● Έναν καθρέφτη ζήτησαν οι άνθρωποι και φυσικά όχι για να καθρεφτίζονται, αλλά να μη κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα και ο δήμος δεν έδωσε σημασία. Για τον δρόμο που ενώσει την εθνική οδό με την οδό που οδηγεί στο δημοτικό σχολείο της Φιλιππιάδας ο λόγος και ο κίνδυνος που διατρέχουν οι εποχούμενοι που όταν θέλουν να πάνε προς Άρτα, δεν βλέπουν αν έρχεται άλλο αυτοκίνητο από τον εθνικό δρόμο, και διασχίζουν την επικίνδυνη στροφή με κίνδυνο να γίνει το κακό. Μέχρι τώρα δεν υπήρξαν θύματα στη συγκεκριμένη διασταύρωση, δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα υπάρξουν αν δεν δώσει λύση ο δήμος. Και η πλέον ανώδυνη λύση είναι η τοποθέτηση ενός καθρέφτη που να τον συμβουλεύονται οι οδηγοί, όπως έχουν ζητήσει πολλοί γονείς οι οποίοι πηγαίνουν τα παιδιά τους στο δημοτικό με το αυτοκίνητο.

 

● Για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είχε συνταχθεί μελέτη, αλλά τα φωτοβολταϊκά δεν μπήκαν στα δημοτικά σχολεία, όπως έλεγε η μελέτη εκείνη. Είναι κάτι που απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία θα επιθυμούσε να ανασυρθεί εκείνη η μελέτη και αν είναι σωστή να εφαρμοστεί, διαφορετικά να εμπλουτιστεί με τις αλλαγές που θα προτείνουν οι ειδικοί και να εφαρμοστεί με αυτές. Θα είναι κέρδος για τα δημοτικά σχολεία που θα απαλλαγούν από την πληρωμή της δαπάνης του ρεύματος κατά πολύ.

 

● Είναι μια καλή ιδέα του δημάρχου του δήμου Γ. Καραϊσκάκη της Άρτας, την οποία διαβάσαμε στην εφημερίδα της Άρτας ΗΧΩ. Λέει λοιπόν ο δήμαρχος Περικλής Μίγδος ότι μηχανήματα του Ελληνικού στρατού θα εργαστούν για τρεις εβδομάδες στον δήμο του και θα καθαρίσουν τους δημοτικούς και αγροτικούς δρόμους του δήμου, επειδή ο δήμος δεν διαθέτει τα αντίστοιχα μηχανήματα. Και λέμε ότι είναι μια καλή ιδέα, γιατί τις ίδιες δικαιολογίες μπορεί να χρησιμοποιήσει κα ο δήμος Ζηρού, για να ζητήσει από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να εργαστούν στον δήμο μηχανήματα του στρατού για παρεμφερείς εργασίες. Έχουμε την εντύπωση ότι δεν πρόκειται να αρνηθεί το Υπουργείο την παραχώρηση των μηχανημάτων και του προσωπικού που θα τα λειτουργήσει, αρκεί ο δήμος να είναι πειστικός ως προς τα επιχειρήματά του.

 

● Σε ένα θέμα που πρέπει όλοι οι τοπικοί παράγοντες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή είναι η εκμετάλλευση των μικρών παιδιών που φιλοξενούνται στα στρατόπεδα φύλαξης, ανάμεσα στα οποία είναι και αυτό της Φιλιππιάδας. Στο οποίο απ’ ότι μάθαμε μία ξένη υπήκοος, πιθανόν …εθισμένη στο εύκολο κέρδος, βρήκε τον τρόπο να ικανοποιήσει τη συνήθειά της. Φωτογράφησε μερικά από τα μικρά παιδιά που φιλοξενούνται στο στρατόπεδο και αναρτώντας τη φωτογραφία τους στο διαδίκτυο ζητούσε από τους (προφανώς) αφελείς να τα βοηθήσουν οικονομικά. Φυσικά τα χρήματα δεν έφταναν στα παιδάκια, αλλά στις τσέπες της ευφάνταστης κυρίας. Αναφέρουμε το γεγονός, γιατί τέτοια κρούσματα στο εγγύς μέλλον θα πληθύνουν. Και η εξάλειψή τους αφορά όχι μόνο την αστυνομία, αλλά και τους ανθρώπους που έχουν την οποιαδήποτε σχέση με τους πρόσφυγες. Είτε αυτός λέγεται πολιτικός διοικητής του στρατοπέδου, είτε υπεύθυνος για την τήρηση της νομιμότητας. Ακόμα και οι εκπρόσωποι των ΜΚΟ έχουν ευθύνη για την εξάλειψη του φαινομένου της απάτης. Και φυσικά τέτοια περιστατικά θα πρέπει αμέσως να καταγγέλλονται στις αρμόδιες αρχές.

