Στην Άρτα η επόμενη Γενική Συνέλευση των ΔΕΥΑ όλης της χώρας Στην 27η Ετήσια Γενική Συνέλευση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης όλης της χώρας, που έγινε στη Χαλκίδα, παρέστη ο Δήμος Αρταίων και η ΔΕΥΑ Άρτας, με επικεφαλής της αποστολής τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Χρήστο Τσιρογιάννη, ενώ παραβρέθηκε και ο Διευθυντής της ΔΕΥΑ Άρτας Βασίλης Κρανιώτης. Στην Γενική Συνέλευση, μεταξύ άλλων, τονίστηκε μια σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν το παρόν, αλλά και το μέλλον των ΔΕΥΑ.

Όπως έγινε γνωστό, μετά και τις επαφές και τις συναντήσεις που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Τσιρογιάννης, υπήρξε η δέσμευση πως  η επόμενη Γενική Συνέλευση των ΔΕΥΑ όλης της χώρας θα γίνει στην Άρτα. Τα 300 και περισσότερα άτομα που αναμένεται να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή της Άρτας με τα μνημεία και τις φυσικές της ομορφιές που είναι από τους στόχος του δήμου για την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή.

Στην εκδήλωση του 27ου δημοτικού σχολείου Ιωαννίνων συμμετείχε η προπαιδική χορωδία της «Αρμονίας». Συνεχίζονται οι εμφανίσεις των τμημάτων της χορωδίας «Αρμονία» Πρέβεζας και σειρά είχε η προπαιδική χορωδία (φυτώριο), η οποία με ιδιαίτερη επιτυχία συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 27ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων, προκειμένου να υποστηριχθεί έμπρακτα η UNICEF. Ήταν η πρώτη απόπειρα εμφάνισης αυτών μικρών της χορωδιακής τέχνης εκτός Πρέβεζας και πραγματικά μάγεψαν το κοινό με την παρουσία τους, παίρνοντας ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια από τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση. Το διοικητικό συμβούλιο αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια τόσο τους διοργανωτές της εκδήλωσης, αλλά κυρίως τους μικρούς χορωδούς της «Αρμονίας» που επάξια εκπροσώπησαν το σύλλογό, τους γονείς τους για την στήριξη στη χορωδία μας και φυσικά την μαέστρο μας και μουσικοπαιδαγωγό Ανέλια Στεφάνοβα και την πιανίστρια Δήμητρα Αποστολίδη.

 

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών είχε ο Βασίλης Τσίρκας. Με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε, συναντήθηκε ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Τσίρκας την περασμένη Πέμπτη 9 Ιουνίου και συζήτησαν για τα έργα άμεσης προτεραιότητας και μελετητικής ωριμότητα, προκειμένου τα έργα αυτά να ενταχθούν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Από τους δύο συνομιλητές διατυπώθηκε η άποψη ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η εποικοδομητική τους συνεργασία, ώστε η υλοποίηση έργων υποδομής αλλά και κτιριακών υποδομών να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Οι βουλευτές Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ έχουν συνεχή επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και τους αυτοδιοικητικούς φορείς.

● Συμμετοχή επιχειρήσεων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το Επιμελητήριο Πρέβεζας σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος προσκαλεί τις επιχειρήσεις μέλη του να συμμετάσχουν στην 81η ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Αντιλαμβανόμενοι ότι τα οφέλη της συμμετοχής – προβολής των επιχειρήσεων θα είναι πολλαπλά, αποφάσισαν να προσφέρουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε περισσότερες επιχειρήσεις με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Στο πλαίσιο αυτό η ΚΕΕ αναλαμβάνει το σύνολο του κόστους των 50.000,00 Ευρώ, (πλέον ΦΠΑ) της πρότασης – προσφοράς της ΔΕΘ Α.Ε. για την παραχώρηση τον συνόλου του Περιπτέρου 2. Έτσι εκτός της δωρεάν παραχώρησης χώρου 12 τ.μ. για το κάθε Επιμελητήριο (μαζί με τον εξοπλισμό), η ΚΕΕ παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν διάθεσης του ίχνους εδάφους (τ.μ.) και για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις – μέλη των Επιμελητηρίων με τις ίδιες παροχές, με μόνη υποχρέωση – επιβάρυνση του κόστους ενοικίασης του εξοπλισμού, πού ανέρχεται στα 17,00 € ανά τ.μ., πλέον ΦΠΑ.

Η απόφαση αυτή για συμμετοχή των επιχειρήσεων το Επιμελητήριο Πρέβεζας πιστεύει ότι θα δώσει τη δυνατότητα τόσο στις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν θετικά και να συμμετέχουν στην Έκθεση, όσο και στο Επιμελητήριό να προσφέρει μια σημαντική υπηρεσία στα μέλη του.

Περισσότερες πληροφορίες για τους ενδιαφερομένους στο Επιμελητήριο Πρέβεζας.

 

● Στις αρχές του άλλου μήνα οι αιτήσεις για τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για την ένταξη ανέργων στα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που θα υλοποιηθούν σε 17 Δήμους της χώρας, θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας.

Η πρόσκληση αφορά στον πρώτο κύκλο προσλήψεων 3.737 ανέργων από τους συνολικά 6.918 που θα προσληφθούν στους 17 Δήμους. Για πρώτη φορά, το πρόγραμμα είναι 8μηνης διάρκειας με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, όπως κατοχυρώθηκαν έπειτα από νομοθετική πρωτοβουλία της Αν. Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, ηλικίας έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου στα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας θα έχουν ενταχθεί όλοι οι Δήμοι της χώρας. Η κα Αντωνοπούλου, θεωρεί αυτό το βήμα ως ιδιαιτέρως σημαντικό και δίνει το παράδειγμα στην απορρυθμισμένη αγορά εργασίας, αφού οι εργαζόμενοι στα κοινωφελή προγράμματα θα αμείβονται ανελλιπώς κάθε μήνα, έχοντας πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα πληρώνονται, στα χρόνια της κρίσης, με καθυστέρηση 3 έως 12 μήνες. Μεταξύ των 17 δήμων της Α’ φάσης της νέας γενιάς προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας είναι και ο δήμος Αρταίων.

 

 

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)