● Προβολές κινηματογράφου από τη λέσχη Άρτας. Μετά το αίτημα της Κινηματογραφικής Λέσχης Άρτας, η επιθυμία και ευχή των μελών και φίλων της Λέσχης για προβολές στο θερινό σινεμά «Ορφέας» πραγματοποιείται.

Συμμετέχουμε στις θερινές προβολές που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το Δήμο Αρταίων στον «Ορφέα» με δύο προβολές ταινιών, θεωρώντας υποχρέωσή μας την αξιοποίηση του χώρου και με τη διάθεση να συμβάλλουμε όσο μπορούμε ώστε να αποκτήσει ο χώρος τη μορφή που του αρμόζει και για την οποία κατασκευάστηκε με σκοπό τη λειτουργία του ως θερινό σινεμά.

Οι προβολές που θα πραγματοποιηθούν από την Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας είναι:

-Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 21:30

Υπόθεση Νοτόριους (Notorious, 1946), Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ, Πρωταγωνιστούν: Κάρι Γκραντ, Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Κλωντ Ρέινς, Αλέξης Μινωτής, Διάρκεια: 101’

 

-Παρασκευή 05 Αυγούστου στις 21:30

Κλέφτης ποδηλάτων (Ladri di Biciclette, 1948)‎, Σκηνοθεσία: Βιτόριο ντε Σίκα, Πρωταγωνιστούν: Λαμπέρτο Ματζοράνι, Έντζο Σταϊόλα
Λιανέλα Καρέλ, Βιτόριο Αντονούτσι, Διάρκεια: 93΄

Το Δ.Σ της Κινηματογραφικής Λέσχης Άρτας

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΖΩΔΗΣ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ

Καλούνται όλοι οι κάτοχοι Βοοειδών ( οποιασδήποτε φυλής, ηλικίας και φύλου) να προβούν σε παραγγελία ισόποσων τουλάχιστον  δόσεων εμβολίου  κατά της ΟΖΩΔΟΥΣ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑΣ  με τον αριθμό των βοοειδών που κατέχουν.

Η παραγγελία θα  γίνεται, ατομικά για τον καθένα, είτε στα καταστήματα πώλησης  Κτηνιατρικών φαρμάκων, είτε απ΄ευθείας στις δύο εταιρείες που προμηθεύουν το ως άνω εμβόλιο. Πληροφορίες για τον τρόπο παραγγελίας στα κατά τόπους Αγροτικά Κτηνιατρεία.

Παρακαλούμε  για την υλοποίηση της εν λόγω πράξης το ταχύτερο δυνατό και λόγω έλλειψης εμβολίου αλλά και για καλύτερο συντονισμό εφαρμογής  του προγράμματος

 

Απάντηση του προέδρου του ΠΥΣΔΕ – Πρέβεζας για τις υπεραριθμίες και τα πλεονάσματα

Με αφορμή όσα αναφέρει η ΕΛΜΕ – Πρέβεζας σε «καταγγελία» που δημοσιεύτηκε στις 17-07-2016 θα επιθυμούσα, για να μην αιωρούνται λανθασμένες εντυπώσεις, να ενημερώσω τους συναδέλφους και τους συμπολίτες τα παρακάτω:

Οι υπεραριθμίες και τα οργανικά κενά των εκπαιδευτικών κάθε χρονιά υπολογίζονται με βάση συγκεκριμένους νόμους, προεδρικά διατ

άγματα, εγκυκλίους, διευκρινιστικές οδηγίες, σχετικές γνωμοδοτήσεις του Ν.Σ.Κ (Νομικό Συμβούλιο του Κράτους), απαντήσεις του υπουργείου σε ερωτήματα των διευθύνσεων  εκπαίδευσης  που έχουν εκδοθεί από το Υπουργείο Παιδείας  τα τελευταία χρόνια και βρίσκονται σε ισχύ.

Το ΠΥΣΔΕ (Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) ως υπηρεσιακό και πειθαρχικό συμβούλιο για το εκπαιδευτικό προσωπικό, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, είναι πενταμελές και αποτελείται από τον διευθυντή εκπαίδευσης, δύο εκπαιδευτικούς οι οποίοι επιλέγονται με κριτήριο την προηγούμενη διοικητική τους εμπειρία σε θέση στελεχών εκπαίδευσης και δύο αιρετούς των εκπαιδευτικών και οι αποφάσεις του υπόκεινται σε ιεραρχικό έλεγχο νομιμότητας και πειθαρχικό έλεγχο.

Για τις συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ με το παραπάνω θέμα προηγήθηκε συστηματική προετοιμασία και εξαντλητική συζήτηση, εφαρμόστηκε η κείμενη νομοθεσία και εξαντλήθηκε κάθε περιθώριο διασταλτικής εφαρμογής της. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η σχετική νομοθεσία δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν και κάθε φορά προς το, εννοούμενο, «συμφέρον των συναδέλφων», όπως συλλογικά – συνδικαλιστικά όργανα ή μεμονωμένα άτομα το εννοούν  με τον δικό τους τρόπο. Επίσης ο τρόπος που κάποιο άλλο ΠΥΣΔΕ υπολόγισε τις υπεραριθμίες ή το πώς υπολογίστηκαν προηγούμενα χρόνια δεν αποτελεί νομολογία, ούτε και τεκμήριο νομιμότητας.

Όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης, «Οι εκπαιδευτικοί που εξακολουθούν να είναι υπεράριθμοι μετά τις παραπάνω ρυθμίσεις παραμένουν στο σχολείο όπου κρίθηκαν υπεράριθμοι και διατίθενται σε άλλες σχολικές μονάδες για συμπλήρωση του ωραρίου τους. Για το σκοπό αυτό ανακοινώνονται τα σχολεία στα οποία υπάρχουν ανάγκες και καλούνται οι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν κατά σειρά τα σχολεία…» Έχει δε επανειλημμένα τονιστεί ότι δεν πρόκειται κανένας εκπαιδευτικός να τεθεί σε διαθεσιμότητα ή να μετακινηθεί σε άλλο νομό, εκτός και αν ο ίδιος το επιθυμεί. Ας διευκρινιστεί δε, ότι οι συνάδελφοι που χαρακτηρίζονται ως υπεράριθμοι δεν σημαίνει ότι δεν έχουν διδακτικό ωράριο, αλλά απλώς δεν συμπληρώνουν το ωράριο τους με μαθήματα πρώτης ανάθεσης, πράγμα που θα γίνει με ώρες δεύτερης ανάθεσης ή/και ανάληψη σχολικών δραστηριοτήτων και προγραμμάτων.

Η ποιότητα της γνώσης και το δικαίωμα στη μόρφωση είναι κοινός στόχος της ΕΛΜΕ και της Διεύθυνσης. Η Διεύθυνση στηρίζει τους εκπαιδευτικούς στο δύσκολο έργο τους, συντονίζει  δε και εποπτεύει την λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Τέλος, δεν έχω καμία πρόθεση αντιπαράθεσης με το συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου στο οποίο εξακολουθώ να είμαι ενεργό μέλος από την ημέρα που διορίστηκα στη δημόσια εκπαίδευση, υπηρετώ δε και από τη θέση του διευθυντή εκπαίδευσης τα δικαιώματα των συναδέλφων μου με ευαισθησία και αίσθημα δικαίου.

Πρέβεζα 18-07-2016

Με τιμή

Ο Πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ – Πρέβεζας

Δρ. Κων/νος Καμπουράκης

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)