Η καθημερινότητα του πολίτη είναι το στοίχημα που θα πρέπει να κερδίσει η κυβέρνηση, προκειμένου να αποκτήσει το πλεονέκτημα στην κοινωνία, έναντι αυτών που μηχανεύονται χίλια δυό εναντίον της. Και η καθημερινότητα του πολίτη δεν ταυτίζεται απαραίτητα με την οικονομική του ευμάρεια, που καλοδεχούμενη είναι από όλους, αλλά με τα απλά ζητήματα, τα οποία δεν έχουν πολιτικό κόστος ή αν έχουν θα αφορά μόνο εκείνους που κάτι κερδίζουν από την ανοχή της κυβέρνησης.

Αφήνουμε το γεγονός ότι σε σημαντικά καθημερινά θέματα η κυβέρνηση θα πρέπει να κόψει το ομφάλιο λώρο με το παρελθόν της 40ετίας και να κάνει τομές που θα ανακουφίσουν τον μέσο πολίτη. Αναφερόμαστε στα μικρά εκείνα που οι διάφοροι εφευρίσκουν τρόπους να κερδίζουν κάτι, χωρίς απαραίτητα να είναι και παράνομοι.

Ένα απ’ αυτά είναι και ο εικονικός χωρισμός των ζευγαριών, προκειμένου είτε να κερδίσουν μια θέση στο δημόσιο, είτε να κερδίσουν την συνυπηρέτηση, είτε να αποφύγουν την τραπεζική παρέμβαση στα χρέη τους, είτε για λόγους οι οποίοι διαφεύγουν  από τον κοινό και απονήρευτο νου, που όμως ευ\νοούν εκείνους που τον μετέρχονται.

Είναι γνωστό και έχει ξαναγραφεί ότι ζευγάρια χωρίζουν εικονικά με από κοινού συμφωνία για την έκδοση διαζυγίου, ενώ στην ουσία διαμένουν μαζί στην ίδια κατοικία και εκτός αυτού, ακόμα και στον στενό περίγυρό τους είναι άγνωστο ότι το ζευγάρι είναι χωρισμένο. Το αντρόγυνο όμως, έχει χωρίσει στα χαρτιά προκειμένου να τύχει του ευεργετικού νόμου που προβλέπει διευκολύνσεις για τις μονογονεϊκές οικογένειες, όπως είναι οι γονείς ενός στα χαρτιά χωρισμού. Έτσι θέσεις καταλαμβάνονται στο δημόσιο επειδή οι μονογονεϊκές οικογένειες παίρνουν περισσότερα μόρια, έναντι των άλλων που δεν ανήκουν στις …μονογονεϊκές οικογένειες, συνυπηρετούν τα …χωρισμένα ζευγάρια και τέλος πάντων κάνουν χρήση όλων των ευνοϊκών μέτρων που παρέχονται στα χωρισμένα ζευγάρια.

Είναι μια από τις Ελληνικές μεθοδεύσεις, για τις οποίες η χώρα μας μάλλον θα πάρει το βραβείο νόμπελ. Ο νομοθέτης σωστά προέβλεψε ότι οι χωρισμένοι γονείς θα πρέπει να τύχουν προστασίας, δεν προέβλεψε μόνο ότι ο νόμος αυτός θα άνοιγε παράθυρα για την προστασία και εκείνων που χωρίζουν εικονικά.

Τα παράδοξα ανάλογων περιπτώσεων έχουν πικάρει όλους τους νόμιμους πολίτες, αφού η κάθε περιοχή είναι μικρή και όλοι ξέρουν ποιοι και με ποιόν τρόπο πετυχαίνουν διάφορες σκανδαλώδεις παροχές. Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι σκανδαλώδης και γι’ αυτό θα πρέπει να τη δει η κυβέρνηση με νέα οπτική. Καιν πρέπει να τη δει σύντομα, πριν η χώρα μας μεταβληθεί σε χώρα εικονικά διαζευγμένων ζευγαριών. Γιατί μάλλον θα πρέπει όλα τα ζευγάρια να χωρίζουν εικονικά, προκειμένου να τύχουν των προνομίων των μονογονεϊκών οικογενειών.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)