● Τι να σας πω. Εγώ προσωπικά χαίρομαι για την απόφαση των Εγγλέζων να ψηφίσουν για την έξοδό τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

- Και χαίρομαι γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση μας είχε πρήξει τα νεύρα με τις αποφάσεις της, οι οποίες πάντοτε ήταν με την πλουτοκρατία και εναντίον των εργαζομένων.

- Ζούμε σε μια περίοδο αποσύνθεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν αρχίζει με το Brexit, αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές της κρίσης. Αυτοί που τη διοίκησαν θερίζουν σήμερα ότι έσπειραν τις τελευταίες δεκαετίες.

- Οι αναλυτές λένε ότι το Brexit θα έχει επιπτώσεις και στην Ελλάδα. Δεν ξέρω και ούτε θα μπορούσα άλλωστε να ξέρω. Πάντως τη χαρά την έχω. Όχι τίποτε άλλο δηλαδή, αλλά η έξοδος της Αγγλίας από την Ευρωζώνη, έκανε τους μεγάλους να τα βάψουν μαύρα.

- Να περιμένουμε σωτηρία από το νότο; Τίποτα δεν αποκλείεται.

- Πάντως η έξοδος της Αγγλίας από την ευρωζώνη, ήταν μια σεισμική δόνηση για την ευρωπαϊκή ένωση, η οποία θα πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει προς μία προοδευτική μεταρρύθμιση.

- Σ’ αυτήν την Ευρωπαϊκή Ένωση της Γερμανίας, κανένας δεν πρόκειται να μείνει. Μόνο αν αλλάξει η στάση της μπορεί να μείνουν.

- Γιατί αν είναι κάθε φορά να λέει η Γερμανία «μη μας σκοτίζετε και καθίστε καλά», δεν θα πάει πουθενά αυτή η Ένωση. Μάλλον θα πάει κάπου, Στον γκρεμό.

● Λέτε να θελήσουν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εκδικηθούν την Αγγλία επειδή οι ψηφοφόροι επέλεξαν το Brexit;

- Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα ακολουθήσουν πολλές χώρες το παράδειγμα της Αγγλίας. Γι’ αυτό καλά θα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει λύση στο προσφυγικό, στην οικονομική εξαθλίωση μεγάλης μερίδας των κοινωνιών και την ασφάλεια.

- Ειδικά το προσφυγικό και η οικονομική εξαθλίωση των ευρωπαίων πολιτών, θα πρέπει να επιλυθούν από τους «άρχοντες» της ευρωζώνης και να μη σφυρίζουν αδιάφοροι.

- Γιατί αν επιμείνουν στις λογικές που έχουν να επιδείξουν μέχρι τώρα, τα ψωμιά της ενωμένης Ευρώπης, θα είναι πολύ λίγα.

● Το καλύτερο απ’ όλους το είπε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη, μετά βέβαια από τα χαρτιά υγείας που θα λείπουν αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, που είχε πει.

- Τι είπε η μεγάλη κυρία του Ελληνικού κοινοβουλίου; Είπε ότι ο Τσίπρας και ο Καμμένος τρίβουν τα χέρια τους από χαρά για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Αγγλία.

- Φυσικά δεν είπε ότι για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έχει μεγάλη ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το είπε μεν, αλλά λέγεται ότι το εννοούσε.

● Αμ ο άλλος, ο αρχηγός του ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης, που είπε ότι για το Brexit φταίνε οι συνταξιούχοι, οι λιγότερο μορφωμένοι και οι άνεργοι που πήραν λάθος απόφαση;

- Ρε Σταύρο, και ποιοι ήθελες να φταίνε. Εκείνοι που τα κονομάνε σε βάρος όλων αυτών που εσύ θεωρείς υπεύθυνους για το Brexit;

● Η άλλη κυρία του Ελληνικού κοινοβουλίου και γόνος της οικογένειας που κυβερνάει την Ελλάδα με τον ένα ή τον άλλον τρόπο τα τελευταία 50 τουλάχιστον χρόνια, είπε τη δική της άποψη για το Brexit.

- Είπε ότι «τα δημοψηφίσματα διχάζουν τους λαούς. Δεν πιστεύω στα δημοψηφίσματα». Δηλαδή την ενοχλεί αφάνταστα όταν ένας λαός αποφασίζει για την τύχη του.

