ χαιρέτησαν την εκδήλωση ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Κωνσταντάτος και ο αντοπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής.

 

● “Ηπειρώτισσα της παράδοσης, της ζωής και της φωνής” από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου. Τη μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στην ηπειρώτισσα γυναίκα και την προσφορά της από τη στιγμή που γεννιέται μέχρι του πεθαίνει, με τίτλο «Ηπειρώτισσα της παράδοσης, της ζωής και της φωνής» θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου. Η παράσταση που θα δοθεί στην κεντρική πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας, είναι μια έμπνευση της χοροδιδασκάλας Ελένης Γκόγκου η οποία και την επιμελήθηκε. Θα συμμετάσχουν μέλη των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου, η θεατρική του ομάδα, καθώς και η χορωδία. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

● Αντάμωμα πολυφωνικών σχημάτων για τους φίλους της πολυφωνίας. Το κορυφαίο αντάμωμα του Πολυφωνικού Τραγουδιού κάθε χρόνο στην Αθήνα! Δεκαπέντε πολυφωνικοί όμιλοι και σχήματα από Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Κάτω Ιταλία, σμίγοντας τραγούδια, είδη, γλώσσες, λαούς, φωνές και ψυχές στην πιο όμορφη, την πιο μεγάλη γιορτή των φωνών κάθε χρόνο! Φέτος, για 17η συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα, για 15η συνεχόμενη χρονιά στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ! Το Σάββατο 16 Ιουνίου.
Η “ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 2016″ είναι το ετήσιο αντάμωμα του ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ με τους φίλους της πολυφωνίας στην Αθήνα και, ταυτόχρονα, ένα κάλεσμα μύησης στο αποκαλυπτικό ταξίδι στα αθησαύριστα τοπία του πολυφωνικού τραγουδιού! Την εκδήλωση διοργανώνει η “ΑΠΕΙΡΟΣ”/ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ.
Η φετινή γιορτή έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή παρά ποτέ άλλοτε! Έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή: ΟΙ ΚΥΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΩ ΔΕΡΟΠΟΛΗΣ, ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙ (Πολύτσανη, Χλωμό), ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ, “ΧΑΟΝΙΑ”, ΑΕΤΟΠΕΤΡΑ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ
“ΠΕΝΤΑΤΟΝΟ”, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΔΕΡΟΠΟΛΗ”, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΟΥΘΡΩΤΟΥ, “ΠΟΛΥΦΩΝΟ” (Εργαστήρι Μουσείου Λαϊκών Οργάνων), LOT KURBETI (Αλβανία), RHODINA (Βουλγαρία), TERRA VOCE (Κάτω Ιταλία), “Ιώ” (Βώλακας, Κάτω Ιταλία), Ηπειρώτικη κομπανία ΤΑΣΟΥ ΜΑΓΚΛΑΡΑ
Κι οι συμμετοχές διαρκώς πληθαίνουν. Η μεγάλη γιορτή θα καταλήξει με ηπειρώτικο χορό για όλους, με την ατόφια Δεροπολίτικη κομπανία που για πρώτη φορά τιμά με τη συμμετοχή της τη γιορτή μας!

 

Στις 10 Ιουλίου το «Πανηπειρωτικό Πανηγύρι» που διοργανώνει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας.Και όσοι θέλουν να φάνε και να πιούνε, μπορούν να προμηθευτούν φαί, από τα κιόσκια-μαγειρεία, που θα στηθούν στο χώρο, ποτά ηπειρώτικα, κρασιά και μπύρες, όπως στα καλά πανηγύρια της πατρίδας. Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, μαζί με τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Ηπειρωτών της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, μας προσκαλούν στο «Πανηπειρωτικό Πανηγύρι 2016» , στη μεγαλύτερη Ηπειρώτικη σύναξη αυτό το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016, στις 8:30 ‘ μμ, οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες, όλοι οι φίλοι της Ηπείρου και της παράδοσης, ανταμώνουν στο Ίλιον, στο πάρκο Αντώνη Τρίτση και στο χώρο, δίπλα στο Στάδιο του Ολυμπιακού Λιοσίων.
Με κορυφαίους μουσικούς κι ερμηνευτές, δοκιμασμένους και καταξιωμένους στον αυθεντικό στίβο της παράδοσης, τα πανηγύρια της Ηπείρου. Ανάμεσά τους ο Ναπολέων Δάμος, ο κλαρινίστας Νίκος Φιλιππίδης, ο Γιώργος Δάμος και οι τραγουδιστές Σάββας Σιάτρας, Αντώνης Κυρίτσης, Δημήτρης Τζουμερικώτης, Μάκης Κιάμος, Κώστας Λεοντίδης, Κώστας Μήτσης, Ηλίας Κόντης, Λευτέρης Κωνσταντίνου.
Στο χώρο θα στηθούν 10 περίπτερα της ΠΣΕ και των Ηπειρώτικων Ενώσεων της Δυτικής Αθήνας, που θα παρουσιάζουν για τους επισκέπτες διάφορα δρώμενα, από την ζωή των Ηπειρωτών των περασμένων εποχών, όπως η παραγωγή, τυριού, προϊόντων του ψωμιού, χειροποίητων οικοσκευών, κλπ.
Με εισιτήριο μόλις 5 ευρώ, που το καθένα θα συμπεριλαμβάνει και 2 λαχνούς, που θα κληρώσουν πλούσια δώρα, συμβολική ενίσχυση στο έργο και τη δράση της Πανηπειρωτικής και των Συλλόγων Ηπειρωτών Δυτικής Αττικής που συνδιοργανώνουν το πανηγύρι.

Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 ανταμώνουμε όλοι στο πάρκο Αντώνη Τρίτση, στο Ίλιον!

● Εκδήλωση από την Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου. Η ‘Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου διοργανώνει «ένα ταξίδι από τις αστικές μουσικές της Σμύρνης και της Πόλης, στο Σαϊτάν Παζάρ της Πρέβεζας και την αστική μουσική των Ιωαννίνων», την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016, ώρα 19.00′, στο θέατρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου. Στο ταξίδι αυτό «οδηγοί» θα είναι οι Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, Γιώργος Μαρινάκης, Ηλίας Μαυρίκης, Μάνος Κουτσαγγελίδης και Ανδρέας Μερετάκης, ενώ το χορευτικό της Ένωσης θα αποδώσει χορούς, της Σμύρνης, της Πόλης και Ηπειρώτικους της πόλης της Πρέβεζας και αστικούς των Ιωαννίνων. Η χορωδία, με τον δάσκαλο Παναγιώτη Σδούκο, πάνω στο πνεύμα αυτό, θα αποδώσει χορωδιακά, τραγούδια των προαναφερόμενων περιοχών.

Ηπειρώτικη βραδιά από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης Αττικής. Γιορτή προβατίνας διοργανώνει στην Ηπειρώτικη βραδιά ο Σύλλογος Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης Αττικής «Ο ΠΥΡΡΟΣ», το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 9 το βράδυ. Η εκδήλωση θα γίνει στο γραφείο του Συλλόγου στην οδό Γ. Παπανδρέου 152 στις εργατικές κατοικίες – γήπεδο Μεταμόρφωσης, και το κομμάτι της διασκέδασης περιλαμβάνει ζωντανή ηπειρώτικη μουσική με την κομπανία του κλαρινίστα Ναπολέοντα Δάμο και τους Μάκη Κιάμο και Κώστα Καρρά στο τραγούδι.

 

 

Για μια ακόμη χρονιά, φέτος, ο Δήμος Αρταίων διοργανώνει το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι», με μια σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα συντροφεύσουν τα θερινά βράδια. Μουσική, χορός, θέατρο, συναυλίες εναλλάσσονται στο πρόγραμμα με στόχο να προσφέρουν, τόσο στους Αρτινούς, όσο και στους επισκέπτες της πόλης μια νότα χαλάρωσης.

Μέσα στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καλοκαιριού εντάσσονται και εκείνες για την Απελευθέρωση της Άρτας (για τις οποίες θα υπάρξει ξεχωριστή αναλυτική ενημέρωση σε επόμενο δελτίο Τύπου), ενώ υπάρχει συνεργασία με το ΤΕΙ Ηπείρου, γνωστή και ως «Ανοιχτές Πύλες», στο πλαίσιο της γενικότερης συνεργασίας και στήριξης του Δήμου στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλο το εύρος του Δήμου, σε περιοχές όπως το κέντρο, η Άνω Πόλη, το Σκοπευτήριο, το Τρίγωνο και βέβαια στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες. Στόχος του Δήμου είναι να δώσει τη δυνατότητα σε Πολιτιστικούς Συλλόγους και φορείς της περιοχής να δημιουργήσουν πολιτιστικό έργο και να εκφραστούν. Πολλές από τις εκδηλώσεις θα γίνουν και στο θέατρο του Κάστρου της Άρτας, το οποίο ως γνωστόν έχει ανοίξει στο κοινό μόνιμα, εδώ και λίγες ημέρες.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)