Επανερχόμαστε στο θέμα του τριγώνου στην Παντάνασσα,γιατί αποτελεί ζωντανή απόδειξη ότι σχεδόν κανένα έργο διευθέτησης της καλής κυκλοφορίας στους δρόμους, δεν γίνεται με πρόγραμμα και γελάνε με την χάλια μας οι διερχόμενοι ξένοι, οι οποίοι επιλέγουν τη χώρα μας για τον καλοκαιρινό τουρισμό τους.

Στο εθνικό δρόμο στην Παντάνασσα, λοιπόν, αποφασίστηκε να γίνει ένα τρίγωνο, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των αυτοκινήτων στην Παιδόπολη Ζηρού και προς το χωριό την Παντάνασσα, ενέργεια την οποία είχε επικροτήσει και η «Φωνή» σε σχόλιό της. Πέρασε πολύς καιρός και ενώ το έργο έπρεπε να παραδοθεί στην κυκλοφορία, βρίσκεται ημιτελές και το μόνο που έχει γίνει είναι να δείχνει την τσαπατσουλιά όλων των εμπλεκομένων –έχουν χαραχθεί κι οι κίτρινες λωρίδες στο δρόμο, σημάδι ότι το έργο είναι σε εξέλιξη.

Είναι να απορεί κανείς με την ολιγωρία υπηρεσιών της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Άρτας (γιατί στην Άρτα υπάγεται το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου) και την σιγή που επικρατεί για το έργο αυτό. Εσχάτως έχουμε πληροφορηθεί ότι επίκειται απαλλοτρίωση ιδιόκτητου τμήματος γης για την αποπεράτωση του έργου. Και αναρωτιέται κανείς, δεν ήξεραν εκείνοι που συνέταξαν τη μελέτη, ότι πρώτα χρειαζόταν η απαλλοτρίωση του χώρου και μετά η έναρξη των εργασιών; Αν δεν το ήξεραν, είναι προφανές ότι δεν το έψαξαν. Αν όμως το έψαξαν και είδαν ότι δεν χρειάζεται απαλλοτρίωση, πώς και ανέκυψε τέτοιο θέμα;

Εν πάση περιπτώσει, θα πρέπει επειγόντως να αποπερατωθεί το έργο, ή να αποδοθούν ευθύνες σε εκείνους οι οποίοι δεν ενήργησαν νόμιμα, με αποτέλεσμα ένα έργο για την αποπεράτωση του οποίου απαιτούνταν το πολύ δύο μήνες, χάσκει μισοτελειωμένο, για να αποδείχνει στους περαστικούς ότι όλα τα έργα στην Ελλάδα γίνονται «στο πόδι».

Για το συγκεκριμένο έργο οφείλει ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας να ζητήσει ευθύνες, τις οποίες πρέπει να έχουν ή ο κατασκευαστής, ή ο μελετητής. Ευθύνες θα πρέπει να ζητήσει και ο περιφερειάρχης Ηπείρου.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)