● «Έγραψε» πάλι ο μέγας στυλοβάτης του σοσιαλισμού Ευάγγελος Βενιζέλος. Και αυτή τη φορά είπε πως για όλα φταίει η παρούσα κυβέρνηση.

- Η οποία προκάλεσε δραματική επιδείνωση (στην οικονομία) με τους χειρισμούς της. Και την εκδικούνται τώρα.

- Ενώ όταν ήταν αυτός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, η οικονομία πήγαινε πολύ καλά και τα στοιχεία έδειχναν ότι ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης ήταν 2.1%.

- Δεν έχουμε να πούμε κάτι για τον άνθρωπο αυτόν, που έφτιαξε τόσους νόμους, που βάθυναν την δημοκρατία.

● Δε μπορεί κάποιος κυβερνητικός υπουργός, υφυπουργός, γενικός γραμματέας ή δεν ξέρω τι άλλο, θα έχει σειρά να παραιτηθεί αυτή την εβδομάδα.

● Δεν χρειάζεται να έχει κανείς φίλο δημοσκόπο για να καταλάβει ότι οι πολίτες γκρινιάζουν για πράγματα που δεν έγιναν και κυρίως γκρινιάζουν για την οικονομική κατάστασή τους.

- Και δεν χρειάζεται να έχει κανείς φίλο δημοσκόπο, γιατί αυτό το αντιλαμβάνεται στα καφενεία, στις συζητήσεις που γίνονται, στα μικρά μέρη, εκεί που οι άνθρωποι γνωρίζονται μεταξύ τους.

- Και γεννάται η απορία. Αυτοί οι άνθρωποι που γκρινιάζουν, που πάνε, πού βρίσκονται τώρα; Δεν ξέρω να απαντήσω και γι’ αυτό ο καθένας δίνει τη δική του απάντηση.

● Ρε τους Αλβανοτσάμηδες. Μέχρι και κτηματολόγιο ετοιμάζουν προκειμένου να διεκδικήσουν τις «περιουσίες» τους στη Θεσπρωτία και με βάση τον χάρτη που συνέταξαν μέχρι και την Πρέβεζα.

- Δεν ξέρουμε μόνο αν τα σύνορα του κράτους της μεγάλης Αλβανίας με την Άρτα θα είναι ο Άραχθος ποταμός, όπως ήταν επί τουρκοκρατίας.

- Κατά τα άλλα, οι Τσάμηδες δεν έφυγαν μόνοι τους από τη Θεσπρωτία, ούτε έφυγαν γιατί συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατακτητές.

- Έφυγαν γιατί τους έδιωξαν οι Έλληνες. Και αφού έτσι έχουν τα πράγματα, καλά θα είναι να τους επιστραφεί η γη τους και τα σύνορα της Αλβανίας να φτάσουν μέχρι τον Αμβρακικό, τα Γιάννενα και μέχρι το Γοργόμυλο.

- Γιατί απ’ ότι ξέρουμε και εκεί υπήρχαν Τσάμηδες, οι οποίοι μετά από αλλεπάλληλους διωγμούς, κατέφυγαν οι άνθρωποι στην Αλβανία.

● Είναι μερικοί που δεν καταλαβαίνουν ότι ο πρόσφυγες δεν ήρθαν στη χώρα μας επειδή το θέλησαν, αλλά γιατί τους ανάγκασαν οι πόλεμοι που διεξάγονται στην πατρίδα τους.

- Είναι πολλοί εκείνοι που σχεδόν έχουν ξεχάσει ότι και οι Έλληνες έζησαν την προσφυγιά, όταν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και να έρθουν στην Ελλάδα να αρχίσουν μια νέα ζωή.

- Είναι πολλοί εκείνοι που ξεχνούν ότι τους πολέμους δεν τους κάνει κανένας λαός από μόνος του, αλλά τους επιβάλλουν εκείνοι που έχουν συμφέροντα.

- Και ποιος έχει συμφέροντα από τον πόλεμο που διεξάγεται στη Συρία παραδείγματος χάριν; Μα εκείνοι που τώρα πουλάνε όπλα και σε λίγον καιρό, θα πουλάνε ανοικοδόμηση.

