Μεγαλύτερη «μπομπουσιά» θα φέρει το σκέπαστρο που σκέφτεται να κάνει στην κεντρική πλατεία ο δήμος,
παρά θα λύσει προβλήματα, τα οποία έχουν συσσωρευτεί στην πολύπαθη αυτή πλατεία, από την αδυναμία να επιβάλλουν τάξη που έχουν επιδείξει διαχρονικά οι δημοτικές αρχές.

Όπως έγινε γνωστό, ο δήμος παρουσίασε στους καταστηματάρχες (στους ιδιοκτήτες των καφετεριών) το σκέπαστρο που προτίθεται να κάνει, με δύο μάλιστα εκδοχές. Στη μία το σκέπαστρο θα κατασκευαστεί περιμετρικά της πλατείας και η άλλη στο κέντρο της.

Δεν είναι αν συμφωνεί κανείς ή διαφωνεί με την κατασκευή του σκεπάστρου και πως αυτό θα γίνει. Είναι ότι ο δήμος δεν έχει λάβει υπ’ όψιν του πολλές από τις παραμέτρους, οι οποίες δεν συνηγορούν υπέρ της κατασκευής του. Για παράδειγμα τι θα γίνει με τα πλατάνια της πλατείας ή τι θα γίνει με τους κατοικούντες περιμετρικά σ’ αυτήν. Θα βλέπουν οι άνθρωποι που κατοικούν στην πλατεία το σκέπαστρο;

Η άποψή των πολλών λέει ότι δεν είναι το σκέπαστρο που εμποδίζει την επιβολή μιάς τάξης των καφετεριών που έχουν γίνει σ’ αυτήν. Η διάνοιξη των δρόμων για να διέρχονται άνετα οι πολίτες, είναι καθήκον του δήμου. Γιατί οι πλατείες δεν φτιάχτηκαν για τις καφετέριες, αλλά για τους ανθρώπους, οι Οποίοι θα πρέπει να διέρχονται από αυτές άνετα και όχι να κάνουν ζικ-ζακ ανάμεσε σε καρέκλες και τραπέζια, που έχουν κλείσει όλες τις διόδους της πλατείας. Γιατί οι καρέκλες και τα τραπέζια που έχουν απλωθεί εκεί, είναι καταφανώς δυσανάλογα με την κίνηση που παρατηρείται, ακόμα και στο κέντρο της πόλης. Θα πρέπει επομένως ο κάθε επαγγελματίας να απλώνει συγκεκριμένο αριθμό καρεκλών και να καλύπτει συγκεκριμένα τετραγωνικά μέτρα του χώρου, το οποίον βεβαίως θα πρέπει να πληρώσει στον δήμο.

Αυτό το πράγμα που παρατηρείται στην κεντρική πλατεία, δείχνει ότι δεν υπάρχει προστατευτικός για τους πολίτες νόμος. Και το σκέπαστρο που υπόσχεται ότι θα κατασκευάσει ο δήμος, δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο αν μπει κάποια τάξη.

Και μιάς και αναφερόμαστε στην κεντρική πλατεία. Προς τι ο δήμος κάνει όλες τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην πλατεία αυτή και δεν επιλέγει και τις άλλες πλατείες; Οι οποίες έχουν χώρο ικανό να δεχτούν τον κόσμο που πηγαίνει στις εκδηλώσεις, αλλά και να μη έχουν λόγο διάφοροι να λένε ότι ο δήμος «αβαντάρει» τις καφετέριες της κεντρικής πλατείας.

Φυσικά δεν θα μπούμε στις οικονομικές λεπτομέρειες της κατασκευής του σκέπαστρου. Λέγεται ότι τα χρήματα για την κατασκευή του υπάρχουν. Δεν το ξέρουμε και το ευχόμαστε. Η δημοτική αρχή όμως θα πρέπει να εκτιμήσει αν θα πρέπει να διατεθούν αυτά τα χρήματα για την κατασκευή στεγάστρου στην κεντρική πλατεία.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)