Πέρσι στη σύσκεψη φορέων του δήμου στο παλιό δημαρχεί Θεσπρωτικού, είχε αποφασιστεί υο παλιό δημοτικό σχολείο να γίνει πολιτιστικό κέντρο, όπου όλες οι πολιτιστικές δραστηριότητες της περιοχής της Λάκκας και όχι μόνο θα έδιναν το δικό τους χρώμα κάτω από την ίδια στέγη. Ελέχθη ότι υπήρχε η δυνατότητα να γίνει πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους, που θα είχαν κάποια πολιτιστική ανησυχία –και στην περιοχή της Λάκκας είναι πολλοί αυτοί που έχουν ανάλογες ευαισθησίες και ανησυχίες.

Από αυτά –υπήρξαν και άλλες προτάσεις- δεν έγινε τίποτα και το δημοτικό σχολείο του Θεσπρωτικού έμεινε στην εγκατάλειψη, μέχρι που τα τζάμια των παραθύρων του έχουν θρυμματιστεί και οι ξύλινες πόρτες του μένουν ορθάνοιχτες και φθείρονται από το χρόνο, όπως μας πληροφορούν άνθρωποι που ζουν εκεί.

Και να σκεφτεί κανείς ότι το κτίριο του δημοτικού σχολείου Θεσπρωτικού, είναι από τα καλύτερα κτίρια σχεδόν σε όλη τη δυτική Ελλάδα αι θα μπορούσε κανείς να πει ότι με κάποιες μικρές ενέργειες της δημοτικής αρχής θα μπορούσε να κηρυχθεί και διατηρητέο. Η επί πολλές δεκαετίες λειτουργία του και η ζωή που κάποτε είχε όταν στο σχολείο αυτό πήγαιναν εκατοντάδες μικρά παιδιά πολλών γενεών, φαίνεται ότι δεν συγκινεί τους αρμόδιους και το αφήνουν στην εγκατάλειψή του.

Περιττό να πούμε ότι το κτίριο του δημοτικού σχολείου Θεσπρωτικού είναι από τα παλιότερα κτίριά του και θα πρέπει η δημοτική αρχή να επιδιώξει την αξιοποίησή του. Αν θα γίνει πολιτιστικό κέντρο όπως οι περισσότεροι θέλουν, ή αν θα γίνει κάτι άλλο, πολύ λίγο ενδιαφέρει την κοινή γνώμη. Την ενδιαφέρει μόνο να μην είναι πεταμένα βιβλία (η ιστορία πιθανόν του σχολείου) εδώ και εκεί, να μην παραμείνουν οι πόρτες του κατεστραμμένες και ορθάνοιχτες και τα παράθυρά του με σπασμένα τα τζάμια.

Ο δήμος πιθανόν να μη μπορεί να αξιοποιήσει κατά άλλον τρόπο το δημοτικό σχολείο Θεσπρωτικού. Ας εφαρμόσει όμως τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί στην περσινή σύσκεψη των φορέων.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)