- Της χώρας που οι ίδιοι κατέστρεψαν. Αυτό είναι δύσκολο να το καταλάβεις βρε φίλε; Και ποιος σου είπε ότι οι Σύριοι πρόσφυγες θέλουν να μείνουν στο στρατόπεδο «Πετροπουλάκη» και όχι στον τόπο που γεννήθηκαν.

● Καλά ήθελα να ‘ξερα, για τον εκλογικό νόμο και την αλλαγή του Συντάγματος, γατί διαφώνησε και σε τι η Φώφη Γεννηματά;

- Μήπως είναι υπό την κηδεμονία του Βενιζέλου και του Λοβέρδου, οι οποίοι είναι συνταγματολόγοι; Γιατί αν είναι έτσι, πολύ γρήγορα η Φώφη θα μπει υπό την κηδεμονία των δύο ανδρών.

- Οι οποίοι, για να ξέρετε, δεν θέλουν να δουν ούτε ζωγραφιστό τον πρωθυπουργό της χώρας, ούτε και να ακούσουν για τον ΣΥΡΙΖΑ.

- Θέλουν να ακούνε μόνο για τον Σαμαρά και τις δόξες της εποχής εκείνης.

● Σκεφτείτε για ποιόν λόγο δεν υπάρχουν διαμερίσματα γα ενοικίαση στην ευρύτερη περιοχή. Ενώ πριν υπήρχαν.

● Είναι λαϊκιστές οι Βρετανοί που επέλεξαν την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση; Κατά το Σταύρο Θεοδωράκη ναι. Γιατί στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό είπε: «Από τη μια ο λαϊκισμός και από την άλλη ένα σκληρό γραφειοκρατικό κέντρο» οδήγησαν το λαό της Αγγλίας να ψηφίσει την έξοδο.

- Και μη ξεχάσω να σα γράψω ότι ο Σταύρος συναντήθηκε με τον Σημίτη και με την εγκάρδια χειραψία που αντάλλαξαν θυμήθηκαν τις παλιές και ένδοξες μέρες του παρελθόντος.

● Λέγεται ότι από το γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή από τον ίδιο τον Μητσοτάκη, δόθηκε εντολή να ειπωθεί σε κάποιο στέλεχος του κόμματος που ξημεροβραδιάζεται στα «παράθυρα» των τηλεοράσεων, να σταματήσει αυτό το χούι και να προσπαθήσει να μη πέφτει σε γκάφες.

- Όλοι μα όλοι αναρωτήθηκαν σε ποιόν αναφέρεται η εντολή που δόθηκε και κανείς δεν απάντησε. Γιατί όλοι κατάλαβαν για ποιόν πρόκειται.

● Παρά τις εντολές που έδωσε ο αρχηγός Μητσοτάκης για επικοινωνία με το λαό και για ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας, ο υιός Βαρβιτσιώτης βρήκε την ευκαιρία να διασκεδάσει λίγο, για να ξεπεράσει τον πόνο του.

- Η έξοδός του σε παραλιακό κέντρο και η διασκέδασή του, είναι σημάδι ότι προετοιμάζεται για το χειμώνα να τα παίξει όλα για όλα, ώστε η Νέα Δημοκρατία να βρεθεί και πάλι στην εξουσία.

- Πάντως μέχρι τότε, ο Μιλτιάδης το έριξε στη διασκέδαση.

● Το είπε ο «Γερούν γερά» καθηγητής κ. Λιαρόπουλος, άρα είναι σοφό. «Σε λίγο κανένας πραγματικός ηγέτης δεν θα έρχεται στην Ελλάδα με φόβο τη γελοιοποίηση».

- Για να συμπληρώσει ότι «εκτός φυσικά αν είναι ο ίδιος γελοίος». Και η φωτογραφία που παραθέτει απεικονίζει τον γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν, τον οποίον ο κύριος καθηγητής θεωρεί γελοίο.

● Και ένα τελευταίο. Ποδοσφαιριστής όταν ρωτήθηκε τι είναι το Brexit είπε ότι νομίζει πως είναι ένας χορός.

Φρίη

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)