Από τον μηχανικό Παναγιώτη Ρεμπή πολιτικό μηχανικό-ΕΔΕ, πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή, ως απάντηση σε σχόλια της εφημερίδας μας.

Προς: Φωνή του Αγρότου

Αγαπητέ (Φάνη) κύριε Εκδότα,

Με έκπληξη παρακολουθώ στα δύο τελευταία φύλλα της εφημερίδος σας, μια στοχευμένη δημοσιογραφική επίθεση, απέναντι στο πρόσωπο μου, στην εταιρεία μου και στο στενό οικογενειακό μου περιβάλλον.

Στο πρώτο δημοσίευμα που αφορούσε την εταιρεία μου καταγγείλατε με προσωπική αναφορά, μια πάγια, εδώ και χρόνια, πρακτική των Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών όλης της χώρας στα Δημόσια Έργα εις όφελος τόσο αυτών όσο και της κοινωνίας, χωρίς να το έχετε κάνει ποτέ άλλοτε με τον τρόπο αυτό .

Στο δεύτερο δημοσίευμα που αφορά «διορισμό», όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε συγγενικού μου προσώπου και συνεργάτη μου, πάλι έχετε προβεί σε έναν κακόβουλο σχολιασμό με αρκετές ανακρίβειες, φωτογραφίζοντας το στενό μου οικογενειακό περιβάλλον και τη δική μου πολιτική θέση στις τελευταίες εκλογές και άρα στοχεύοντας όπως είναι φανερό για τον κάθε αναγνώστη, στο πρόσωπο μου.

Επειδή πίστευα ότι οι καλές διαχρονικά σχέσεις αμοιβαίας εκτίμησης μεταξύ μας, θα αποτελούσαν, αν μη τι άλλο αντίβαρο, στην οποιαδήποτε κίτρινη δημοσιογραφία, που στοχεύει φανερά στο πρόσωπο μου, δε θα μπορούσα να μην τοποθετηθώ προσωπικά στο ανωτέρω γεγονός.

Δε θα ήθελα ακόμα να πιστεύω ότι η δημοσιογραφία που ήξερα ότι υπηρετείτε επί τόσα χρόνια έχει αλλάξει και έχει μετατραπεί σε κάθε μορφής κατευθυνόμενη ή παραπληροφορούμενη δημοσιογραφία, για οποιοδήποτε λόγο που εσείς γνωρίζετε, εξυπηρετώντας πολιτικές θέσεις, απόψεις και όχι μόνο ανθρώπων που επιβουλεύονται την καταξίωση μας στον κοινωνικό, οικογενειακό, επαγγελματικό και πολιτικό χώρο, μέσω της δικής σας στήλης και εφημερίδας.

Η ανωτέρω όπως ανέφερα, είναι εκτεθειμένη στις ανακρίβειες όλων όσων αναφέρονται στα δημοσιεύματα αυτά.

Έτσι:

Για μεν το πρώτο θέμα προβλέπονται από τον Νόμο, αναθέσεις μικροέργων των οποίων η δαπάνη δεν έχει σχέση με το μέγεθος της εταιρείας αλλά με την κατά τον Νόμο πρόβλεψη. Σας υπενθυμίζω ότι είναι το πρώτο μικρό έργο, όπως και εσείς αναφέρατε, που μου ανέθεσε ο Δήμος και η Περιφέρεια μετά από δύο χρόνια, έχοντας ήδη αναθέσει σε αρκετούς μικρούς και μεγάλους συναδέλφους, πάντα κατά τον Νόμο άλλα έργα, ενώ στο τελευταίο σας φύλλο, για αντίστοιχο θέμα κάνετε εκτενή και όχι ονομαστικά σχόλια αναφέροντας ότι «η ουσία δεν είναι ότι η κατασκευή του οστεοφυλακίου δόθηκε με ανάθεση όσο ο τόπος και ο χώρος» και ακόμη «γιατί δόθηκε η κατασκευή του σε μηχανικό εκτός του δήμου» τοποθέτηση που κινείται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από την προηγούμενη που με αφορούσε.