 

● Μια επισήμανση για τη δημοτική αρχή, τώρα που είναι καλοκαίρι. Αφορά τους αγωγούς των ομβρίων υδάτων, οι οποίοι είναι κλειστοί από διάφορα αντικείμενα και το χειμώνα δυσκολεύονται να απορροφήσουν τα νερά των έντονων βροχοπτώσεων. Το επισημαίνουμε με την υπόδειξη πολλών συμπολιτών μας, οι οποίοι προσθέτουν ότι ο δήμος θα πρέπει να καθαρίσει και τις σκάρες που υπάρχουν στους αγωγούς, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα τον χειμώνα. Και ευκαιρία είναι πολλά από τις σκάρες να αντικατασταθούν ή να επισκευαστούν, γιατί η μεγάλη χρήση τους από τα αυτοκίνητα που τις διέρχονται, πολλές απ’ αυτές τις έχουν αχρηστεύσει.

 

● Η επιστολή που έστειλε ο δήμαρχος Ζηρού στη Ράνια Αντωνοπούλου, με την οποία της ζητάει να συμπεριλάβει στην προκήρυξη και τα μπόνους που θα έχει ο κάθε προσλαμβανόμενος λόγω εντοπιότητας, ήταν μια πολιτική πράξη, η οποία έχει να κάνει με τους ανθρώπους του δήμου Ζηρού, ο οποίος φιλοξενεί τους μετανάστες. Και σίγουρα θα πρέπει να υπάρχουν μόνους για τους ντόπιους προσληφθέντες έναντι αυτών που θα έρθουν από άλλα μέρη. Κι αυτό γιατί και ο δήμος θα έχει κάποιους δικούς του ανθρώπους να συνεννοείται καλύτερα αι το αρμόδιο υπουργείο θα κερδίσει μερικά χρήματα, αφού δεν θα υποχρεούται να πληρώνει έξτρα οδοιπορικά σε αυτούς που θα προσληφθούν από άλλα μέρη. Δεν ξέρουμε αν την εντοπιότητα ως βαθμολογικό μπόνους τη δέχεται ο ΑΣΕΠ, ξέρουμε όμως ότι οι ντόπιοι προσλαμβανόμενοι θα πρέπει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να προτιμηθούν.

 

● Γράφουμε σε άλλο σχόλιό μας ότι η κυβέρνηση προκειμένου να βοηθήσει τον πολίτη στην καθημερινότητά του, θα πρέπει να νομοθετήσει και να καταργήσει τους νόμους που ίσχυαν γιατί το ήθελαν κάποιοι για ψηφοθηρικούς λόγους. Δεν γράψαμε όμως για το νόμο που προστατεύει αυτούς που εκλέγονται στην αυτοδιοίκηση. Δεν μπορεί για παράδειγμα ο χι δημόσιος υπάλληλος που εκλέχτηκε στην αυτοδιοίκησης να υπηρετήσει το δημόσιο στον δήμο που εκλέχτηκε. Είναι και αυτός ένας από τους λόγους που η αυτοδιοίκηση έφτασε εκεί που έφτασε. Γιατί πολλοί είναι εκείνοι που ζητάνε την ψήφο στους πολίτες γιατί θέλουν να υπηρετήσουν στον τόπο τους, στο σπίτι τους. Και φυσικά αυτή η «υποχρέωση» δημιουργεί άλλες «υποχρεώσεις» ποιό σοβαρές και πάντως εναντίον του συνόλου. Δεν ξέρω αν θα πρέπει και στο σημείο αυτό να παρέμβει η κυβέρνηση.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)