● Δεν ξέρω πόσοι από σας είδατε τη συζήτηση στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο, αλλά εκείνοι που την είδαν μου είπαν ότι το ΠαΣοΚ και το Ποτάμι, δυσκολεύτηκαν πολύ να πουν γιατί δεν ψηφίζουν την απλή αναλογική, ώστε αυτή να ισχύσει από την επόμενη κοινοβουλευτική θητεία.

- Το Ποτάμι είχε τους λόγους του να μη ψηφίσει την απλή αναλογική, αφού έτσι κι αλλιώς, σύμφωνα με τις (σοβαρές) δημοσκοπήσεις δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή.

- Αλλά το ΠαΣοΚ για ποιόν λόγο δεν ψήφισε την απλή αναλογική; Κάτι πήγε να πει ο Σκανδαλίδης, αλλά απέφυγε επιμελώς να πει για την εποχή που στην κυβέρνηση ήταν το ΠαΣοΚ.

- Ακούστηκαν πολλά στη συζήτηση που έγινε. Το πιο «κουφό» απ’ όλα ήταν εκείνο που έλεγε ότι η κυβέρνηση φέρνει για συζήτηση τον εκλογικό νόμο πολύ άκαιρα.

- Πότε να τον έφερνε βρε παιδιά; Όταν θα πλησίαζαν οι εκλογές, θα λέγανε στη Βουλή ότι φέρνει εκλογικό νόμο στα μέτρα της.

- Καλά. Από δικαιολογίες για την καταψήφιση του νόμου, υπάρχουν πολλές. Μόνο που δεν πείθουν.

●  «Μάθετε ότι κι εγώ ήμουν πολιτικός κρατούμενος της Δικτατορίας και ότι έζησα τα έξι πρώτα χρόνια της ζωής μου στη εξορία». Ποιός το είπε αυτό; Ο πολιτικός κρατούμενος Κυριάκος Μητσοτάκης.

- Και το είπε αυτό ο Κυριάκος μας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Και γέλασαν όλοι οι βουλευτές, ενώ οι βουλευτές της Ν.Δ. γέλασαν κάτω από τα μουστάκια τους. Μπράβο του.

- Και απάντησε ο Κυριάκος μας στα όσα ακούστηκαν για την πολιτική του κράτηση από τη χούντα  όταν ήταν 6 μηνών.

- Και τι είπε ο μεγάλος και τρανός. Ότι η χούντα δεν άφηνε τη μητέρα του να βγει έξω από το σπίτι τους (και γι΄ αυτό θεωρήθηκε ότι και ο ίδιος ήταν πολιτικός κρατούμενος).

- Για να λέμε πάντως την αλήθεια, θα πρέπει να πούμε ότι ο Κυριάκος ως πολιτικός κρατούμενος της δικτατορίας και ας ήταν έξι μηνών, κάτι έμαθε.

- Έμαθε δηλαδή να κρατάει το στόμα του κλειστό και να μη μαρτυράει τίποτε. Γι’ αυτόν το λόγο και δεν είπε κουβέντα για τη Ζήμενς, για το δάνειο (και αγύριστο) που πήρε ο Κήρυκας Χανίων, για τον Παπασταύρου, για τον Σκλαβούνη.

- Τουλάχιστον κάτι διδάχτηκε ως πολιτικός κρατούμενος στους έξι μήνες της ζωής του. Δε μπα να του ξεριζώσεις τη γλώσσα, να του βγάλεις τα δόντια και τα νύχια, να τον κάψεις με τσιγάρο, να του κάνεις το μαρτύριο με τις σταγόνες νερού, ο Κυριάκος δεν πρόκειται να βγάλει λέξη για τη Ζήμενς.

● Για τον εκλογικό νόμο μίλησε στη Βουλή και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Και είπε ότι το ΠαΣοΚ θα καταψηφίσει την απλή αναλογική.

- Δεν θυμήθηκε πάντως να πει ότι ήταν αίτημα και του κόμματος του οποίου υπήρξε πρόεδρος, η καθιέρωση της απλής αναλογικής.

- Και ο μέγας αυτός ανήρ, τόνισε πως η κυβέρνηση έφερε το νόμο αυτόν στη Βουλή, γιατί κατάλαβε ότι θα ηττηθεί στις εκλογές (μάλλον θα εννοούσε από τον Κυριάκο), την οποία ήττα της την αποδέχεται κιόλας.