Για δε το δεύτερο θέμα:

  1. η αναφορά σε «διορισμό» ήτο άστοχη αφού πρόκειται καθαρά για εθελοντική εργασία και ο σχολιασμός «και καλά έκανε θα μου πείτε» είναι υποτιμητικός και απαξιωτικός και δεν αρμόζει σε έναν έμπειρο, σοβαρό και παραδοσιακό δημοσιογράφο, που όφειλε να διερευνήσει τα γεγονότα.
  2. Στο κείμενο σας συνδέονται «πρόσωπα άνεργα» που επιζητούν μια θέση εργασίας, ωσάν η ανωτέρω θέση να υφαρπάσθει και να είναι έμμισθη, ενώ είσαι πολύ έμπειρος να κατανοήσεις ότι πρόκειται για εθελοντική και ανιδιοτελή θέση προσφοράς και μόνο.
  3. Η σύνδεση της δικής μου παρουσίας στις τελευταίες εκλογές και της στήριξης του στενού μου οικογενειακού περιβάλλοντος είναι ηθικά έκθετη, διότι είναι αυτονόητη η στήριξη μεταξύ των ανθρώπων της ίδιας οικογένειας και δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά και σε εμάς.
  4. Είναι επίσης γνωστό σε όλους ότι η δική μας οικογενειακή πορεία στην πολιτική είναι ταυτισμένη με την Νέα Δημοκρατία, δεκαετίες τώρα και η δική μου αποχή τελευταία αφορούσε διαφωνία αρχών και αξιών με την προηγούμενη ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, για τι οποίες δικαιώθηκα έστω και αργά με την εκλογή ενός δικού μας ανθρώπου στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ αν δε γνωρίζετε με δήλωση μου έχω ήδη επιστρέψει εκεί που ανήκω.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω είναι φανερό και αυτονόητο για μένα και τους αναγνώστες πως η εφημερίδα σας έχει στοχοποιήσει το πρόσωπο μου και το στενό οικογενειακό μου περιβάλλον με βάση τα δύο τελευταία δημοσιεύματα, επικαλείται ανακριβή γεγονότα για τα οποία φέρει σημαντική δεοντολογική και δημοσιογραφική ευθύνη, ενώ αν συνεχίσει είμαι αναγκασμένος να προασπίσω έννομα το πρόσωπο μου και τα συμφέροντα μου, γεγονός που δε θα ήθελα με βάση τις μέχρι σήμερα σχέσεις μας.

Παρακαλώ προς ορθή ενημέρωση των αναγνωστών σας να δημοσιευθεί η παρούσα στο επόμενο φύλλο ως έχει.

Με τιμή

Παναγιώτης Ρεμπής

Σημ. «Φωνής»: Ισχύει το ίδιο και για τον επιστολογράφο μας. Ότι δηλαδή είναι πάγια αρχή της εφημερίδας μας να μην έχει αυτή τον τελευταίο λόγο στα όσα οι επιστολογράφοι μας γράφουν. Έχουμε να παρατηρήσουμε μόνο ότι μας προκάλεσε έκπληξη πραγματικά η ανάθεση έργου στον επιχειρηματία-μηχανικό, γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι έχει πάρει έργα μεγάλου οικονομικού μεγέθους. Όσον αφορά το δεύτερο θέμα, ας τα βρει με τους νεοδημοκράτες που ήγειραν το θέμα. Πάντως ο Παναγιώτης Ρεμπής παραμένει φίλος της εφημερίδας και δικός μας φυσικά, όσα πικρόχολα και αν γράφει, τα οποία άλλωστε τον ίδιο τον επιστολογράφο χαρακτηρίζουν.

Υστερόγραφο: Για το ίδιο θέμα του διορισμού τηλεφώνησε στην εφημερίδα μας και ο μηχανικός Γιώργος Μπόκιας, ο οποίος μας δήλωσε ότι η θέση στην οποία τοποθετήθηκε η δεσποινίδα είναι άμισθη. Τα ίδια θα πούμε και στον φίλο Γιώργο. Καλά είναι να συζητήσει το ίδιο θέμα με τους ανθρώπους της Νέας Δημοκρατίας της Πρέβεζας. Αυτοί θα πρέπει να πεισθούν για την άμισθη θέση. Εμάς δεν μας πέφτει λόγος.

 

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)