Επανέρχεται το θέμα της νομιμοποίησης εξήντα (60) στρεμμάτων από ιδιώτη, ο οποίος εδώ και κάμποσον καιρό είχε περιφράξει το εν λόγω δασικό κομμάτι, ενώ τα σχέδια της νομιμοποίησης του εν λόγω  τεμαχίου είχε συντάξει μηχανικός. Για το θέμα αυτό είχε γράψει η «Φωνή» τον καιρό που έγινε η περίφραξη και που θα γινόταν η νομιμοποίησή του.

Το περίεργα συμπτωματικό είναι ότι ο δήμος Ζηρού δεν έκανε ένσταση για το επίδικο τεμάχιο, ούτε και ενδιαφέρθηκε –απ’ ότι μαθαίνουμε- για την τύχη της υπόθεσης (δεν ξέρουμε αν θα έπρεπε να κάνει ένσταση η νυν δημοτική αρχή ή η προηγούμενη).

Το σημαντικό είναι ότι με τη νυν δημοτική αρχή επανέρχεται ο ιδιώτης για τη νομιμοποίηση του τεμαχίου των εξήντα στρεμμάτων, κάτι που θα πρέπει να προλάβει πριν οριστικοποιηθεί η νομιμοποίησή του.

Από καλά πληροφορημένες πηγές μας έφτασε η είδηση ότι σημαίνοντα πρόσωπα της οικονομικής ζωής του τόπου, είχαν αγοράσει στρέμματα γης στο επίδικο τεμάχιο και πιέζουν προς πάσα κατεύθυνση για τη νομιμοποίησή του, αφού κέρδος θα έχουν και αυτοί από ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Για να το προσέξουν αυτό οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ζηρού όλων των αποχρώσεων.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)