- Και φυσικά δεν άντεξε ο στυλοβάτης του σοσιαλισμού, να μη πει ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη και στηρίζει το βαθύ κράτος.

- Δεν είδα αν κούνησε και τα δάχτυλά του στον κόσμο που τον άκουγε. Πάντως δεν επιβεβαιώθηκε αν είπε ότι όταν ήταν αυτός αντιπρόεδρος και πρωθυπουργός ο Σαμαράς, λειτουργούσαν όλα στην εντέλεια.

- Αιωρείται πάντως το ερώτημα, γιατί δεν έφερνε προς ψήφιση στη Βουλή την απλή αναλογική, όταν το ΠαΣοκ ήταν στα πάνω του και ο Βενιζέλος κυριαρχούσε.

- Φυσικά θα ήταν παράλειψη να μη αναφερθεί ότι για τον εκλογικό νόμο, μίλησε και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία και έκανε βαθυστόχαστη ανάλυση.

- Είπε ότι ο εκλογικός νόμος κατατέθηκε από την κυβέρνηση γιατί τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία και δεν θα πρέπει να κυβερνήσει.

- Είπε ακόμα πως δεν υπάρχει κανένα εκλογικό σύστημα, το οποίο να μπορεί να σταματήσει τη Νέα Δημοκρατία από του να γίνει κυβέρνηση.

● Έγραψε. Για τον Ανδρέα Λοβέρδο ο λόγος που είπε πως το κόμμα του είναι το καθαρότερο Ελληνικό κόμμα.

- Μόνο που ξέχασε να μας πει ο Τουκάτος, ο Τζοχατζόπουλος, ο Μαντέλης αν ήταν στο ίδιο κόμμα με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

- Πραγματικά το κόμμα του Λοβέρδου είναι το καθαρότερο Ελληνικό κόμμα. Κανείς δεν ξεχνάει ότι έπαιρνε δάνεια από την τράπεζα, τα οποία θα ξεπληρώσει μετά από 100 χρόνια.

- Καλά πού πήγαν όλοι αυτοί που επί ΠαΣοΚ έγιναν τρανοί; Η χώρα γιατί έφτασε στα μνημόνια; Έτσι της ήρθε; Τέτοιες απαντήσεις δεν δίνει ο Λοβέδρος.

● Φαίνεται ότι η μεγαλύτερη ποσότητα ηρωΐνης που πιάστηκε παγκοσμίως από τους ήρωες του Λιμενικού, δεν είχε εγκέφαλο και ήταν αποτέλεσμα οργάνωσης στα πρότυπα της κομμούνας. Λειτουργούσε δηλαδή χωρίς αρχηγό, χωρίς εγκέφαλο.

- Όλοι αυτοί οι μάρτυρες που πέθαιναν σαν τις μύγες επίσης, τους έπαιρνε ο Αλλάχ και όχι κάποιος εγκληματικός εγκέφαλος…που επιθυμούσε να καλύψει τα ίχνη του.

- Δηλαδή, η μεγαλύτερη ποσότητα ηρωΐνης που πιάστηκε ποτέ στην ιστορία, διακινήθηκε με δράση σε πολλές χώρες, χρειάστηκε δεκάδες εκατομμύρια για να αγοραστεί και να διακινηθεί, δεν κρύβει από πίσω της κάποιο κέντρο, αλλά απλούς συνεργούς!

- Πιθανόν οι πρωτεργάτες να είχαν αποστηθίσει τον Λένιν και την για κομμουνιστική επανάσταση στην διακίνηση «αγαθών».

- Το πλοίο ήταν αδέσποτο και οι 2 τόνοι πρέζας κατά πάσα πιθανότητα εξοστρακίστηκαν σε κάποιο φάρο και έπεσαν στα αμπάρια του πλοίου ενώ αυτό έπλεε στις ακτές της Κολομβίας.

- Γι’ αυτό και κρίθηκε ότι δεν ευθύνεται κανένας από τους ανθρώπους που συμμετείχαν. Και οι δυό τρεις που καταδικάστηκαν, να βάλουμε στοίχημα ότι σε λίγον καιρό θα είναι ελεύθεροι.

- Και φυσικά θα είναι έτοιμοι να συνεχίσουν το θεάρεστο από κάθε άποψη έργο τους. Γιατί σάμπως ξέρουν και άλλη δουλειά οι Χριστιανοί να κάνουν;

● Περιττό να πούμε ότι χρειάζεται ευθιξία από τους ιδιοκτήτες του Mega για να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους, προκειμένου να σώσουν το κανάλι.

