Είχαμε γράψει παλιότερα για το τρίγωνο που άρχισε να γίνεται στην Παντάνασσα, πόσο απαραίτητο είναι για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων στο επικίνδυνο αυτό σημείο, αλλά και πόσο χρήσιμο είναι για την εύκολη πρόσβαση προς την Παιδόπολη και τη λίμνη Ζηρού. Πλην όμως το έργο αυτό παρ’ όλο που έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την κατασκευή του, εν τούτοις δεν έχει αποπερατωθεί και πιστεύουμε όχι με ευθύνη της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας. Τα αυτοκίνητα συνεχίζουν να περνάνε από το δρόμο όπως περνούσαν και πριν, η πρόσβαση προς τη λίμνη Ζηρού συνεχίζει να είναι όπως ήταν.

Το σημαντικό είναι ότι μάθαμε πως πρόκειται να απαλλοτριωθεί έκταση ιδιώτη στην περιοχή αυτή, προκειμένου να συνεχιστούν οι εργασίες και το ποσό της απαλλοτρίωσης προτίθεται να καταθέσει η περιφέρεια.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά, θα σημειώσουμε μόνο ένα. Τώρα ανακάλυψε ο μελετητής ότι το τρίγωνο στο δρόμο δεν θα μπορούσε να γίνει στον υπάρχοντα χώρο, αλλά χρειαζόταν και απαλλοτριωμένος χώρος; Πώς συνέταξε τη μελέτη χωρίς να λάβει υπ’ όψιν του τον ελλειμματικό χώρο και πώς αυτή εγκρίθηκε από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες; Συμβαίνει κάτι και εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι απαιτείται απαλλοτρίωση ιδιωτικού χώρου;

Ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει ο περιφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς καθώς επίσης και ο τοπικός πρόεδρος Φίλιππος Νάστος., στου οποίου τις θετικές ενέργειες για την κατασκευή του κόμβου είχε καταγράψει η εφημερίδα μας, όταν αυτός άρχισε να γίνεται. Χωρίς να είναι συνυπεύθυνος, μπορεί και ο δήμος Ζηρού μέσω του δημάρχου να ζητήσει εξηγήσεις για το σταμάτημα του έργου, καθ’ ότι τον αφορά άμεσα, λόγω του γεγονότος ότι η κατασκευή του κόμβου θα διευκολύνει την πρόσβαση προς την παιδόπολη και τη λίμνη Ζηρού.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)