Για το θέμα έχουμε ξαναγράψει και παλιότερα. Πρόκειται για τα σπίτια της ΔΕΗ που έχουν ήδη καταρρεύσει και αποτελούν παρελθόν για όσους έζησαν από κοντά την άνθιση του οικισμού της ΔΕΗ, την εποχή από το 1950 και μετά, μέχρι τη δεκαετία του 80. Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε αποτελεί τον αψευδή μάρτυρα της κατάρρευσης των σπιτιών που παλιότερα έσφυζαν από ζωή και αποτελούσαν το χαρακτηριστικό παράδειγμα για όλη την περιοχή. Οι οικογένειες που ζούσαν εκεί ήταν υπαλλήλων της ΔΕΗ και τα παιδιά τους πήγαιναν στο δημοτικό σχολείο της Φιλιππιάδας.

Τώρα δεν έχει απομείνει κάτι από τα σπίτια, αλλά έχει μείνει ο χώρος πολλών στρεμμάτων. Ο οποίος φυσικά είναι ιδιοκτησία της ΔΕΗ. Χώρος ο οποίος παραμένει ανεκμετάλλευτος, παρ’ ότι βρίσκεται σε κομβικό για την περιοχή σημείο. Φυσικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν επιτρέπει τις παρεμβάσεις από κανέναν φορέα, αλλά το ερώτημα είναι γιατί η ΔΕΗ τον αφήνει ανεκμετάλλευτο, όπως άφησε και τα σπίτια, τα οποία και κατέρρευσαν.

Δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε τις σκέψεις της διεύθυνσης της επιχείρησης για τον χώρο αυτόν. Ξέρουμε όμως ότι δεν θα πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτος. Και στην εκμετάλλευσή του μπορεί να συμπράξει ο δήμος Ζηρού ο οποίος μπορεί να ζητήσει και να μάθει τις σκέψεις της επιχείρησης για την εκμετάλλευση του χώρου. Ακόμα και η περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας μπορεί μέσω του αντιπεριφερειάρχη Στράτου Ιωάννου, να κάνει τα ίδια. Η ΔΕΗ ως κρατική επιχείρηση, δεν μπορεί κάποιες σκέψεις θα έχει κάνει την εκμετάλλευση του χώρου αυτού.

Πάντως δεν θα πρέπει να μείνει αναξιοποίητος. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα πρέπει ο χώρος της ΔΕΗ να αξιοποιηθεί προς το καλό όλων. Και της ΔΕΗ, αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Γιατί πρόκειται για έναν εξαιρετικά ωραίο χώρο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει τυλιχθεί στα αγριόχορτα, με τα σπίτια να χάσκουν ερειπωμένα.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)