- Το να γράφονται κείμενα που να λένε ότι ήταν το μόνο αντιπολιτευόμενο κανάλι και ότι η κυβέρνηση το εκδικήθηκε, ακούγεται μόνο ως αστείο.

- Γιατί για να πάρει άδεια ένα κανάλι, χρειάζεται να μη χρωστάει χρήματα. Και το Mega δεν κατάφερε να πάρει τέτοιο χαρτί, γιατί χρωστούσε.

- Και χρωστάει γιατί έδινε τα χρήματα σε μερικούς δικούς του ανθρώπους, που τώρα έχουν πάρει τις βαλίτσες τους και έχουν φύγει, εγκαταλείποντας στο έλεος του Θεού τους μεροκαματιάρηδες του σταθμού.

- Οι οποίοι βεβαίως, έχουν τη δική τους ευθύνη απέναντι στους πολίτες που παρακολουθούσαν την καθοδική του πορεία.

● Βρε τον Χρήστο Σκλαβούνη, που εσχάτως ο Κυριάκος μας τον έχει δεξί του χέρι, όπως είχε ο Σαμαράς τον Παπασταύρου.

- Γράφω για τον Σκλαβούνη όχι γιατί τον έχει ο Μητσοτάκης δεξί του χέρι, αλλά γιατί ο Στουρνάρας, όταν ήταν υπουργός οικονομίας και πετσόκοβε τους μισθούς και συντάξεις, είχε αυξήσει το μισθό του.

- Και για όσο διάστημα ήταν επικεφαλής του ταμείου χρηματοοικονομικής σταθερότητας, πήρε μια αυξησούλα των 75.000 ευρώ. Σιγά το πράμα θα μου πείτε.

● Τι ακριβώς εξετάζουν οι οικονομικοί ελεγκτές και έχουν κάνει φύλο και φτερό τα τιμολόγια και γενικώς τα οικονομικά εταιρείας του δήμου Ζηρού;

- Γιατί μου λένε ότι εξετάζονται τιμολόγια από το 2012 και μετά; Συμβαίνει κάτι; Η κοινή γνώμη ζητάει απαντήσεις για το θέμα.

- Θα εξετάσουν τα οικονομικά και άλλων εταιρειών, θα εξετάσουν τα οικονομικά και του δήμου ή μόνο της συγκεκριμένης εταιρείας;

- Η εξέταση των οικονομικών της συγκεκριμένης εταιρείας γίνεται μετά από καταγγελία, ή θα γίνει έλεγχος σε πολλές εταιρείες πολλών δήμων (που εδώ που τα λέμε ήταν αμαρτωλές);

- (Άσε που έμαθα ότι κάποιοι προσπάθησαν να βάλουν χέρι στους ελεγκτές (να τους μεταπείσουν δηλαδή ότι και καλά δεν θα πρέπει να κάνουν έλεγχο στη συγκεκριμένη εταιρεία του δήμου, αλλά εκείνοι δεν ενέδωσαν).

● Καλά ακόμα δεν κατάλαβαν ότι τους θρησκευτικούς «μουτζαχεντίν» που βάζουν βόμβες και σκοτώνουν αθώους ανθρώπους τους δημιούργησαν οι ίδιοι με την πολιτική τους;

- Γιατί δεν θέλουν να καταλάβουν ότι αν κάποιους ανθρώπους τους οδηγήσεις στο περιθώριο, πολύ δε περισσότερο όταν τους εξαθλιώσεις, θα πάρουν τα όπλα και θα χτυπήσουν όποιον βρουν μπροστά τους;

- Από τους ανθρώπους του περιθωρίου, ή τους αγανακτισμένους πολίτες λόγω της πολιτικής των μεγάλων δυνάμεων και του οικονομικού αποκλεισμού μεγάλου τμήματος της κοινωνίας, επιλέγουν τους περιζωμένους με εκρηκτικά ανθρώπους που πίνουν νερό στο όνομα του Αλάχ.

- Το ισλαμικό κράτος το δημιούργησαν εκείνοι που πρώτοι άρχισαν τους πολέμους. Και τους άρχισαν γιατί θέλουν τώρα να πουλήσουν όπλα και μετά να κάνουν την ανοικοδόμηση του κράτους που τα όπλα τους κατέστρεψαν.

Φρίη

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)