Από τον δήμαρχο Ζηρού Νίκος Καλαντζή, λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή-απάντηση σε σχόλιο της εφημερίδας μας.

ΠΡΟΣ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ

Αξιότιμε κύριε διευθυντά

Αν και είναι πέρα από τη δική μας λογική και πρόθεση να ασκούμε κριτική στα όσα γράφονται στον Τύπο και κατά συνέπεια και στην εφημερίδα σας, ωστόσο δεν μπορούμε να μην καταγγείλουμε όσα ανακριβή και εν πολλοίς, συκοφαντικά όχι μόνο για τη διοίκηση αλλά για το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφέρονται στο φύλλο με αριθμό 2539 της εφημερίδας “Φωνή του Αγρότη”. Πιο συγκεκριμένα: Στη στήλη ‘Παραλειπόμενα σχόλια της καθημερινότητας’ υπάρχει έντονο το στοιχείο του ψόγου και της απαξίωσης προς την αντιπολίτευση διότι, όπως σημειώνεται: “Δεν στάθηκε με αξιώσεις απέναντι σε ζητήματα που αφορούν τον Δήμο” και αναφέρονται ως παράδειγμα οι δήθεν πολλές απευθείας αναθέσεις. Με αφορμή τα παραπάνω υπογραμμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση τα εξής: Η διοίκηση όπως και η αντιπολίτευση Δήμου μας, αλλά και κάθε Δήμου, δεν χρειάζονται ούτε χειροκροτητές, αλλά ούτε και καθοδηγητές. Έχουν εκλεγεί με την ψήφο των πολιτών και ασκούν το έργο για το οποίο έχουν ψηφιστεί μέσα από τους κανόνες της Δημοκρατίας και κατ’ εφαρμογή των Νόμων. Οι αγαπητοί συνάδελφοι, σύμβουλοι της μειοψηφίας είναι λογικό να μην αντιδρούν, όπως ενδεχομένως θα ήθελαν κάποιοι για να εξυπηρετήσουν ημέτερα συμφέροντα, διότι γνωρίζουν πολύ καλά και από πρώτο χέρι, μέσα από τον διεξοδικό διάλογο που γίνεται κατά τις συνεδριάσεις των επιτροπών και του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι όλοι ανεξαιρέτως οι διαγωνισμοί και οι όποιες αναθέσεις μελετών και έργων στο Δήμο μας έγιναν και θα συνεχίσουν να γίνονται, με τις προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες. Και ως γνωστό οι διαδικασίες αυτές ελέγχονται λεπτομερώς από την εποπτεύουσα αρχή και τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Σημειώνεται δε ότι στις όποιες απευθείας αναθέσεις γίνονται προκρίνεται το κριτήριο της εντοπιότητας.

Όσον αφορά δε σχόλιο, το οποίο κινείται στα όρια του ρατσιστικού, ότι συνεργάτης του Δημάρχου είναι …ξένος, ή ότι ‘εκτελεί χρέη’ κλπ. θα σημειώσουμε μόνο το εξής: Και οι δύο συνεργάτες του Δημάρχου κατάγονται από τον Δήμο μας, είναι δημότες του Δήμου Ζηρού και δεν ‘εκτελούν χρέη’ αλλά ασκούν το έργο τους με βάση την εμπειρία και τις γνώσεις τους.

Η πρόσληψή τους επίσης, ανακοινώθηκε επίσημα μέσω του ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Κατά συνέπεια ότι γράφετε πέραν αυτών είναι αναληθή και συκοφαντικά και προφανώς υποκρύπτουν άλλες σκοπιμότητες…

Ο Δήμαρχος Ζηρού

Καλαντζής Νικόλαος

Σημ. «Φ»: Πάγια τακτική της εφημερίδας μας είναι να μην έχει αυτή τον τελευταίο λόγο σε όσα απαντητικά σχόλια δίνονται από τους φορείς και από τους ιδιώτες. Έτσι και στην περίπτωση του δημάρχου Ζηρού θα εφαρμόσει την απαρέγκλιτη αυτή στάση.

Ωστόσο θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το νόμιμο δεν είναι και ηθικό, (ξέρουμε πολύ καλά ότι ο δήμος διαθέτει τεχνική υπηρεσία ικανή να κάνει τις μελέτες και να μη δίδονται αυτές σε εξωτερικούς μηχανικούς όπως αυτές που δόθηκαν σε μηχανικούς στην Άρτα και στην Πρέβεζα) όπως επίσης και για την πρόσληψη του συνεργάτη του δημάρχου, για την οποία ο δήμαρχος δεν λέει αν έχουν γίνει και άλλες αιτήσεις, όταν προσελήφθη. Κατά τα άλλα το αν τα γραφόμενα υποκρύπτουν άλλες σκοπιμότητες, θα κρίνουν οι αναγνώστες, οι οποίοι θα κρίνουν και με ποιανού το μέρος είναι το δίκιο.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)